Het huis sfeervol en gasloos verwarmen met een pelletkachel 

Het huis sfeervol en gasloos verwarmen met een pelletkachel 

Zodra het zomerseizoen aanbreekt, bruist het bij veel woningeigenaren van de inspiratie om binnen en buiten aan de slag te gaan met allerlei klussen. Natuurlijk is het restylen van de tuin populair. Net zoals het bouwen van een schutting of een veranda. Als de meubels bij mooi weer naar buiten kunnen, zorgt dat voor de perfecte gelegenheid om een nieuwe vloer te leggen. Maar het verwarmen van het huis is een thema dat in de zomer minder voor de hand ligt. Toch is het een goed idee om je licht er eens over te laten schijnen. Want voordat je het weet, breekt het najaar weer aan.

Daarbij komt dat er misschien een duurzaam en betaalbaar alternatief is voor de warmtebron die je tot nu toe gebruikt, zoals de pelletkachel. Die is dankzij het fraaie vlammenspel en het krachtige design ook van toegevoegde waarde voor het interieur.

Gasloos verwarmen 

De pelletkachel is een moderne variant op de houtkachel en wint steeds meer aan populariteit. Dat komt onder meer doordat deze kachel voor net zo veel warmte en sfeer zorgt. Een pelletkachel stook je op houtpellets. Dit zijn korrels die worden gemaakt door houtsnippers samen te persen. Houtpellets zijn zacht voor je portemonnee en hebben een minimale CO2-uitstoot. Met deze warmtebron draag je dus bij aan een beter milieu en bespaar je aanzienlijk op energiekosten. Je bent nog voordeliger uit als je de houtpellets inkoopt in grote hoeveelheden. Een ander voordeel blijkt uit het feit dat er voor een pelletkachel geen gasaansluiting nodig is. Met een enkele druk op de knop kun je de pelletkachel ontsteken, waardoor het ook met de veiligheid goed is gesteld.

Sfeervolle eyecatcher

Het oog wil natuurlijk ook wat. Het mooie aan pelletkachels is dat die er zijn in vele soorten en maten. Daarom is er voor iedere interieurstijl een prachtige uitvoering verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaand model met een moderne, strakke uitstraling. Dit type pelletkachel komt goed tot z’n recht als sfeervolle eyecatcher in de ruimte. Maar ook een inbouw-pelletkachel behoort tot de mogelijkheden. Doordat dit model in de schouw wordt verwerkt, is er geen extra ruimte nodig en creëer je een ruimtelijk effect. Daarnaast is er variatie qua stijlen en budget. Je hebt de keuze uit diverse merken, uitvoeringen en prijsklassen. Ga je voor een stuk precisie uit Zwitserland, oer-Hollandse degelijkheid of een klassieker uit Scandinavië?

Optimaal gebruik

Verheug je je al op de warmte en de sfeer die een pelletkachel je voortaan kan brengen? In een speciaalzaak zoals Krul Alltech, voorzien ze je van het beste advies over het type dat het meest geschikt is om in jouw huis te plaatsen. Ook ben je er aan het juiste adres voor uitleg over het juiste onderhoud en optimaal gebruik. Zo ben je verzekerd van vele jaren stookplezier, zeker als je de kachel onderdelen tijdig vervangt. Bij Krul Alltech zijn die altijd uit voorraad leverbaar en ben je verzekerd van onderdelen die zijn geproduceerd in dezelfde fabriek als de pelletkachel van jouw keuze. Een bezoek aan het Experience Center in het Noord-Hollandse Benningbroek is overigens ook zeer de moeite waard, omdat je een groot aantal kachels echt kunt zien branden.

Artikel delen: