Mooie afwisseling voor college tijdens drukke verkiezingstijd.

Mooie afwisseling voor college tijdens drukke verkiezingstijd.

DALFSEN – Het College van Dalfsen heeft vanmiddag een bedrijfsbezoeken gebracht aan kwekerij Eef Stel en restaurant Auberge ’t Asje. Rond 13.30 uur werd het college ontvangen op de kwekerij met koffie en een lekker sapje gemaakt door Ger Kappert die u natuurlijk kent van de handbal en Mizu Wa Ai het Oerwater. De rondleiding door de kassen was vooral proeven van de heerlijke producten die Eef kweekt.

Lees verder »

Kunst- en cultuurwekend

Kunst- en cultuurwekend

DALFSEN – Vanavond konden de deelnemers aan het kunst- en cultuurweekend van mei a.s. in Oude Postkantoor van Dalfsen het concept van het programmaboekje voor 2014 bekijken. Zij werden in de gelegenheid gesteld om bij de tekstinhoud voor hun Kunstpunt eventueel nog correcties aan te brengen.

Lees verder »

Verplaatsen van jeu de boules baan

Verplaatsen van jeu de boules baan

DALFSEN – Van Lenthe uit Dalfsen is begonnen met het verplaatsen van de Jeu de Boules baan aan de Bruinleeuwstraat in Dalfsen. Op de locatie van de huidige baan zullen parkeerplaatsen worden gerealiseerd. De nieuwe baan voor de vereniging Boule ’88 komt ook aan de Bruinleeuwstraat, maar dan wel een stuk in westelijke richting.

Lees verder »

Erwin Nijhoff nieuws

Erwin Nijhoff nieuws

DALFSEN – Speciale luisterconcerten Erwin en Jim Nyhoff. Vader en zoon herenigd op de planken. De vader en zijn ‘verloren zoon’ zijn weer herenigd. Erwin Nyhoff en zoon Jim verzorgen namelijk voor het eerst sinds drie jaar luisterconcerten in Hellendoorn, Raalte en Dalfsen. Met hun sublieme tweestemmige samenzang als voornaamste wapenfeit. ,,We willen oppikken waar we drie jaar geleden zijn gebleven.”

Lees verder »

Ooievaar weer terug ??

DALFSEN – Bij mijn wandeling langs de waterkant van de Vechtdijk, Ooievaar weer op het nest waargenomen. Ik hoop dat ze weer komen, en weer jongen grootbrengen, een prachtig gezicht. Groeten, Gerrit.

CU zet volksraadpleging op een rijtje (1/3)

CU zet volksraadpleging op een rijtje (1/3)

In 3 “afleveringen” zet de ChristenUnie voor de Dalfsenaren op een rijtje wat er gebeurd is voor de volksraadpleging en wat er kan gebeuren na de volksraadpleging. Het eerste deel vind u hier, morgenvroeg komt het tweede deel en donderdag het derde deel. Op het verkiezingsdebat in Lemelerveld van donderdagavond staat de Rechterensedijk op de agenda.

Lees verder »

Caravaninspectie

Caravaninspectie

DALFSEN – Veilig Verkeer Nederland en wij, Wienen Autotechniek, organiseren al een aantal jaar de gratis caravaninspectie met medewerking van de Brandweer. Sinds vorig jaar is deze samenwerking uitgebreid met ACSLaarman Campertechniek.

Lees verder »

iPad voorlichtingsmiddag KBO Hoonhorst groot succes!

HOONHORST – Om precies te zijn 37 zeer geïnteresseerde leden waren aanwezig op de iPad voorlichtingsmiddag in het parochiecentrum. Met dank aan “Duurzaam Hoonhorst” die weer hun mobiele wifi beschikbaar stelde, werd door Tim Herfst, medewerking van zorgverlener Focus Cura uitleg gegeven over de KBO iPad en de zorg-Apps die door Focus Cura zijn ontwikkeld.

Lees verder »

een Lagerhuisdebat

NIEUWLEUSEN – Morgenmiddag woensdag 12 maart is er een Lagerhuisdebat voor leerlingen van het Agnietencollege in Nieuwleusen. Dit begint om 13.30 uur en duurt tot 15.00 uur. Leerlingen gaan met elkaar en met de politieke partijen in debat over stellingen die voor jongeren van belang zijn.

Lees verder »

Portemonnee gevonden

DALFSEN – Ik heb een zwarte portemonnee gevonden met een klein geld bedrag (2,20 euro) en een kassa bon van de Action, hij lag op het fietspad Wilhelminastraat ter hoogte van de voorheen Peugeot garage.

Lees verder »

Gedicht eieren zoeken Lenze

DALFSEN – Op maisland moet je volgens mij eieren uit halen tot dat de mais gepoot is, dan is er rust en dekking, als de kuikens uit komen en wordt niet alles kapot gereden zoals nu. Ingezonden door Rudie, hij kan het weten, want hij zit continu in het veld te werken.

Vrijwilligerspunt Dalfsen

DALFSEN – Het Vrijwilligerspunt Dalfsen/Nieuwleusen is wekelijks op zoek naar vrijwilligers. PRINSES BEATRIX SPIERFONDS: Collectanten voor minimaal 2 uur: Voor de nationale collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds van 7 – 13 september 2014 worden enthousiaste vrijwilligers gevraagd, die min. 2 uur hun tijd beschikbaar willen stellen.

Lees verder »

Afscheid en jubilarissen Boule 88

Afscheid en jubilarissen Boule 88

DALFSEN – Jeu de Boules-Vereniging “Boule’88” Dalfsen neemt afscheid van bestuurslid en huldigt haar jubilarissen. Jeu de Boules-Vereniging “Boule’88” Dalfsen heeft maandag 10 maart in de Algemene Leden Vergadering (ALV) afscheid genomen van Gerrit van der Kolk na 20 jaar bestuurdersschap.

Lees verder »

Aankondiging ALV GV Nieuwleusen

Aankondiging ALV GV Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De Gymnastiekvereniging Nieuwleusen houdt donderdag 13 maart haar jaarlijkse ledenvergadering. Om 20.00 uur in de Sporthal de Schakel te Nieuwleusen. Tevens worden jubilarissen gehuldigd die 25 jaar lid zijn van de vereniging.  Aansluitend wordt er een impressiefilm vertoond van de Gymuitvoering “Back to the Future” 50 jaar GVN. Alle leden en ouders van leden zijn van harte welkom!

Lees verder »

Het eerste kievitsei ( in Overijssel)

Het eerste kievitsei ( in Overijssel)

DALFSEN – Kijk, zo doet Overijssel dat: vinden, neerleggen en beschermen. Maar in Friesland gaat dat anders. Daar mogen bijna 6000 eieren geraapt worden om … mee te nemen. Ik heb daar een gedicht over geschreven.  Het staat op WADDENPOST. Er zijn richting mij nog geen doodsbedreigingen geuit  vanuit Friesland! Hoogstwaarschijnlijk   wordt het gedicht niet gelezen.

Lees verder »