Regionale voorleeswedstrijd

Regionale voorleeswedstrijd

Marten de Jong en Loes Lemans winnen regionale voorleeswedstrijd in Ommen.

OMMEN – Marten de Jong van de Sint Antoniusschool uit Vriezenveen en Loes Lemans van de CBS Rehobothschool , eveneens uit Vriezenveen, hebben de regionale voorleeswedstrijd gewonnen die plaats vond op donderdag 6 maart in de Caroussel in Ommen. De jury was hierin unaniem.

Lees verder »

Volgende week zijn de weersvoorspelling goed.

DALFSEN – STERREBOS – Maandag beginnen we (de gemeente en de aannemer) met de voorbereidingen om de laatste laag (roadseal) over de Sterrebosweg te brengen. Zoals nu de planning is, is de weg woensdag afgesloten om de laatste laag aan te brengen. Zo zijn aanwonenden verlost van de stof en hebben aanliggende bedrijven straks in het seizoen geen overlast. Prettig geregeld! Fijn dat de gemeente mee denkt!

Jan Vayne en Wim Magré samen in concert.

Jan Vayne en Wim Magré samen in concert.

DALFSEN – Vrijdagavond 14 maart a.s. komt de pianovirtuoos Jan Vayne samen met de bekende organist Wim Magré een wervelend concert geven in de Grote Kerk. Er zullen vele prachtige liederen gespeeld worden van verschillend repertoire. Muziek uit de Phantom of the Opera, You raise me up, Ave Maria van Caccini en zo nog veel meer. Maar ook zal Jan Vayne nummers op verzoek spelen en zijn improvisaties maken zijn concerten hierdoor echt bijzonder.

Lees verder »

Waar scheert nu de barbier?

Waar scheert nu de barbier?

Echt zo’n heerlijk oud woord: barbier. Het geeft de gezelligheid weer van een wachtkamer met rokende mannen, scheerzeep, enz. Maar waar is die nu te vinden? Of is dit het einde van het barbier-tijdperk?

Start aanleg groene geul Vechterweerd

Start aanleg groene geul Vechterweerd

VECHTERWEERD – Vandaag donderdag werd het officiële startsein gegeven aan het graafwerk van de groene geul Vechterweerd deels over en door het land van de familie Kingma. In het openingswoord van de heer Hans de Jong van het Waterschap Groot Salland gaf hij het belang weer om ruimte te maken voor de rivier, vooral voor de veiligheid het aantrekkelijk maken van de Vecht voor de recreatie.

Lees verder »

“Paasvuur 2014″ zondag 20 april

HOONHORST – Op eerste Paasdag – dit jaar op zondag 20 april – zal weer het traditionele paasvuur ontstoken worden. Een jaarlijkse happening waar vele dorpsgenoten en belangstellenden uit de wijde omgeving bij aanwezig zijn. De locatie is aan de Marsweg, direct ten noorden van de Marswetering op het land van de familie Neplenbroek.

Lees verder »

Paasvuur Hoonhorst 2014

HOONHORST – Het Paasvuur in Hoonhorst is uitgegroeid tot een jarenoude traditie die op eerste Paasdag door vele honderden mensen uit Hoonhorst en nabije omgeving bezocht en beleefd wordt. Het Paasvuur wordt dit jaar op zondagavond 20 april ontstoken, wederom op het perceel van de familie Neplenbroek aan de Marsweg.

Lees verder »

Kinderen in maart gratis met het OV

DALFSEN – Een dagje uit in West-Overijssel, Gelderland of Flevoland? Reis met de regionale bus en trein naar je bestemming. In maart 2014 mogen kinderen tot 12 jaar gratis meereizen met een betalende passagier van 18 jaar en ouder. De actie is onderdeel van de campagne ‘Ervaar het OV’.

Lees verder »

Kaaswinkel aan de Gernerweg in Dalfsen sluit haar deuren

130511a.jpg

Dalfsen, donderdag 6 maart 2014 –(officieel persbericht) Op donderdag 27 maart 2014 is de kaaswinkel aan de Gernerweg in Dalfsen voor het laatst geopend. De kaaswinkel is gevestigd op het terrein van A-ware Food Group waar kaas van Bel Leerdammer wordt gerijpt. Een deel van deze kaas wordt geëxporteerd naar Rusland. Recent is de regelgeving voor export van kaas naar Rusland aangescherpt waardoor het niet langer mogelijk is een kaaswinkel te vestigen op het terrein van een pakhuis of kaasfabriek.

