CDA: Naar een schone gemeente zonder afval - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

CDA: Naar een schone gemeente zonder afval

DALFSEN – CDA-lijsttrekker Betsy Ramerman: Naar een schone gemeente zonder afval! Lijsttrekker Betsy Ramerman van het CDA in Dalfsen bezoekt RPP Kunststofoplossingen in Nieuwleusen, samen met (kandidaat-)raadsleden Roel Kouwen en Alex Brinkman uit het dorp. Het familiebedrijf RPP Kunststofoplossingen is koploper in de recycling van plastic en bouwt een volledig circulair bedrijfspand op De Grift.

Zo krijgen veel materialen een tweede (of derde) leven, bijvoorbeeld uit het oude gebouw van het Agnieten College aan de Zwaluwlaan.

De CDA-lijsttrekkers in alle Overijsselse gemeenten willen de komende jaren werk maken van een schone economie zonder afval. Daarom overhandigen zij in hun eigen gemeente bloemen aan bedrijven en maatschappelijke initiatieven die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid en recycling. “We moeten zorgvuldig omgaan met grondstoffen”, vinden de CDA’ers. “Door afval te recyclen en materialen te hergebruiken kunnen we verspilling tegengaan, de afvalberg kleiner maken en vervuiling door zwerfafval een halt toeroepen. Met een bloemetje laten wij onze waardering blijken voor gedreven ondernemers en inwoners die werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen.”

“Het is prachtig om te zien hoeveel bedrijven in Overijssel bezig zijn met duurzaamheid”, zegt Kamerlid Henri Bontenbal bij zijn bezoek aan de provincie. “Een groene, circulaire economie is niet iets wat Den Haag oplegt. Het zijn de bedrijven zelf die laten zien hoe de economie van de toekomst eruit ziet. Dat is hoopvol en laat zien hoe krachtig deze regio is!”

Foto (Roel Kouwen): Betsy Ramerman (lijsttrekker CDA Dalfsen) en Theo Regeling (directeur RPP Kunststofoplossingen)

Artikel delen: