Verrassing voor mantelzorgers - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Verrassing voor mantelzorgers

DALFSEN – Op 10 november vieren we in heel Nederland de Dag van de Mantelzorg. Deze dag is speciaal voor mantelzorgers omdat zij zoveel betekenen voor hun partner, kind, buurman, ouder, kennis of vriendin.

Omdat we rekening willen houden met alle maatregelen rondom Corona hebben we ook dit jaar besloten geen bijeenkomsten voor mantelzorgers te organiseren rondom de Dag van de Mantelzorg. We gaan maximaal 500 mantelzorgers vanaf 18 jaar en zorgend voor iemand uit de gemeente Dalfsen thuis verrassen met een attentie.

Mantelzorgers kunnen zichzelf aanmelden of aangemeld worden door iemand anders op www.saamwelzijn.nl/aanmelden-verrassing-mantelzorg/ . Dit kan vanaf 1 oktober. Rondom 10 november brengen vrijwilligers de attentie langs. Woont de mantelzorger niet in de gemeente Dalfsen maar zorgt hij/zij wel voor iemand uit de gemeente, dan bezorgen wij de attentie op dat adres in Dalfsen. Als het u niet lukt om digitaal de attentie aan te vragen dan kunt u terecht bij een van de Infopunten. De mensen van de Infopunten kunnen dan samen met u de aanvraag doen. Infopunten zijn te vinden in De Mozaïek (Lemelerveld), Trefkoele+ (Dalfsen), de Spil (Nieuwleusen), Wiekelaar (Oudleusen), Anjerpunt (Hoonhorst). Aanmelden kan tot en met 3 november. Op = op !
Voor vragen kunt u contact opnemen met Janny Velthuis (mantelzorgteam Saam Welzijn) op j.velthuis@saamwelzijn.nl of telefonisch op 06-11276383.

De organisatie van de Dag van de Mantelzorg, namens de gemeente Dalfsen, is in handen van: Werkgroep Mantelzorg Nieuwleusen, Werkgroep Mantelzorg Dalfsen, Werkgroep Mantelzorg Lemelerveld, Zorgspectrum Het Zand locatie Hulstkampen, Zorgcentrum Rosengaerde, ZGR Brugstede en Saam Welzijn (mantelzorgteam). De verrassingstasjes worden mogelijk gemaakt door de gemeente Dalfsen, HEMA Dalfsen, Plus Luuk Tijs Nieuwleusen, Coop Neppelenbroek Lemelerveld, T & F reclame Lemelerveld, K2 reclame Raalte, en Jumbo Kamphuis.

Artikel delen: