Schitterend Ballonfestival Hardenberg - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Schitterend Ballonfestival Hardenberg

REGIO – Het was dit weekend druk in Hardenberg. Want voor de 30 editie was er het jaarlijks terugkerende festival. En zoals altijd staat het gepland in het laatste weekend van juni. Van 23 t/m 25 juni waren er tientallen luchtballonnen die het luchtruim kozen.

Er gingen door het mooie weer meer dan 35 nationale en internationale luchtballonnen de lucht in gaan. Duizenden mensen stonden en zaten aan beiden kanten van de Vecht. Naast de ballonvaarten kon het publiek ook genieten van de drakenbootraces, het muziekprogramma in de feesttent! Het ballonfeest is gratis en dank zij de sponsoren en de Gemeente subsidie (€ 15.550) kun je zeggen dat dit evenement de moeite waard is om in je agenda te zetten.

De film laat zien wat er komt kijken bij het in de lucht laten gaan van de ballonen. Veel mensen uit deze club van ballonvaarders helpen elkaar bij diverse werkzaamheden. Is je ballon in de lucht dan help je de ander. Dat en het kabaal van branders waren eye-openers voor mij om dit festival te onthouden. Naast de mooie kleuren en de enorme formaten van de ballonnen.
Ed van der Post

Video 1
Video: Ballonfestival Hardenberg
Artikel delen: