Tiende Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Tiende Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop

WIJTHMEN – De tweede week van januari staat het dorp Wijthmen bij Zwolle in het teken van de Wijthmenerplasloop die op zaterdag 14 januari plaats vindt. Zeker veertig vrijwilligers uit het dorp van zo’n 800 inwoners is op een of andere manier actief om te zorgen dat de deelnemers een mooie tocht kunnen lopen.

Op 14 januari 2023 staat het dorp Wijthmen bij Zwolle in het teken van de Wijthmenerplasloop. Zeker veertig vrijwilligers uit het dorp van zo’n 800 inwoners is op een of andere manier actief om te zorgen dat de 300 verwachte deelnemers een mooie tocht kunnen lopen. De recreatieplas staat hierbij centraal. Alleen de kinderen tot 13 jaar lopen een eigen parcours. De rest gaat een of twee rondes om de plas.

Start
De start en finish zijn ook deze tiende editie bij het Kulturhus/sportcomplex in Wijthmen. Het sportcomplex ligt op een steenworp afstand van de Wijthmenerplas. Gelijk na de start gaan de lopers pakweg 600 meter over de openbare weg richting de Wijthmenerplas. Het parcours van de 5 en 10 km is wat aangepast ten opzichte van voorgaande edities. Het is een uitdagend vernieuwd parcours strak langs de boorden van de Wijtmenerplas en voert voor een deel over groenstroken, mogelijk een stukje zand en half verharde schelpenpaden met hier en daar een stukje bospad. Het laatste gedeelte bestaat voornamelijk uit een half verhard bospad.
Ook het parcours van de Kidsrun voor kinderen tot 13 jaar wordt wat aangepast. Zij komen dan vaker langs de Elshof zodat ouders ze fanatiek kunnen aanmoedigen. De start is voor hen bij de kantine.

Oud en jong
Aan de loop doet een zeer gemêleerd gezelschap mee, weet Frans Kerkum. “Oud, jong, getraind of net begonnen met lopen, iedereen is welkom. Het is dan ook niet echt een race om de snelste te zijn, hoewel dat natuurlijk ook kan. Bij een deel van de lopers is het meer om je eigen record te verbreken.”

Iedereen krijgt dus ook een startnummer met een chip. “Zo kun je na afloop zien wat je tijd is. De uitslagen komen zo snel mogelijk op de site terecht.”

Prijzen zijn er uiteraard ook. Bij de 5 en 10 kilometer worden zowel voor de dames als de heren prijzen uitgereikt voor de nummers 1, 2 en 3 in de categorieën Mannen t/m 40, Vrouwen t/m 40, Mannen 40+, Vrouwen 40+. En ook bij de Kidsrun zijn 3 prijzen voor zowel de meisjes als de jongens. Bovendien krijgen de deelnemers aan de Kidsrun allemaal een medaille. “En natuurlijk maken we er een mooi feest van,“ weet Kerkum. “We hebben bijvoorbeeld ook een omroeper die iedereen naar de start roept en bij het binnenkomen roept hij ook alle namen om. Hij maakt er een mooi spektakel van.” Het startschot wordt gegeven door de hoofdsponsor Robert Fakkert. Na afloop van de prijsuitreiking een verloting op startnummer in de kantine van Elshof.

Inschrijven
inschrijving kan alleen online via de Website
www.wijthmenerplasloop.nl of www.mijninschrijving.nl
Online inschrijven kan tot 30 minuten vóór de start van de afstand waaraan je meedoet. Bij inschrijving wordt voor de 5 en 10 km 6 euro gevraagd. Voor de kidsrun wordt 3 euro gevraagd.
LET OP: Papieren na-inschrijving ter plekke is helaas niet meer mogelijk.

Foto's 3
Tiende Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Tiende Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: