Berichten niet per twitter

DALFSEN – Berichten bestemd voor Dalfsennet moet u altijd per mail doorgeven. Al onze berichten die we plaatsen komen wel automatisch op twitter. Verder gebruiken we geen twitter (meer). Mogelijk gaan we dat later wel weer doen, voorlopig is dat niet zinvol gezien de onzinnige opmerkingen die daarop verschijnen van iemand die denkt daar nog steeds in het anoniem (super vervelende) berichten op moet plaatsen.

Het blijft een probleem

Het blijft een probleem

DALFSEN – Het blijft een probleem, wandelende graskeien, en nog gevaarlijk ook. Dit probleem ontstaat telkens aan de Heinoseweg. Vorig jaar hebben mannen van de gemeente alles weer veilig gemaakt. Maar het probleem steekt wederom de kop op. Door het vele vrachtverkeer op deze weg, die dan ook nog eens ruimte moet maken voor een tegemoetkomende vrachtwagen, drukken telkens deze graskeien weg.

Lees verder »

Deze keten hebben er de langste tijd wel gestaan

Deze keten hebben er de langste tijd wel gestaan

DALFSEN – Deze keten hebben zijn langste tijd wel gehad in de omgeving van de Trefkoele. Want alles moet straks ruimte maken voor de nieuwe parkeerplaats. Het gebouw van de fietsclub is al leeg. De bijgebouwen tegen de Trefkoele aan, zijn nog volop in gebruik.

 

Terug kijkend op een geslaagde première.

OUDLEUSEN – Afgelopen zaterdag speelde toneelvereniging Dito in Ommen de première van het stuk “Een grandioze catastrofe”. Toch altijd weer spannend, zo’n première, want hoe zal het aanslaan. Maar het aanwezige publiek genoot enorm van de opgevoerde klucht.

Lees verder »

Voor het zingen de kerk uit?

Voor het zingen de kerk uit?

DALFSEN – Gezongen werd er wel vanmiddag door Martin Boverhof. Maar geen geestelijke liederen. Martin was de hele dag druk bezig de binnenkant de kerkdeur van de katholieke kerk de oude verf en laklaag er al te halen. Dat gaat door middel van hete lucht en krabben, eigenlijk krabben tot je een ons weegt. Het gaat om de binnenkant van de meest gebruikte deur, omdat als die open staat juist met weer en wind te maken heeft.

Lees verder »

En plots staan er 2 natuurstenen elementen: uit de lucht gevallen?

En plots staan er 2 natuurstenen elementen: uit de lucht gevallen?

HOONHORST – Dalfsennet op speurtocht: Sinds kort staan er bij de hekken van het kerkhof in Hoonhorst 2 natuurstenen elementen. Bijna niemand in Hoonhorst kan vertellen waar die  stenen weg komen. Raar, maar dan kost het duidelijk wat meer spitwerk om er wel achter te komen. Dan maar op onderzoek uit. De stenen komen uit de tuin van mevr. Alberts, die onlangs is overleden.

Lees verder »

hondje vermist

hondje vermist

MARSHOEK – Vandaag (3 maart) hebben wij een nieuw hondje gehaald die meteen bij aankomst is ontsnapt. Hij is weggelopen vanaf de zuidelijke vechtdijk en is rond 19.00 uur nog gezien bij De Marshoek. Het is een pup van 9 maanden met een wit/blonde vacht en een blauw halsbandje. Hij heet Six.

Lees verder »

Jong lief katertje gevraagd

DALFSEN – We zijn op zoek naar een jong katertje die nu naar een nieuw huisje mag. Leeftijd ongeveer 9 weken oud. Hij komt in een liefdevol huis met een kameraadje en een tuin waar hij in mag rondlopen. Mail naar info@dalfsennet.nl dan sturen wij dit door.

In gesprek over de toekomst van de Zorg

DALFSEN – Woensdagavond 05 maart gaat de Partij van de Arbeid Dalfsen in gesprek met bewoners over de zorg in Dalfsen. Gezien het grote belang van de komende ontwikkelingen in de zorg, de AWBZ en de WMO, waarbij een belangrijk deel van de taken en verantwoordelijkheden zullen worden overgeheveld naar de gemeenten, wil de PvdA Dalfsen nadrukkelijk aandacht vragen voor dit thema en de mogelijke gevolgen die deze veranderingen kunnen hebben voor de mensen in Dalfsen.

Lees verder »

Tijd voor een Beauty Break?

Tijd voor een Beauty Break?

Nieuw in Dalfsen; Salon Beauty Break, een hippe, jonge schoonheidssalon waar u elke werkdag terecht kunt kunt voor gezichtsbehandelingen, huidverbetering, lichaamsbehandelingen, massages en make-up. Irma volgde naast haar opleiding verscheidene cursussen zoals; bindweefselmassage, visagie, cosmedische diagnose en aromabrasie (natuurlijk alternatief voor microdermabrasie).

Lees verder »

Finale om van te Smullen: verlichte optocht

LEMELERVELD – De meeste optochten zijn voorbij, de prijzen verdeeld. Maar niet getreurd, het mooiste komt nog! Het is tijd voor de grote finale. De Multilight verlichte optocht op dinsdagavond 4 maart te lemelerveld. De deelnemers hiervoor zijn nu bekend en bezig hun wagens en loopgroepen te prepareren voor een geweldig spektakel. Wie er ooit bij is geweest wil dit nooit meer missen. Graag nodigen wij u uit om dit sprookjesachtige geheel te komen aanschouwen.

Lees verder »

De lente komt eraan!

DALFSEN – Nog een paar frisse nachten, maar de lente lijkt in de aankomende week zijn intrede te doen. Voor het komend weekeind wordt 14 – 15 graden voorspeld.

Het vader en zoon weekeind

DALFSEN – U vraagt zich misschien af wat dit is? Al vele jaren vindt op Camping Starnbosch in het groenste dorp van Nederland, Dalfsen, het vader en zoon weekend plaats. Natuurlijk is er in 2014 ook weer zo’n super gezellig weekend waarbij vaders samen met hun zonen allerlei “mannen dingen” doen. Er is een hoop te doen in dit weekend. Naast het nodige entertainment om naar te kijken is er genoeg te doen in dit weekend.

Lees verder »

Zaterdagoptocht Sprokkelaars

Zaterdagoptocht Sprokkelaars

LEMELERVELD – Onder grote belangstelling en met een stralend zonnetje is zaterdag 1 maart het carnaval in Lemelerveld van start gegaan met een grootse optocht. De optocht was hoog van kwaliteit, en stond rond van de symboliek en creativiteit. Jong en Oud, Groot en Klein, Veel en Weinig, alles was aanwezig in het carnavalsdorp Lemelerveld; in carnavalstijd Sprokkeldorp genoemd.

Lees verder »

Inspiratieavond voor ondernemers

Inspiratieavond voor ondernemers

DALFSEN – Toeristische Stimuleringsgroep Dalfsen nodigt ondernemers uit om samen goud te verzilveren. Dalfsen heeft goud gewonnen bij de Entente Florale 2013. Dat betekent dat Dalfsen zich het groenste dorp van Nederland mag noemen. Deze titel biedt kansen voor ondernemers in de gemeente. Om er voor te zorgen dat deze kansen optimaal benut worden, nodigt de Toeristische Stimuleringsgroep Dalfsen ondernemers uit voor een inspiratiebijeenkomst op donderdagavond 6 maart bij De Barones in Dalfsen.

Lees verder »

Voorbereiding graven groene geul Vechterweerd

VECHTERWEERD – MARSHOEK – Fietspad blijft toegankelijk door aanleg brug. De voorbereidingen voor het graven van een groene geul bij Vechterweerd zijn in volle gang. Vorige week is de rijplatenbaan voor de toegang tot het werkterrein aangelegd. Momenteel wordt gewerkt aan de aanleg van een vloeistofdichte opstelplaats, afmeer- en losvoorziening en het noodraster. In de loop van deze week zal ook een begin worden gemaakt met het aanbrengen van een brug nabij het fietspad.

Lees verder »

Melding: Zeer grote brand in Zwolle

ZWOLLE – Om 05.59 uur vanmorgen kwam er een brandmelding van een zeer grote brand in Zwolle zowel aan de Nieuw markt en ook aan de Oude Vismarkt. Rond kwart voor zes knalde door een ontploffing de hele voorgevel uit het restaurant in het centrum van Zwolle. Daarna ontstond een hevige brand. De brandweer had die snel onder controle, maar de schade is volgens een woordvoerder aanzienlijk.

Lees verder »

Warm hart: Gemeentebelangen: Vennenberg wordt er mooi van!

Warm hart: Gemeentebelangen: Vennenberg wordt er mooi van!

VENNEBERG  DALFSEN – Gemeentebelangen draagt de agrarische sector een warm hart toe, maar andersom is dat ook het geval. Op een prachtige zichtlocatie bij de familie Nimeijer op de Venneberg werd Gemeentebelangen weer de gelegenheid aangeboden om een bord te plaatsen. Lijsttrekker Jos Ramaker en wethouder Klaas Agricola hielpen Gerard Nimeijer, die alles al klaar had liggen, een handje.

Lees verder »