De voordelen van metalen meubelen

De voordelen van metalen meubelen

Om je huis in Dalfsen in te richten, aan te kleden of vorm te geven kun je kiezen uit verschillende opties aan meubilair en accessoires. Hout, kunststof, ijzer, glaswerk, plastic, leer of metaal. De tuin vraagt bijvoorbeeld een stel leuke meubels om op te zitten of liggen om vervolgens lekker van het zonnetje te kunnen genieten. Maar waar ga je voor en wat is een verstandige keuze? Je wilt natuurlijk niet een kat in de zak kopen. Het is daarnaast ook nog eens een uitdaging om de producten voor de woning snel geleverd te krijgen, zeker indien je last-minute nog eens een bestelling doet. Laten we je kennis laten maken met een 5-tal meubelen die geheel of grotendeels van metaal gemaakt worden en uitstekend voor in of buiten de woning gebruikt kunnen worden.

De Voordelen van Metaal

Metaal is een materiaal wat duurzamer is dan vele andere materialen. Het kan immers een leven lang meegaan als je er op een fatsoenlijke manier mee omgaat. Neem een voorbeeld aan materialen zoals hout, kunststof, stof of leer wat veel kwetsbaarder is dan metaal. De slijtageslag waar een meubel of product aan onderhevig is, zal bij metaal minder gevoelig liggen als bij overige materiaalsoorten.

Metaal is veel harder, sterker en zwaarder dan andere soorten meubels of accessoires. Tevens is metaal veiliger dan hout, kunststof, plastic of leer aangezien het vuur vriendelijk materiaal is. Het weer wat in het geval van tuinmeubelen nogal impact heeft op de levensduur van je meubilair zal bij metalen producten minder groot zijn. Een picknicktafel staal zal bijvoorbeeld langer meegaan dan een houten variant. Metaal is namelijk weerbestendig en kan over het algemeen langer mee, zolang het metaal maar voorzien is van een beschermingslaag in de vorm van een coating, primer of een zinklaag. Om deze reden verkiezen steeds meer mensen metalen meubelen of accessoires voor in de achtertuin, voortuin of onder de veranda. Neem een voorbeeld aan een container ombouw welke de lelijke afvalcontainer die als een doorn in het oog zijn jouw afval hoekje in de tuin omtoveren tot een stijlvolle omgeving.

Metaal is Stijlvol en Functioneel

Wie aan metaal denkt, komt al snel met het vooroordeel over dat het grauw, grijs en smerig is. Maar niets van dit is realiteit, sterker nog, fabrikanten en designers van metalen producten hebben de afgelopen jaren flink gewerkt aan zowel de vorm als functie van metalen meubelen. Dankzij de bewerkbaarheid zijn er natuurlijke kleuren ontstaan die doen denken aan hout of laminaat. Het heeft het esthetische ontwerp veranderd en maken het nagenoeg niet te onderscheiden van traditionele houten meubelen.

Metaal is vanuit functioneel perspectief gezien heel gemakkelijk te reinigen en robuuster waardoor het beter bestand is tegen ongedierte of mogelijke beschadigingen door huisdieren en kleine kinderen. Het hebben van een buitenkeuken is hedendaags helemaal trending waarbij een buitenkeuken staal door weer en wind vele jaren langer mee zal gaan dan een traditionele houtsoort. Metaal behoudt zijn kleur en kwaliteit, waarbij hout met de tijd zal verweren tenzij je het blijft schilderen of lakken.

Metaal heeft een eigen geest en stijl. Het heeft de houten meubelen vervangen en kan het prima nabootsen. Bij het verkiezen van metaal kun je ook een statement afgeven. Door het verkiezen van bepaalde ontwerpen en kleurvariaties welke eenvoudig gerealiseerd kunnen worden bij metalen meubelen door deze te schilderen of laten coaten.

Artikel delen: