Wraak van Salland naar Dalfsen

Wraak van Salland naar  Dalfsen

DALFSEN – De Wraak van Salland is de muzikale kroegentocht van Salland en komt aanstaande zaterdag 15 maart naar Café het Oude Station. Vier bands zullen deze avond optreden en strijden om een plek in de halve finale: Package Deal, All the White Horses, Delgado Graze en Apen Gems.

Lees verder »

Jeugd avondmarathon Staphorst

Jeugd avondmarathon Staphorst

STAPHORST – Zaterdagavond, 8 maart 2014, is de door de Reddingsbrigade Staphorst georganiseerde 6e jeugd avondmarathon goed verlopen. In totaal deden er 10 teams mee aan deze marathon. De Reddingsbrigade Staphorst kon Deventer, Hasselt, Nieuwleusen, 2 teams uit Nijeveen, Tiel, Zwolle en 3 teams uit Staphorst verwelkomen.

Lees verder »

Paardenbloemen en gewasbescherming

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Bericht voor alle veehouders en loonwerkers. Het voorjaar is weer in aantocht, we zien dan sommige weilanden meer of minder geel van kleur door de bloei van paardenbloemen. Op zich een mooi gezicht maar de veehouder ziet dat liever niet. Hij wil gras en geen paardenbloemen.

Lees verder »

Pupillen Stokvisdennen rijden records

Pupillen Stokvisdennen rijden records

DALFSEN – Het ijsseizoen is bijna afgesloten en de temperatuur al aardig gestegen, maar op de Scheg in Deventer zijn afgelopen weekend toch weer veel persoonlijke records gereden. E-pupil Rens Teunissen van Manen verbeterde zelfs zijn eigen clubrecord op de 500 meter tot 53,74. Ook op de 300m reed hij sterk, met een pr van 34,06.

Lees verder »

Politie waarschuwt MKB en overheid tegen cryptoware

Politie waarschuwt MKB en overheid tegen cryptoware

DALFSEN – Woordvoering: Landelijke eenheid – Een virus dat je bestanden onherstelbaar vernietigt: je financiën, klantenbestanden of foto’s. Cryptoware is een vorm van malware waarvan het aantal slachtoffers ook in Nederland toeneemt. Vooral het MKB en lagere overheden blijken een aantrekkelijk doelwit. De enige maatregel om je te wapenen tegen deze cybercriminaliteit is regelmatig back-ups maken en deze niet aan de computer verbonden te houden. Een remedie achteraf is er niet.

Lees verder »

Knotwilg: de één wel en de andere niet

Knotwilg: de één wel en de andere niet

DALFSEN – Langs de Heinoseweg staan wilgenbomen, waarvan de een wel en de andere niet is geknot. Ik was eigenlijk wel benieuwd waarom. Maar ik ben er achter, ze moeten eens in de 3 tot 5 jaar worden geknot. Aan de bomen die niet onderhanden zijn genomen zitten inderdaad ook dunnere takken, dus dan zijn deze nog niet zo lang geleden al geknot.

Lees verder »

ANWB Streetwise bij “de Wegwijzer”.

ANWB Streetwise bij “de Wegwijzer”.

Vandaag was het verkeerseducatie programma voor leerlingen van de basis scholen neer gestreken bij de Wegwijzer in Nieuwleusen.
De jongste kinderen kregen educatie in de klas, en voor de oudere leerlingen was het schoolplein omgetoverd tot een waar verkeersplein met allerlei moeilijke proeven die op de fiets gereden moesten worden.

Lees verder »

Wat zal er met dit gebouwtje straks gaan gebeuren?

Wat zal er met dit gebouwtje straks gaan gebeuren?

DALFSEN – Dit gebouwtje komt straks leeg, heeft iemand een idee wat hier mee zal gaan gebeuren? We noemen al vast wat mogelijkheden, kijkers mogen ons mailen en dan zullen wij uw idee gaan aanvullen in dit bericht. Ik heb het vermoeden dat hij straks aan de Wim van Tippelaan komt te staan, als dank voor zijn jaren lange inzet. De Tippe gaat er dan in de winter zijn tuingereedschap in doen en in de zomer zijn buren helpen softijs te verkopen.

Lees verder »

Willy Dunnewind ziet Sarah.

Willy Dunnewind ziet Sarah.

Groot feest an de Vosserstege vandage want Willy Dunnewind is vieftig joar e wunn. En de Familie vrienden en buren  hebt det niet ongemarkt veurbie loaten goan. Man man die tune is te klein doar (gelukkig konn ze an de aandere kaante van de stroate gewoon wieder.)

Lees verder »

Bij lente horen ook prachtige planten

Bij lente horen ook prachtige planten

DALFSEN – Bij zo’n vroege lente horen ook prachtige planten die nu nog volop verkrijgbaar zijn. Maar wacht dan niet te lang, want vorig jaar overkwam mij het zelf ook. Ben je aan de late kant dan kan je nergens nog een viooltje vinden. De keuze is nu nog groot.

Project Brethouwerstraat

Project Brethouwerstraat

DALFSEN – De kruising Pastoriestraat Van Ittersumstraat lijkt nagenoeg klaar voor gebruik.De straat ligt er prachtig in.Tussen de Trefkoele en de Pastoriestraat zijn ze nog volop aan het werk, hoewel er hier ook al behoorlijk vorderingen zijn. Vandaag waren ze nog met wat (telefoon) kabelwerk bezig. Een heel groot deel van het riool ligt er al in, ook is de onderlaag is al mooi glad, ze kunnen zo beginnen met het straatwerk.

Voorwerk renovatieplannen voormalige pastorie.

Voorwerk renovatieplannen voormalige pastorie.

HOONHORST – Zoals als eerder geschreven op deze site over een waardevolle bestemming voor de voormalige pastorie en pastorietuin. Er komen 2 zorgappartementen, een vergaderruimte en waarschijnlijk zal er een locatiesecretariaat komen en een ontmoetingsplek voor ouderen. In de pastorietuin zal volgens plannen een keuken worden gebouwd. Er komt een geheel nieuwe aula.

Lees verder »

Een mooi vrijwillig buitenklusje

Een mooi vrijwillig buitenklusje

HOONHORST – Onderhoud kerkhof- Gevraagd enkele vrijwilligers zowel dames als heren om de werkgroep vrijwilligers voor het onderhoud van het kerkhof te versterken. Bij het onderhoud moet men denken aan 1 keer in de 6 weken een morgen/middag het kerkhof schoffelen en harken. Gewoon lekker buiten bezig. Voor informatie en aanmelding neem contact op met Hein Hulsman 0529 401318.

Demonstratie

DALFSEN – Zaterdagmiddag a.s. is er een demonstratieve wandeltocht van de Grote kerk naar de zwevende steen. Zie meer hierover op een bericht in ons forum op deze site, in het item Rechterensedijk.

Excursie op landgoed Vilsteren

VILSTEREN – Op zondag 23 maart organiseert de IVN-afdeling Zwolle e.o. een excursie op het landgoed Vilsteren. De excursie begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De wandeling start bij de parkeerplaats naast de RK kerk in Vilsteren. De route loopt vanuit het schilderachtige dorp langs een oude Vecht-arm, over essen en door een gevarieerd bosgebied begroeid met oude eiken, beuken en acacia’s.

Lees verder »

Vacature

DALFSEN – STERREBOS – Partycentrum Het Boskamp, net zo gevarieerd als de natuur zelf! Dit bedrijf is gelegen middenin het bos en een unieke uitvalsbasis voor (ludieke) activiteiten. De gemoedelijke sfeer, waar gastvrijheid en kwaliteit voorop staan, zorgen ervoor dat elk feest onvergetelijk wordt.

Lees verder »

Gaslek Heinoseweg: weg afgesloten voor al het verkeer (update)

Gaslek Heinoseweg: weg afgesloten voor al het verkeer (update)

DALFSEN – LENTHE – De Heinoseweg is voor al het verkeer afgesloten. Er is een gaslek tussen de Witte Gans en de afslag Hoonhorst. Het verkeer komend van de richting Heino naar Dalfsen wordt het bos in gestuurd. Het spitsverkeer “stuift” letterlijk over de Sterrebosweg. Ook aan de andere kant staan politiemensen het verkeer om te leiden. Hoe lang dit gaat duren is nog niet duidelijk. De brandweer en ook technische mensen van het gasbedrijf zijn druk bezig het probleem op te lossen.

Lees verder »

DTV-heren scoren te weinig punten in Wierden

DTV-heren scoren te weinig punten in Wierden

DALFSEN – Na de twee weken rustpauze wachtte voor de heren van DTV’84 de zware uitwedstrijd in Wierden tegen Effekt’74. In een door tropische temperaturen beheerste speelzaal beet Jan-Jaap Schipper de spits af tegen de lastige Gert Jan Arends. Japie begon goed maar naar mate de partij vorderde kwam de door supporters en teamgenoten genoemde GJ steeds beter in het spel.

Lees verder »

“Ut zal mien tied wel duur’n”.

“Ut zal mien tied wel duur’n”.

HOONHORST – KBO Hoonhorst zet hier een heel groot vraagteken bij. Ouderen komen er steeds meer achter, dat deze kreet niet lang meer op zal gaan. Je kunt steeds slechter zonder internet. Overal komt het internet bij te pas. Voor informatie, om mee te praten, voor het contact met familie en vrienden en om mee te doen met allerlei acties en activiteiten.

Lees verder »

Derde verkiezingsdebat in Lemelerveld

DALFSEN – LEMELERVELD – Onder de noemer ‘Dalfsen Kiest’ worden in aanloop naar de verkiezingen op 19 maart 2014 drie verkiezingsdebatten georganiseerd. Na de debatten in Dalfsen en Nieuwleusen is 13 maart om 20.00 uur het derde en laatste debat in Lemelerveld. Het debat wordt georganiseerd door Plaatselijk Belang en Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld in samenwerking met Dalfsen Kiest.

Lees verder »

Ledenvergadering Oranjevereniging Dalfsen

DALFSEN – De jaarlijkse ledenvergadering van de Oranjevereniging Dalfsen zal plaatsvinden op dinsdag 11 maart om 19.00 uur in het Kleine Veer te Dalfsen. Op de agenda staat onder andere het bespreken van jaarverslag van de secretaris en het financieel jaarverslag over 2013. Ook zal er een toelichting worden gegeven op het programma van de Oranjefeesten in Dalfsen op 25, 26 en 27 april 2014.

Lees verder »

Gezamenlijke aanbesteding Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland

Contract levering hulpmiddelen gegund aan RSR

DALFSEN – De directie van RSR en de wethouders Wmo van de gemeenten Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland hebben donderdag 6 maart 2014 de handtekeningen gezet onder het contract voor het verstrekken van hulpmiddelen voor een periode van 4 jaar. Voor de inkoop van hulpmiddelen in het kader van de Wmo heeft een aanbesteding plaatsgevonden. De aanbesteding heeft geleid tot een gunning van de opdracht aan leverancier RSR uit Nieuwleusen.

Lees verder »

17 maart weer Alzheimer Café in Dalfsen!

DALFSEN – Op maandag 17 maart a.s. is er weer een Alzheimer Café in Brasserie ‘De Zeven Deugden’, Prinsenstraat 2 te Dalfsen. Mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden zijn dan van harte welkom. Dit keer is het thema ‘Juridische aspecten’. Iemand van Alzheimer Nederland komt hierover vertellen.

Lees verder »

Zaterdag 12 april Lente Fair Dalfsen

DALFSEN – Ondernemers: Maak gebruik van het platform om u op de Dalfser Lente fair te presenteren! Zaterdag 12 april vindt het evenement plaats en we bundelen de krachten om samen met lokale ondernemers Dalfsen op de kaart te zetten.