Ansicht Prinsenstraat

Ansicht Prinsenstraat

DALFSEN – Het is vastentijd, maar ik raak geloof ik verslaafd aan de KAART. Via familie kreeg ik vanmiddag een serie van 35 kaarten en zie: een kaart van Dalfsen, Prinsenstraat. Duidelijk is rechts ” in de grutte molen” te zien. Misschien rijdt er nog wel een familielid vooraan …

Lees verder »

Chaos op de Rechterensedijk

DALFSEN – In het begin van de avond was er een chaos op de Rechterensedijk. Daar was een trekker ongeluk gebeurd. Er was geen letsel, maar de ravage was groot. Aldus een inzender. Helaas hebben we nog geen beelden.

Dialectavond Dalfsen

Dialectavond Dalfsen

DALFSEN – Op donderdag 27 maart vindt de jaarlijkse dialectavond in Dalfsen plaats. Dit jaar georganiseerd door de dialect werkgroep van de Historische Kring Dalfsen. Op deze avond leest Derk Bosscher een door hem geschreven verhaal in het Dalfser dialect voor. Dat is doorspekt met typische Dalfser woorden.

Lees verder »

Bezuiden de Vecht weidevogelgroep van het jaar

Bezuiden de Vecht weidevogelgroep van het jaar

HEINO – Tijdens de weidevogelavond van Landschap Overijssel, die donderdag 6 maart in Heino plaatsvond, heeft ‘Weidevogelwerkgroep Bezuiden de Vecht’ de weidevogelprijs van het jaar 2014 in de wacht gesleept. De werkgroep, die onlangs haar tienjarig bestaan vierde, ontving deze prijs onder andere voor haar grote inzet in het Lierderbroek. Naast de vrijwilligers van Bezuiden de Vecht zijn in Overijssel nog eens zo’n 500 weidevogelvrij-willigers actief die zich inzetten voor het beschermen van onder andere de grutto, tureluur en wulp.

Lees verder »

KBO Hoonhorst gaat digitaal!

HOONHORST – In Hoonhorst was veilig ouder worden nog nooit zo leuk! KBO Hoonhorst organiseert een voorlichtingsmiddag over de vele gebruiksmogelijkheden van de iPad. Stel je eens voor.. met een simpele beweging van je vinger over het beeldscherm direct contact met je (klein)kinderen, zorgverlener of arts. De iPad van KBO werkt kinderlijk eenvoudig en zit boordevol handige (zorg)apps die ervoor zorgen, dat je veilig, verbonden met de buitenwereld, zelfstandig in het leven kunt blijven staan.

Lees verder »

Proef kamperen: dit weekeind

DALFSEN – STERREBOS – Voor de liefhebbers die  heerlijk willen genieten van dit prachtig weekeind, heeft Camping Starnbosch wel een hele unieke aanbieding. U mag komend weekeind komen kamperen voor tien euro, niet per persoon maar met het hele gezin, per plek dus. Pak je spullen maar snel in dus.(Dit bedrag is natuurlijk excl. de toeristenbelasting)

 

Houten brug over Vecht

Houten brug over Vecht

Een foto van de eerste houten brug over de Vecht, die in 1836 werd gebouwd en dienst heeft gedaan tot 1939. De bouwkosten bedroegen zo’n f 15.000. Links het brugwachtershuisje, rechts hotel van Kuik dat toen De Rutier heette en tegenwoordig de VII Deugden.

Lees verder »

Voormalige synagoge Dalfsen jubileert.

DALFSEN – 30 Jaar geleden, op 13 april 1984, werd de vm. synagoge van Dalfsen na een ingrijpende restauratie feestelijk heropend. Alle reden dus om dit jaar het monumentale gebouwtje eens extra in het zonnetje te zetten. Samen met de leiding van acht Dalfser basisscholen is een programma ontwikkeld waarin het wel en wee van de voormalige Joodse inwoners van het dorp en de inrichting van een dorpssynagoge centraal staan.

Lees verder »

Zoutopslag gemeentewerf Dalfsen

Zoutopslag gemeentewerf Dalfsen

DALFSEN – Er is onlangs weer strooizout afgeleverd bij de gemeentewerf in Dalfsen. Strooizout wordt echter niet zo maar gedropt bij de opslag. Er worden mooie torentjes gedraaid! Deze foto is vandaag gemaakt.

DalfsenNet als burgernet

DalfsenNet als burgernet

DALFSEN – Zo snel werkt DalfsenNet én gemeentewerken!. Gisteren gemeld dat het BARBIERLAAN-naambord zonder richting op de grond lag en een dag later zijn daar de mannen van gemeentewerken. Paal uitgegraven, alles meegenomen en … de grond feilloos aangeharkt.

Lees verder »

Bloemenactie Scouting

Bloemenactie Scouting

Van 8 tot 22 maart houdt Scouting Dalfsen haar jaarlijkse bloemenactie. U kunt de Welpen en Scouts aan uw deur verwachten voor de verkoop van geraniums en fuchsia`s. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw spelmateriaal. De levering vindt dan vervolgens op zaterdag 10 mei plaats, de dag voor Moederdag.

Lees verder »

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 9

DALFSEN – Het wordt echt spannend in de C2 klasse. Het eerste team van de Trefkoele speelde maandagavond haar thuiswedstrijd tegen Z.B.C. uit Zwolle. De sterk spelende Evert Jan Holsappel nam het op tegen Boeree. En dat deed hij op een voortreffelijke manier. In 24 beurten, een moyenne van 3.54 en een hoogste serie van 23 maakte hij zijn 85 te maken caramboles vol.

Lees verder »

Workshop Tiffany

Workshop Tiffany

LEMELERVELD – Woensdag 19 en 26 maart komt Marije naar lemelerveld voor een cursus Tiffany. Hier leert u in twee avonden een werkstuk met de Tiffany techniek maken. De eerste avond krijgt u een algemene uitleg en kunt u kiezen uit een aantal ontwerpen. Daarna mag u zelf glas uitzoeken en gaat u aan de slag met het glassnijden.

Lees verder »

Blinkende zonnepanelen

HOONHORST – De zonnepanelenreinigers komen weer in de buurt. Wilt u die ook laten reinigen? Er is een bedrijf die onder andere voor duurzaam Hoonhorst bijna het hele gebied weer pakt. Dat is voor u voordeliger omdat ze de route’s zo voordelig mogelijk plannen. Dus altijd goedkoper dan 1 bedrijf te laten rijden voor alleen uw panelen. Ook een vorm van duurzaam.

Lees verder »