Lees verder »

PvdA Dalfsen stelt zelf zorgmeldpunt in

 – Te veel angst en onwetendheid over zorg – 

DALFSEN – ‘Er bestaat te veel angst en onzekerheid bij mensen die zorg nodig hebben. Op allerlei plaatsen wordt gepraat over de veranderingen in het zorgsysteem maar de mensen die het aangaat weten niet wat hen te wachten staat. Wij zullen hen op zijn minst meer moeten betrekken in dat proces’. Deze conclusie trok Johan Wiltvank na de tweede debatavond die de PvdA in Dalfsen hield over de zogenaamde transitie.

Lees verder »

Vrijwilligers Unicef Lemelerveld bedanken vrijwilliger Unicef Dalfsen , Gé Velthuis.

Vrijwilligers Unicef Lemelerveld bedanken vrijwilliger Unicef Dalfsen ,  Gé Velthuis.

In Dalfsen heeft Gé Velthuis zich 39 jaar ingezet voor Unicef met de verkoop van kaarten en cadeaus. Wie is haar samen met nog enkele vrijwilligers rond de tijd van kerst niet tegengekomen.  Op de kerstmarkt , maar met name in de bibliotheek , waar ze altijd welkom waren om de verkoop te doen.   Gé stopt , nu de verkoop door vrijwilligers stopt. 

Lees verder »

Ansichtkaartenactie voor Oekraïne

Ansichtkaartenactie voor Oekraïne

DALFSEN – De eerste kaarten zijn binnen. Een paar heb ik digitaal geplaatst en zie vandaag al drie biedingen. Wie weet. Bij de kaarten zat ook déze, die wil ik u niet onthouden. Kijk, dit is de uiteindelijke bedoeling van de actie … Deze kaart is ook te koop, dus als er een liefhebber is? Een goed bod, want er zit al heel wat in de pot! Met groet van Lenze L die “aan de kaart ” is.

Russen verbieden voortgang kaaswinkel

Russen verbieden voortgang kaaswinkel

De kaaswinkel, welke aan de Gernerweg staat, van de kaasfabriek sluit eind deze maand de deuren als gevolg van strengere eisen gesteld door de Russen, waar veel kazen naar toe geëxporteerd worden. 2,5 jaar geleden moest de winkel al verplaatst worden vanaf het hoofdgebouw naar de huidige locatie. Sinds die tijd was het volgens de kaaswinkel altijd al sluimeren.

Lees verder »

Inbraak autobedrijf

Inbraak autobedrijf

OMMEN – Gisternacht is schijnbaar in Ommen op nog een plekken ingebroken, werd gistermorgen ontdekt.5/3 ontdekte men bij een autobedrijf aan de Veldkampweg in Ommen dat er was ingebroken. Iets gezien of gehoord?? Neem dan contact op met de politie.

Dansavond Dalfsen

DALFSEN – zaterdag 15 maart is er weer een dansavond met grote dansvloer! In het parochiehuis aan de Emmastraat 21 in Dalfsen. Het wordt weer een gezellige dansavond voor iedereen die van dansen houdt (Foxtrot, Engelse wals, Tango, Country, Oude dansen, en op verzoek Samba, Jive enz.) Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 3,– p.p. Voor meer informatie: tel. Jan de Mink: 0572-393047 of Bertus Kogelman: 0572-371803

 

Vechtdalcamping het Tolhuis genomineerd voor Gouden neus

Vechtdalcamping het Tolhuis genomineerd voor Gouden neus

DALFSEN – HESSUM – Provinciewinnaars CliniClowns verkiezing bekend. Afgelopen zomer stond Vechtdalcamping het Tolhuis in het teken van CliniClowns. De camping motiveerde kinderen om in actie te komen en bedacht zelf ook leuke CliniClowns-activiteiten. Hiermee heeft de camping een flink aantal donaties voor het goede doel verzameld. Trots mocht een ambassadeur van CliniClowns een cheque van € 1000,00 in ontvangst nemen. De camping werd voor zijn leuke acties genomineerd voor de Gouden Neus.

Lees verder »