Motorrijden voor het goede doel – 10 juni 2023 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Motorrijden voor het goede doel – 10 juni 2023

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 10 juni a.s. wordt voor de 10e keer de pokerrun verreden, een toerrit voor motoren waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. De tiende op de tiende. Een jubileum dus. De pokerrun is een toerrit voor motoren waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar zijn er 2 beoogde goede doelen.

 

Het hoofddoel is Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe. Jaarlijks organiseert deze stichting een zomerkamp voor kinderen voor wie vanuit de thuissituatie het niet mogelijk is om op vakantie te gaan. Vaak worden deze kinderen door de huisarts naar deze stichting doorwezen. Het 2e beoogde doel is Stichting Actief Samenleven uit Pesse. Naast tal van andere evenementen organiseert deze stichting een busreis voor kinderen naar een pretpark. De pokerrun is van plan om de kosten van deze busreis op zich te nemen.

Dit jaarlijks terugkerende motorevenement trekt veel motorrijders van heinde en verre. Maar liefst 14 clubs uit Drenthe, Overijssel, Friesland en Flevoland hebben die dag hun deuren geopend voor nieuwsgierigen en verkopen versnaperingen waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Het idee van de pokerrun is om op de motor bij zo veel mogelijk organiserende clubs langs te gaan en daar een speelkaart op te halen in een gesloten envelop. Bij de finish worden de enveloppen geopend en voor de hoogste kaarten zijn er mooie prijzen te winnen. Dit jaar ligt ivm de 10e keer bij de finish voor iedereen een presentje klaar. Meedoen kost 10 euro.

Bij motorclub De Zweef in Nieuwleusen (Bouwhuisweg 18) kun je je ’s morgens voor deze tocht inschrijven vanaf 08.00 uur. De opbrengst gaat naar het goede doel. Gedurende de dag kun je tegen betaling bij elke club wat eten/drinken nuttigen. Zo is er bij De Zweef rond de middag een bord nasi te verkrijgen. De finish van de pokerrun is in Hoogeveen bij MC Motorhead aan de Achteromsedijk. Zin in een mooie toertocht? Of kom gewoon kijken bij de finish. Veel spektakel.

De organiserende clubs zijn: Eastwood Oosterwolde, De Vlotterbak Steenwijk, NorthEastPolderBikers Ens, Bikersclub Meppel, MC Genemuiden, AMBC Staphorst, MC De Zweef Nieuwleusen, DTC Daarle, CMA NL Hardenberg, Roving Spirit Slagharen, Motorclub Schoonebeek, MC Black Magic Meppen (D), MC Black Eagle Zwartemeer en last but not least MC Motorhead Hoogeveen. De adressen van deze club (start/stopplaatsen) en meer informatie is te vinden op de website/facebookpagina: Pokerrun MC Motorhead.

Foto's 3
Motorrijden voor het goede doel – 10 juni 2023 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Motorrijden voor het goede doel – 10 juni 2023 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: