Uitreiking “Antoinette Stegeman Duurzaamheidsprijs”, Foreco kanshebber

Op maandagmiddag 10 maart a.s. wordt de duurzaamheidsprijs van D66Vechtdal uitgereikt. Deze belangrijke milieuprijs is vernoemd naar Antoinette Stegeman. Antoinette was vele jaren een prominent D66-er in Ommen en zeer actief in de gemeenteraad. Mede op haar initiatief is de afgelopen jaren enkele keren een Duurzaamheidsprijs uitgereikt door D66Ommen.

Lees verder »

Kasteel Rechteren open voor publiek? Gravin niets gevraagd

DALFSEN – De PvdA in Dalfsen wil dat Kasteel Rechteren open gaat voor het publiek. Het kasteel is in particulier bezit van gravin van Rechteren Limpurg. Ze woont in het kasteel en is niet op de hoogte gebracht van het plan. “Dit middeleeuwse slot wordt decennia lang in stand gehouden mede met geld van ons allemaal”, stelt fractievoorzitter Wiltvank van de PvdA.

Lees verder »

Eerste dag dc consult schoolhandbal 2014

Eerste dag dc consult schoolhandbal 2014

DALFSEN – Vandaag was de eerste dag van het schoolhandbal toernooi . Georganiseerd door handbalvereniging SV Dalfsen Handbal/Sercodak. Vandaag werdt er in drie poules gespeeld gemengd , jongens en meisjes. De volgende scholen speelden in een wedstrijd van 14 minuten tegen elkaar. De Uitleg , B.van Dedum , St.Cyriacus , Nieuwe Brug en de Carrousel.

Lees verder »

Buitenschools sportaanbod Dalvo

DALFSEN – Op 19 en 26 maart en 2 April wordt voor de jeugd van groep 5 t/m 8 in de gemeente Dalfsen een spetterend sportaanbod aangeboden vanuit volleybalvereniging Dalvo. Deze dagen wordt er namelijk van 18:00 tot 19:00 een training aangeboden in de Trefkoele, zodat iedereen kennis kan maken met volleybal. Opgeven kan nog t/m 12 maart dus meld je aan bij je eigen basisschool!

Reeën, ze zijn er weer

Reeën, ze zijn er weer

DALFSEN – Ze zijn er altijd wel, maar nu zie je ze weer meer. Nu het jonge graas weer in de weilanden aan het groeien is komen ze weer te voorschijn. In de avond tegen de schemering en vroeg in de morgen. Ze komen uit het bos tevoorschijn voor hun favoriete maal. Wil je ze zien kijk dan eens aan de Bosrandweg, Zandwijkerallee, Houtmars, Heinoseweg bij de Marswetering, Rietmansweg, Langsweg en op veel meer plekken langs de bosranden.

Lees verder »

Gevecht om een koe in het Dalfser Emmen

Boerenruzie in 1340

In juli 1340 sloegen de boeren van Lenthe (Hoonhorst) en Emmen de Gerner boeren van een zolderschuit de Vecht in. Het ging er heet aan toe volgens de verhalen. Het ging om een koe, wat een kapitaal waard was in de tijd. Een koeherder van de Gernermarke was op een zekere warme dag in juli, mogelijk door de warmte overvallen en in slaap gevallen.

Lees verder »

Snelle jongens vandaag

Snelle jongens vandaag

HEINO – Door radar werd vanavond op de N35 ter hoogte van Heino (door de Politie afdeling Verkeer) een auto gemeten met 146 km/u daar waar 80 is toegestaan. Collega’s van bpz te Raalte ( basispolitiezorg: politiewerk dat niet onder een specialisme valt) zagen deze voertuig even later rijden.

Lees verder »

Masseren voor de Voedselbank Dalfsen

Masseren voor de Voedselbank Dalfsen

DALFSEN –  Zaterdag 8 maart masseert Jennie Kanis van Praktijk “Kom uit de knoop” voor de Voedselbank Dalfsen. Al jaren wordt in veel kerken op de tweede woensdag van maart een biddag gehouden. Dan wordt er gebeden voor zegen van God op, zoals het vroeger werd gezegd, gewas en arbeid. Er wordt ook stil gestaan bij mensen die het minder hebben. In sommige kerken in Dalfsen worden dan ook pakketten samengesteld voor minima.

Lees verder »

Verbouwing Provak Schutte schiet al mooi op

DALFSEN – De bovenverdieping van Provak Schutte in Dalfsen hebben ze al aardig onder handen gehad. Dalfsennet mocht al voorzichtig een kijken nemen vandaag. De dames waren daar boven al behoorlijk aan het poetsen en stof vrijmaken. De laatste hand wordt gelegd aan de inrichting. Er moet nog een trapleuning worden gemonteerd. Verder lijkt het al aardig op dat het open huis al dicht bij is.

Lees verder »

Carnaval voorbij, voor Kolde’r’ nog niet.

Carnaval voorbij, voor Kolde’r’ nog niet.

HOONHORST – Op 13, 14 en 15 maart 2014 brengen wij het toneelstuk “Bonje na het bal…” op de planken in zaal Kappers Hoonhorst geschreven door Max Andrea. De familie Van Zuilen komt met Carnaval terug van het jaarlijkse bal masqué in de schouwburg. Pa draagt een aangeschoten ma in zijn armen over de drempel. Hij wil met haar de huwelijksnacht opnieuw “groots en meeslepend” gaan beleven? Extreem dwaze toestanden in huize Van Zuilen!

Lees verder »

Scouting doet mee met NLdoet

Scouting doet mee met NLdoet

Met de scouting van Dalfsen gaan wij dit jaar mee doen met NLdoet van het Oranjefonds. Dit houdt in dat er op 22 maart van 09:00-16:00 geklust gaat worden in en bij het clubhuis. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers die ons mee willen helpen met diverse werkzaamheden in en rondom het clubhuis, denk hierbij aan schilderen, sausen, opruimen en andere kleine werkzaamheden.

Lees verder »

Geen lijnbussen meer in Hoonhorst

Geen lijnbussen meer in Hoonhorst

HOONHORST – In Hoonhorst komen geen lijnbussen meer, dacht een inwoner uit Hoonhorst. Vermoedelijk is het zo erg nog niet, ook hopelijk niet. Want dit is een actie van de buschauffeurs, die alle op alles zetten om hun baan niet te verliezen. Wel worden er verschillende lijn geschrapt, of Hoonhorst daar bij gaat horen, ik hoop het niet voor deze dorpsbewoners.

Lees verder »

Buitenaf woning gezocht

DALFSEN – Voor onze bevriende relatie zoeken wij een huisje, buitenaf, met eigen grond. Permanente bewoning (dus geen zomerverblijf) Prijsindicatie 180,000. Locatie Dalfsen – Heino of daar tussen in. Opknappertje ook welkom. Mail naar info@dalfsennet.nl dan zorgen wij dat uw antwoord bij de juiste personen komt.

Hip Hop dancemoves @ PleXat en meer

NIEUWLEUSEN – Op woensdagmiddag 12 maart a.s. organiseert het jongerenwerk van SMON Welzijn in PleXat een super-coole hiphopworkshop voor alle kinderen van groep 7 en 8. PleXat is iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur vrij toegankelijk voor kinderen van groep 7 en 8 en deelname aan de wekelijkse activiteiten is altijd kosteloos .

Lees verder »

COLUMN: SORRY

Een modewoord dat je de hele dag in de oren klinkt is :SORRY. Sorry werd eerder ook wel gebruikt, maar minder frequent en met de juiste betekenis: pardon, mijn verontschuldiging. Je bood a.h.w. je excuses aan voor de belabberde situatie, door jou tot stand gebracht.

Lees verder »

Sport4kids leeft in Dalfsen!

Sport4kids leeft in Dalfsen!

DALFSEN – Begin 2014 is Sport4kids gestart in Dalfsen. We kunnen inmiddels zeggen dat het een enorm succes is. In twee maanden tijd zijn er alweer drie sporten de revue gepasseerd waaraan meer dan 60 kinderen deel hebben genomen. Kinderen hebben de beginselen van badminton geleerd, sloegen honderden balletjes tijdens de tafeltennislessen en werkten zich een slag in de ronde om de ander op de rug te krijgen tijdens de partijtjes judo.

Lees verder »

Aanrijding met wat schade

Aanrijding met wat schade

OUDLEUSEN – Gisteren was er omstreeks 16.30 uur een aanrijding tussen fietser en auto op de Dommerlerdijk te Oudleusen. In eerste instantie was er geen schade, dus zijn er geen gegevens uitgewisseld. Maar achteraf bleek de hele fiets ontzet te zijn. Bestuurder auto, +/- 70 jr reed met een wit/grijze Citroen Picasso. Graag melden bij de politie.

Groene Musketiers nieuws

LEMELERVELD _ DALFSEN – De Groene Musketiers hebben de Nederlandse primeur voor de eerste verlichtingslantaarn op zonne-energie. De eerste slimme lantaarnpaal op zonne-energie en LED-technologie is een feit. Waar het hier om draait is dat het elektriciteitsnetwerk niet wordt gebruikt. Het is een complete technologie waarbinnen zonne-energie, ledverlichting, accu’s en bewegings- en lichtsensor in een complete afgewerkte lantaarn beschikbaar zijn. Het is een off-grid verlichtingssysteem.

Lees verder »

Normaal stopt der met

DALFSEN – Bennie Jolink van de Achterhoekse rockband Normaal heeft aangegeven te stoppen met touren na 2015, wanneer de band zijn veertigste jubileum viert. Volgend jaar zal een groot jubileumconcert plaatsvinden in Lochem, voorafgegaan door een laatste tournee. Dat zegt Jolink in fanclubblad Anhangerschapsbode.

Lees verder »

Inbraak tankstation

Inbraak tankstation

OMMEN – Afgelopen nacht is er een inbraak geweest bij tankstation, bij de brug, aan de Julianastraat in Ommen. Heeft iemand iets gezien?? Neem dan contact op met de politie.

Wie helpt uitkijken: Hondje “Six” nog steeds niet terecht

Wie helpt uitkijken: Hondje “Six” nog steeds niet terecht

HOONHORST – EMMEN – MARSHOEK – Ons nieuwe hondje is nog steeds niet terecht. Hij is een paar keer gesignaleerd tussen Emmen en Hoonhorst bij het schooltje maar gaat er als een haas vandoor als hij geroepen wordt. Vandaag komt de vorige eigenares ons helpen om Six te pakken te krijgen dus als hij gezien wordt graag bellen naar 06 46395458. Hartelijk bedankt, mocht het gevangen worden, dan doen we Dalfsennet uiteraard bericht.

Bob

Nieuwe expositie in Kulturhus de Mozaïek.

Nieuwe expositie in Kulturhus de Mozaïek.

LEMELERVELD – In Kulturhus de Mozaïek zijn op dit moment diverse foto’s te zien van fotoclub Dalfsen. Het expositieonderwerp, voor dit jaar is Mode. Wat is mode eigenlijk? Kortweg, alles wat zorgt voor “verfraaiing” van de mens, zoals kleding, schoenen, tassen, haardracht, nagelmode, make-up, sierraden, piercing, tatoeage.

Lees verder »

Traseco is al verhuisd (als wijker)

Traseco is al verhuisd (als wijker)

DALFSEN – Na bijna 28 jaar gevestigd te zijn geweest aan de Hessenweg 9-1 op een van vroeger een boerenerf met veel schuurruimte, te Zwolle (bijna Dalfsen) moesten we verhuizen vanwege veranderingen aan de N340, de provinciale weg van Zwolle naar Hardenberg. Dus zijn ze op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen en dat hebben ze gevonden op industrieterrein De Marslanden G in Zwolle, en wel aan de Paxtonstraat 3a.

Lees verder »

Verlichte optocht Lemelerveld van een aardig niveau

LEMELERVELD – Dinsdag 4 maart was de finale van de optochten in Salland weer in Lemelerveld. De strijd ging dit jaar tussen Boskamp (nu eens niet Het Boskamp, maar de plaats Boskamp), Broekland, Heino en Lemelerveld. In totaal deden er 10 groepen mee, die samen een adembenemende stoet vormden van 18 wagens, en 10 loopgroepen. De  verlichte optocht was van een best aardig niveau en de verschillen waren klein.

Lees verder »