Drijvend recreëren op voormalige forelvijvers - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Drijvend recreëren op voormalige forelvijvers

DALFSEN – De voormalige forelvijvers aan de Poppenallee krijgen een recreatieve invulling. Er komen  twee drijvende recreatiewoningen (cottages) te liggen en in een van de vijvers kan worden gezwommen.  Ook is het de bedoeling op het ‘eiland’ tussen de vijvers tenten toe te staan. Op de half verharde strook langs het pad naar de woning komen plekken voor campers.

Het nog wel verder uit te werken plan, dat is ingediend bij de gemeente Dalfsen, past in de verruiming van het kampeerbeleid dat de gemeenteraad eind april heeft vastgesteld. ‘Drijvende recreatiewoningen zijn nieuw voor Dalfsen en bieden leuke opties voor fietsers en wandelaars. Of de tenten gaan lopen weten we niet, maar als camperlocatie is het zeker heel geschikt. Daar willen we ook meer mogelijkheden voor bieden omdat dit een groeiende markt is’, aldus de gemeente. Ook de provincie Overijssel is positief over deze unieke manier van recreëren.

De omwonenden zijn blij met het initiatief. Zij zien mogelijkheden agrarische producten te verkopen aan de toekomstige recreanten.

De raadscommissie buigt zich maandag 7 juni over de haalbaarheid van het initiatief dat daarna verder wordt uitgewerkt door de initiatiefnemers.

Artikel delen: