Gratis zwemmen voor honderd arme gezinnen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Gratis zwemmen voor honderd arme gezinnen

DALFSEN – De raadsleden Rietje Lassche (ChristenUnie) en José Eilert (PvdA) hebben dinsdagavond tijdens de raadsvergadering gevraagd waarom de gemeente niet is ingegaan op het aanbod van de Stichting sportstimulerende projecten Dalfsen. De stichting wil 7.000 euro beschikbaar stellen om zo’n honderd arme huishoudens dit jaar gratis te laten zwemmen.

Verantwoordelijk wethouder Jan Uitslag sprake zijn waardering uit over het voorstel van de stichting maar vroeg zich ook af dit de beste manier is om deze groep te helpen. De gemeente heeft zelf ook al een ruimhartige kinderregeling waarin per jaar 400 honderd euro per kind beschikbaar is. De ouders kunnen dit bedrag vrij besteden.

In 2019 hebben 85 gezinnen gebruik gemaakt van deze regeling. Uit deze regeling en het Jeugdfonds Sport en cultuur zijn in 2019 veertien gezinsabonnementen en zwemlessen voor 44 kinderen betaald.

‘Platgeslagen komt het er op neer dat de gemeente 7.000 euro extra krijgt en de doelgroep schiet er onvoldoende mee op. We gaan graag weer in gesprek met de stichting om te kijken hoe het bedrag goed besteed kan worden. Ik heb goede hoop dat we er uit komen, zeker als we ons gezamenlijke doel voor ogen houden’, aldus de wethouder.

Artikel delen: