Het loopt allemaal anders dit jaar

DALFSEN – In verband met Hemelvaartsdag en Pinksteren , eind mei en begin juni, heeft de organisatie besloten om de wandel3daagse dit jaar te houden op woensdag, donderdag en vrijdag 21, 22 en 23 mei. Dit is dan twee weken eerder dan de traditionele eerste week van juni. Dus iedereen moet dit weekend alvast maar veel meters maken in de polonaise.

Lees verder »

Auto klem gereden Wythmem

WYTHMEN – Politie rijdt verdacht voertuig klem op N35 bij Wijthmen na achtervolging. De politie heeft vrijdagavond een auto klemgereden op de N35 bij Wijthmen.De weg was tijdelijk (deels) afgezet voor deze actie.De verdachte die is aangehouden zou een vuurwapen bij zich hebben.

Lees verder »

Grus meien

Grus meien

DALFSEN – Tis toch nie te geleuven. Deur die veurjeurs temperatuurn mos ik al grus meien. Normaal zo vlak veur koninginnedag, oh nee heet teegnwoordig koningsdag. Der kwam nog net geen baaltie vanaf mar toch , zat egg wel grus op mien weiland.

Lees verder »

Hakken

Hakken

DALFSEN – DEN BERG – Vanmorgen omstreeks 10.00 uur file vorming op de Heinoseweg bij huize Den Berg in verband met het omzagen van een paar dode dikke bomen deze dreigden om te vallen op het koetshuis. Er werd in snel tempo en met grote passen gewerkt. De weg was spoedig weer vrijgemaakt met een shovel zodat het verkeer weer vrije doorgang had.

Dalfsen’s Plat: Veurige wekke

Dalfsen’s Plat: Veurige wekke

Veurige wekke hè-k weer wat heel moois met-emäkt. Ik binne noar Bornerbroek ewest, en doar heb ik heel wat op-estökken oaver vertalen. Wie bint dr een helen middag met zute ewest. Want met vertalen mu-j heel pesies wean, iej könt mar niet zo onbesoesd te wärke goan. ’t Is oos ammoa hoarfien uut-elegd.

Lees verder »

Fietssnelweg

DALFSEN – Het is verkiezingstijd en partijen komen graag met mooie plannen in het nieuws. Zo ook de PvdA met een prachtig fietsplan: een fietssnelweg voor forenzen tussen Dalfsen en Zwolle. Dit plan van PvdA bouwt voort op een idee in het programma van de ChristenUnie 2010.

Lees verder »

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 9

DALFSEN – Zou het dan toch gaan lukken ? Het eerste team speelde maandagavond uit tegen de Kolonie uit Willensoord. Gesterkt door de goede resultaten in de voorafgaande weken begon het team ook vanavond met een overwinning van eerste man Evert Jan Holsappel. Stabiel stootte hij zijn 85 caramboles vol in 30 beurten. Tegenstander Hans Dijkstra kwam 18 caramboles tekort. Tweede man Evert Hulleman deed het zeker niet minder in zijn partij tegen Jark Hoekman.

Lees verder »