Kom schaken met DS’72 - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Kom schaken met DS’72

DALFSEN – De Netflix-serie The Queen’s Gambit (In een weeshuis in de jaren 50 ontdekt een jong meisje dat ze een groot schaaktalent is) heeft in 2020 wereldwijd (ook in Dalfsen) voor een opleving van de schaaksport gezorgd.

Door de coronacrisis werd het afgelopen jaar bijna alleen op internetsites geschaakt. Ook leden van de Dalfser Schaakvereniging (DS ’72) speelden veelal op deze manier, omdat zij door de coronabeperkingen niet in verenigingsverband mochten schaken.

Nu de beperkingen opgeheven zijn, merken de leden van DS ’72 dat er eigenlijk niets boven het schaken met een echte tegenstander (een mens van vlees en bloed) gaat. Door elkaars aanwezigheid te zien en voelen (lichaamstaal) is er sprake van een reële spanning.

Afgelopen vrijdag en zaterdag waren leden van DS ’72 aan het schaken op het Kerkplein van Dalfsen. Meerdere voorbijgangers hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een partij tegen hen te schaken. Ook heeft deze activiteit van de schaakvereniging al enkele potentiële leden opgeleverd.

Heb je zin om een partij te schaken met een lid van DS ’72, dan kan dat op de volgende dagen tussen 11.00 en 17.00 uur: vrijdag 30 en zaterdag 31 juli op het terras van Brasserie De Zeven Deugden; vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus op het terras bij Grand Café De Fabriek.

Heb je interesse in het schaken in verenigingsverband, kijk dan op de website van DS ’72:  https://ds1972.nl

Foto's 3
Kom schaken met DS’72 - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Kom schaken met DS’72 - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: