Vanaf 1 juli al statiegeld op blikjes in Dalfsen - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Vanaf 1 juli al statiegeld op blikjes in Dalfsen

DALFSEN – Pas eind 2022 gaat het landelijk in; statiegeld op blikjes. Maar niet in de gemeente Dalfsen, want daar kunnen inwoners al vanaf 1 juli 2021 hun blikjes inleveren tegen een kleine vergoeding. Dit gaat tegelijk in met de landelijke invoering van het statiegeld op kleine flesjes.

Wethouder André Schuurman leverde het eerste blikje in bij Kringloop Noggus&Noggus: ‘Stap voor stap werken we toe naar een duurzame leefomgeving. Hergebruik van grondstoffen en het voorkomen van zwerfafval dragen hieraan bij. Daarom ondersteunen we dit initiatief voor statiegeld op blikjes graag’. Vanaf 1 juli kunnen inwoners hun blikjes brengen bij kringloopwinkel Noggus&Noggus in Dalfsen. Per blikje is er een vergoeding van 15 cent statiegeld of 30 cent shoptegoed bij de kringloopwinkel.

Speciaal voor inwoners
Robin Drost, bedrijfsleider bij Noggus&Noggus in Dalfsen: ‘We zamelen drankblikjes in die zijn gekocht in winkels, maar liever nog blikjes die zijn opgeraapt uit de natuur. Aan de actie kunnen alleen inwoners uit de gemeente Dalfsen deelnemen. Ook maatschappelijke instellingen zoals kerken, scholen en verenigingen mogen meedoen’. 

Vergoeding of waardebon
Het is de bedoeling dat alleen gebruikte blikjes uit de gemeente Dalfsen worden ingeleverd. Vanaf tien blikjes kun je ook kiezen voor een winkeltegoedbon. Het statiegeldbedrag wordt dan verdubbeld. Men kan deze waardebon kan ook aan iemand anders geven of in de collectebus stoppen voor anderen die een winkeltegoedbon goed kunnen gebruiken.

Duur actie
De actie stopt als het statiegeld op blikjes landelijk van start gaat op 1 januari 2023 of als het actiebudget op is.

Artikel delen: