Dutch cigarbox Guitar Festival Delta Calluna 2022 - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Dutch cigarbox Guitar Festival Delta Calluna 2022

DALFSEN –  OMMEN – Programma Cigar box gitaar festival “Delta Calluna” op 10 september.

De cigar box gitaar is een eenvoudig instrument en gemakkelijk te leren bespelen. Zijn oorsprong ligt al eind 19e eeuw in de Mississippi-delta van Amerika, waar de arme katoenwerkers er the blues op speelden.

Delta Calluna, het enigste Nederlandse festival rondom diverse zelfbouw instrumenten, bij café Calluna aan de Stouweweg op de grens van Dalfsen met Ommen, heeft het programma voor editie 2022 rond. Daar waar het vorig jaar nog in kleine setting moest gebeuren, wordt er nu weer groots uitgepakt op zaterdagmiddag 10 september. Liefhebbers uit het hele land en ver daarbuiten, komen weer bijeen om diverse bands en acts te horen en te zien en kunnen ook zelf mee jammen op het speciale jamstage, wat ook dit jaar weer door het Dalfser Kunstlokaal zal worden gehost.

Met bands als Losse Meuk, een collectief van de in de cigar box gitaar wereld niet onbekende Herman Ouboter,  de uit de regio afkomstige super bluesband The Mississippi Kings, de uit Spanje afkomstige solo artiest Sergi Estella, met zijn wijntappende cigar box gitaar. En.. niet te vergeten, The Small Time Crooks, bekend van o.a. DWDD, Zwarte Cross etc. Deze zwaar getatoeëerde mannen zullen met hun hete mix met invloeden van jazzy, skiffle, ragtime en veel tin pan alley muziek het festival weer op hun kop weten te zetten.

Het goede doel is ook dit jaar KIKA, dat middels o.a. het Bierdoppen inzamelingsinitiatief van Ommenaar Dikky Buitenhuis ondersteund wordt. Dikky zal weer aanwezig zijn met een stand en tevens gespaarde bierflesdoppen in ontvangst kunnen nemen.

Naast de beroemde café Calluna BBQ-gerechten, is er ook weer een kleine festival markt, een springkussen voor kids en zal de entree als gebruikelijk weer gratis zijn.

Aanvang 14:00u.

Op vrijdag avond 9 september, vanaf 19:00u,  is er de Delta Calluna pre-party. Dan zijn er op het terras van cafe Calluna optredens van The Boothill Stompers skiffle band en is er ook een workshop cigar box gitaar bouwen.

Onder leiding van Cigarbox Henri van www.dutchinstruments4u.nl bouw je om 19:00u in ca 2 uur je eigen cigar box gitaar en leer je er ook op spelen. De gebouwde cigar box gitaar wordt een semi acoustische, 3 snarige slide gitaar.

Ze klinken als deze: https://youtube.com/shorts/c0Y5pTwgX_E?feature=share

Voor meer info en deelname, mail even naar cigarboxhenri@gmail.com

Let op: slechts beperkt aantal plekken beschikbaar!

Facebook: Delta Calluna

Foto's 4
Dutch cigarbox Guitar Festival Delta Calluna 2022
Dutch cigarbox Guitar Festival Delta Calluna 2022
Dutch cigarbox Guitar Festival Delta Calluna 2022
Artikel delen: