Onderwerpen in Onder de Loep morgen RTV oost

Onderwerpen in Onder de Loep morgen RTV oost

OVERIJSSEL – De onderstaande zaken worden donderdag 27 februari behandeld in Onder de Loep op RTV Oost. De eerste uitzending begint om 17.09 uur en zal worden herhaald om 18.09 en 19.09 uur. Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder ‘Gezocht’ of ‘Vermist’ op deze website. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto’s van verdachte personen of aangetroffen goederen.

Lees verder »

Hond vermist

Hond vermist

NIEUWLEUSEN – Hond (bruine labrador) vermist Nieuwleusen: Onze lieve hond Pablo is sinds zondagavond 9 maart vermist. Pablo is een bruine labrador (reu). Heeft u Pablo gezien? Neemt u alstublieft contact met ons op via 06 – 12 13 15 79.

 

Morgen weer en dan en dan

Morgen weer en dan en dan

DALFSEN – STERREBOS – De softijsmachine heeft een paar dagen rust gehad. Hij kan er weer tegenaan. Na een druk weekeind waarop die volop heeft gedraaid, is het maandag helemaal gereinigd en ontsmet en morgen om 13.00 uur wordt het weer gevuld. En kan hij weer 4 dagen tot en met zondag draaien.

Lees verder »

Kijk uit, ze proberen je te flessen, niks Bol.com

DALFSEN – Het begint zo: Beste Mijn ING Gebruiker, Bol.com heeft geprobeerd € 195,95 (Factuurnummer 001897752) af te schrijven van uw ING betaalrekening. Vanwege beveiligingsredenen heeft ING deze afschrijving tijdelijk geblokkeerd. Gaat u akkoord met deze afschrijving? Dan hoeft u geen verdere stappen te ondernemen.

Lees verder »

Hoonhorster Sander boert goed in Punthorst

Hoonhorster Sander boert goed in Punthorst

DALFSEN – Punthorst – Het zou ook kunnen heten: Gelukkige Zorg, maar het bedrijf van Sander Braam in Punthorst heet Happy Care. Sander heeft daar te midden van de prachtige landerijen op slechts 500 meter van de gemeentegrens van Dalfsen, een prachtige dierenpension, maar nog wel net in de gemeente Staphorst. Niet te verwarren met een dierenasiel, daar komen veelal zwerfdieren terecht.

Lees verder »

Kom ook lammetjes bewonderen bij Schaapskooi De Lemelerberg

Kom ook lammetjes bewonderen bij Schaapskooi De Lemelerberg

DALFSEN – LEMELERBERG – Op zaterdag 22 maart 2014 verzorgt Landschap Overijssel de traditionele Lammerendag bij Schaapskooi De Lemelerberg in Giethmen. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er naast de vele lammetjes ook diverse activiteiten voor jong en oud. De entree bedraagt 3 euro per persoon. Voor beschermers van Landschap Overijssel en kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.

Lees verder »

Elektrisch laadpunt geopend door Jacques van Loevezijn

Elektrisch laadpunt geopend door Jacques van Loevezijn

RAALTE – HOONHORST – Vanochtend heeft wethouder Jacques van Loevezijn het elektrisch laatpunt op het parkeerterrein aan de Schapenstraat in Raalte geopend. Door het aansluiten van de elektrische ‘dorpsdeelauto’ uit Hoonhoorst werd het elektrische laadpunt geopend. Deze elektrische auto rijdt iedere woensdag van Hoonhorst naar Raalte om met ouderen de markt te bezoeken. Jacques van Loevezijn gaf aan dat hiermee een mooie verbinding is gemaakt op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid.

Lees verder »

Plat proaten in de kerke

DALSEN – Zundag 30 meart is d’r in Dalfs’n een kerkdienst in de streektaal. Woarumme in de streektaal? Veur ’n hoop mènsen is dat nog steeds de taal die ze met de paplepel is in egeut’n. Het is de taal die et dichtste bij oen gevuul komp. Het is oen moederstaal. Het is de taal die oe doarumme et meeste raakt. En as het dan ok nog over de leefde geet…De leefde is toch het mooiste wat d’r is? Zonder leefde…..Nou leu, gewoon komm’n! De drumpel is 30 meart volle leger as aans, heur!

Lees verder »

‘Van de Worp maakt zich op voor ombouw’

‘Van de Worp maakt zich op voor ombouw’

HEINO – “Terwijl de ruwbouw al een tijdje in volle gang is begint nu ook de deadline in zicht te komen voor eerst Buuffie’s Proeflokaal en iets later Albert Hein(o). Nu ook ons team begonnen is met de workshops en cursussen voor de nieuwe werkwijze vanaf dat wij Albert Heijn worden, begint het echt te kriebelen en komt de opening dichterbij.” zo vertelt Kim van de Worp. 

Uiteraard werd er achter de schermen al veel langer gewerkt aan de ombouw naar de nieuwe formule.

Lees verder »

Johan Gerestein kondigt vertrek bij Carinova aan

DALFSEN – DEVENTER – De voorzitter Raad van Bestuur van Carinova, Johan Gerestein, zal per 1 november zijn functie bij Carinova neerleggen en met pensioen gaan. Na een intensieve en veelzijdige loopbaan van ruim 43 jaar in verschillende functies in de gezondheidszorg wil hij meer tijd voor andere activiteiten. De raad van toezicht heeft veel waardering voor de verdiensten van Johan Gerestein en heeft alle begrip voor zijn besluit. Johan Gerestein zal de komende tijd, samen met Leontine Verhoeven lid Raad van Bestuur, vormgeven aan de reorganisatie en transformatie van Carinova.

Lees verder »

Kindertheater

Kindertheater

DALFSEN – Bongo de gorilla wist niet hoe hij zich moest gedragen en het werd een hele klus om zijn aandacht bij het verhaal te houden. Maar daardoor werd afgelopen zaterdag een recordaantal kinderen meegezogen in het Bijbelverhaal van Daniël in de leeuwenkuil. Want Jan Marcel Velinga wist de meer dan 100 kinderen tot het einde toe te boeien met zijn buikspreekpoppen Paula en Bongo tijdens de kindermiddag in GKv Het Kruispunt.

Lees verder »

Kaaswinkeltje sluiten

In Dalfsen heersen ook Russen;

zij zetten een kaasmes ertussen.

Al is het hier geen De Krim,

zij krijgen wel hun zin;

anders komen Kafelnikofs sussen.

 

lenze l. bouwers

 

Lente Blues

DALFSEN – Zondagmiddag 23 maart 2014 is alweer de 4e editie van de Lenteblues. Door de grote verbouwing van De Trefkoele, is de Lente Blues dit keer in het voormalig Kleine Veer aan de Baarsmastraat 25 in Dalfsen.

Lees verder »

Pianorecital (F.Chopin) in de V.M.synagoge

Pianorecital (F.Chopin) in de V.M.synagoge

DALFSEN – Frédéric Chopin: wonderkind en pianovirtuoos had een zwakke gezondheid en als Poolse balling in Frankrijk een enorme heimwee naar zijn geboorteland. Maar met zijn romantische muziek veroorzaakte hij een revolutie op het gebied van de pianomuziek die tot op de dag van vandaag doorklinkt.

Lees verder »

Exclusief trouwen in Dalfsen

Exclusief trouwen in Dalfsen

Waar kun je het beste trouwen in Overijssel? In Losser en in…Dalfsen! Gisteravond was Dalfsen in het nieuws bij RTVOost. Dalfsen blijkt de ultieme locatie te zijn om te trouwen! Naast de mooie omgeving waar natuurlijk prachtige foto’s te maken zijn rondom de Vecht of de vele landgoederen, is in Dalfsen op het gebied van regelgeving veel mogelijk.

Lees verder »

CU zet volksraadpleging op een rijtje (2/3)

CU zet volksraadpleging op een rijtje (2/3)

Volksraadpleging Rechterensedijk – deel 2

Vandaag een beeld van de mogelijkheid om JA te kiezen. Als u niet gelukkig bent met het eenzijdige kapbesluit, dan kunt u met “JA heroverwegen” de raad de mogelijkheid, (of is het de opdracht?) geven zich opnieuw over het dossier Rechterensedijk te buigen. U weet al dat de raadsfracties hierover niet gelijk denken. Maar wat willen de diverse fracties dan? Hoe hebben ze hun voorkeur verwoord?

Lees verder »