Veel publiek bij carnaval optocht Vilsteren.

Veel publiek bij carnaval optocht Vilsteren.

VILSTEREN – Zondagmiddag rond 13.30 uur was het weer zover, de grootse Carnaval Optocht in Vilsteren. Mooi weer en heel veel publiek, de laatkomers moesten wel bijna 10 minuten lopen vanaf hun parkeerplaats. Zoals vanouds werd er twee keer het rondje rond de kerk gemaakt. Het aantal deelnemen de groepen en wagens was weer heel divers en zowel heel jong als oud was er bij betrokken. Weer een heel kleurrijk geheel.

Lees verder »

Sercodakdalfsen wint makkelijk van Sew

DALFSEN – Sercodak Dalfsen had vanavond in eigen huis geen kind aan Westfriesland SEW. De handbaldames wonnen in de kampioensgroep met grote cijfers, 49-23. De ploeg van Peter Portengen was in de eerste 10 minuten gelijkwaardig aan SEW. Na 18 minuten liep Dalfsen uit naar 14-7 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Lees verder »

IVN-excursie rond landgoed Den Berg

IVN-excursie rond landgoed Den Berg

DALFSEN – Op zondag 16 maart organiseert de IVN-afdeling Zwolle e.o. een excursie rond en op het landgoed Den Berg. De excursie begint om 14.00 uur op de parkeerplaats voor het station Dalfsen. De route loopt via het golvende parkachtige cultuurlandschap achter het station richting het park rond de havezate Den Berg.

Lees verder »

Pesse geen partij voor USV 0-8

Pesse geen partij voor USV 0-8

NIEUWLEUSEN – Op de vrije carnavalszondag oefende USV in Pesse tegen de lokale trots. Deze in de onderste regionen van het district Noord uitkomende voetbalvereniging had niets in te brengen tegen het veel sterkere USV. Bij rust was, mede door het niet benutten van een aantal uitstekende mogelijkheden, de stand slechts 0-3 door doelpunten van Frank Kuiper (2x) en Sander Schaeffer.

Lees verder »

Adegeest Nederlands kampioen 3000 meter

Adegeest Nederlands kampioen 3000 meter

DALFSEN – Afgelopen zaterdag is Stokvisdennenschaatsster Loes Adegeest (17) in Enschede Nederlands kampioen geworden op de 3 kilometer bij de B-junioren. Het ijs van IJsbaan Twente was uitstekend geprepareerd en leverde dan ook veel persoonlijke records op, zo ook voor Adegeest, die 4:25,21 neerzette. De rijdster van het Gewest Overijssel moest als eerste van de favorieten haar race rijden en lag lang op koers om het baanrecord van Lotte van Beek te verbeteren.

Lees verder »

Carnaval in Hoonhorst en mooie optocht (1)

Carnaval in Hoonhorst en mooie optocht (1)

HOONHORST – Vanmiddag was er in Hoonhorst een hele mooie carnavalsoptocht vooraf gegaan door de Vechtboerties uit Dalfsen, een mooie stoet met verschillende creaties trokken door de Hoonhorster straten, Teksten als Weij goat heksen, Op zoek naar het derde biggetje, Boer zoekt fee, de rode kopjes, Hans en Grietje , Een show stelen en de Burgerwacht mocht zeker niet ontbreken.

Lees verder »

Spaanders in het werkgebied

Spaanders in het werkgebied

DALFSEN – ZWOLLE eigenlijk: Aan de Oude Twentseweg op gebied gemeente Zwolle wordt hard gewerkt….maar.. Waar gewerkt wordt vallen spaanders, maar bij de bouwactiviteiten aan de Oude Twentseweg is het dan de modder in de berm die tot overlast kan lijden als het hard heeft geregend.

Lees verder »

Insluiping Heino

Insluiping Heino

HEINO – Gisteravond om 19.45 uur was er een insluiping in wooncomplex Kloostermanshof te Heino. Men werd overlopen. Gelukkig niets weggenomen. Iemand iets gezien? Neem contant op met de politie.

 

CDA compliment voor vrijwilligers de Potstal.

CDA compliment voor vrijwilligers de Potstal.

HOONHORST- Zaterdag was het de Nationale Complimentendag. Een dag die in het leven is geroepen om de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de samenleving eens in het zonnetje te zetten. De CDA Dalfsen was zaterdag in alle vroegte in Hoonhorst om de vele vrijwilligers die vrijwel elke zaterdag in de Potstal hun handen uit de mouwen steken in de schijnwerpers te zetten.

Lees verder »

Oud dalfsen,Het kleine en grote veer, veerhuisje en boerderijen

Oud dalfsen,Het kleine en grote veer, veerhuisje en boerderijen

DALFSEN – Al voor 1376 lag het “veerstal”( recht op het innen van veergelden) in handen van Huize Rechteren. De Vecht was in dit gebied een duidelijke grens met zijn belemmeringen. Men kon niet zomaar van de ene naar de andere kant van de Vecht, zonder gebruik te maken van het veer. Het veer had een duidelijk plaatselijke functie omdat er rond Dalfsen in die tijd geen doorgaande wegen op uit kwamen.

Lees verder »

Voorlopig geen rondje stuw Vechterweerd (2)

Voorlopig geen rondje stuw Vechterweerd (2)

MARSHOEK – Om en nabij de stuw Vechterweerd wordt hard gewerkt met de nodige consequenties voor fietsers, scooters, scootmobielen, kinderwagens of ander rijdend materieel. Bijgaande foto’s geven een beeld van de gevolgen voor hen. Als het goed is, verdwijnt dit weekend het bord waarop staat dat je niet over de zuidelijke Vechtdijk naar Zwolle kan fietsen. Echter de fiets-/loopbrug bij de stuw zal de komende weken waarschijnlijk niet verdwijnen.

Lees verder »

Jaarvergadering Hengelsportvereniging De Brasem

DALFSEN – Op vrijdag 7 maart 2013 houdt Hengelsportvereniging De Brasem de 106e algemene jaarvergadering. De algemene ledenvergadering wordt gehouden in de voormalige basisschool het Kleine Veer (tijdelijke locatie van de Trefkoele ivm de verbouwing) aan de Baarsmastraat 25 en begint om 20.00 uur. Tijdens de vergaderingen worden onder andere de reguliere zaken zoals het bestuursverslag, het financiële verslag, de vaststelling van de contributie voor 2015, bestuursverkiezing en de prijsuitreikingen aan de prijswinnaars over 2013 behandeld.

Lees verder »