Dames DTV’84 op kampioenskoers in 2e divisie

Dames DTV’84 op kampioenskoers in 2e divisie

DALFSEN – Na twee overwinningen heeft DTV’84 ook haar derde wedstrijd in winst weten om te zetten. DTV’84 was sterker dan de reserves van Anytime Fitness/Westa uit het Limburgse Wessem. De Dalfser dames zagen hun inzet en vechtlust beloond met een 8-2 overwinning. In de eerste drie wedstrijden kwam Dionne Damman tegen Esther Roumen vrij eenvoudig tot een zege.

Lees verder »

Sportlust Vroomshoop klopt USV 2-1

Sportlust Vroomshoop klopt USV 2-1

NIEUWLEUSEN – Op het zonovergoten sportpark de Bosrand in Vroomshoop boekte de thuisploeg van hoofdtrainer Robert Harperink een enigszins gelukkige 2-1 overwinning op USV. Door het ontbreken van een aantal vaste krachten en de zieke coach Theo van ’t Zand moest interim-coach Jan Hamers het team op verschillende posities wijzigen.

Lees verder »

Adegeest wint zilver bij Viking Race

Adegeest wint zilver bij Viking Race

DALFSEN – Met vier clubrecords op vier afstanden is de 17-jarige Stokvisdennenschaatsster Loes Adegeest afgelopen weekend tweede geworden bij de internationale Viking Race in Thialf. Deze wedstrijd staat bekend als het officieuze EK voor jeugd van 11 tot 17 jaar, dus dit is een prestatie van formaat. Dit jaar deden er pupillen en junioren mee uit maar liefst dertien Europese landen.

Lees verder »

Het is al weer raak…

Het is al weer raak…

DALFSEN – Binnen 4 uur dat een ploeg van zo’n 15 personen heel druk bezig zijn geweest de hele omgeving schoon te maken, was het gelijk al weer raak. Op de Sterrebosweg heeft een of andere idioot gewoon zijn pick nick afval maar weer eens van zich afgeworpen. Fijn bedankt, ook namens duurzaam Hoonhorst. De volgende keer wordt deze persoon gewoon een vuilniszak over zijn hoofd getrokken!

Monumenten in Dalfsen Hessenweg 2

Monumenten in Dalfsen Hessenweg 2

DALFSEN – De boerderij Hessenweg 2 is de eerste boerderij die we tegenkomen als we vanaf Zwolle de spoorlijn in de Hessenweg over zijn gekomen. Oorspronkelijk was deze boerderij in het bezit van de Broekhuizen, een spieker uit de middeleeuwen en afgebroken in 1839. Deze boerderij is een gemeentelijk monument, waar vooral aan het achterhuis de laatste jaren veel is verbouwd om daarin bewoning mogelijk te maken. Volgens de huidige eigenaar de familie Wierenga ging dat niet zonder slag of stoot.

Lees verder »

Buslading met fietsen: twee aanhoudingen

Kampen – De politie heeft op zaterdag 8 maart rond 02.15 uur twee mannen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Politie-agenten zagen op het Stationsplein in Kampen een man met een fiets lopen, die deze inlaadde in een busje. Toen ze weg wilde rijden, werden ze aangesproken door de politie-ambtenaren. Controle wees uit dat er 9 fietsen in de bus stonden.

Lees verder »

Groot succes workshops

Groot succes workshops

LEMELERVELD – Groot succes workshops “The Drum – Brass Kids” op Lemelerveldse basisscholen. De eerste ronde van het Project “The Drum – Brass Kids” is afgelopen. Muziekvereniging Polyhymnia heeft het afgelopen jaar op alle Lemelerveldse basisscholen muzieklessen mogen verzorgen. Dit voor kinderen van groep 5 t/m 8.

Lees verder »

Vakantie ABSD seniorenbond

DALFSEN – De ABSD  hebben nog enkele plaatsen vrij voor de 5 daagse reis naar Zuid-Limburg. van 16 tot 20 juni. Maar ook naar het Zwarte Woud ook een 5 daagse van 14 tot 18 juli. Leden hebben voorrang. Bij geen voldoende deelname ook niet leden kunnen zich aanmelden.

Lees verder »

AJK nieuws

DALFSEN – De laatste avond van het seizoen nadert snel en wordt morgen, maandag 10 maart gehouden bij Frank Hollak Hoevendwarsweg 5 te Dalfsen. Met een nieuw groeiseizoen in zicht is er een passend onderwerp voor deze avond gekozen. De heer Pieter Riemersma, teeltdeskundige bij For Farmers Hendrix, zal deze avond een inleiding verzorgen.

Lees verder »

Kaaswinkel

Kaaswinkel

DALFSEN – De kaaswinkel bij Bel Leerdammer/A-ware gaat binnenkort dicht! Locatiemanager Michiel van Zuilen van Bel Leerdammer doet in de krant een oproep om de overheerlijke kaasjes die in Dalfsen geproduceerd worden óók in Dalfsen te kunnen blijven verkopen. „Het win-keltje voelt nog altijd alsof het van ons is, en veel mensen zien dat ook zo. Dat gevoel willen we niet graag verliezen.

Lees verder »

The Battle of Billy’s Bar “Flodder”.

The Battle of Billy’s Bar “Flodder”.

Oudleusen – Zaterdag avond was er bij zalencentrum Mansier weer een nieuwe “Battle”, nummer vier in een serie van zes.
The battle of Billy’s Bar is een wedstrijd tussen verschillende vriendengroepen in Oudleusen.Die groep die het mooiste feest weet te organiseren met de meeste omzet is winnaar.

Lees verder »