Valse stempassen?

DALFSEN – Op onze stempassen drie stuks staat het volgende. Niet vergeten en neem altijd mee als u gaat stemmen -uw stempas, -een paspoort,identiteitskaart of rijbewijs uit nederland of een ander eu-land, Dat minimaal geldig is tot 20 maart 2009.

Lees verder »

Protestmars Vrienden van Dalfsen

Protestmars Vrienden van Dalfsen

De Vrienden van Dalfsen houden zaterdag 15 maart een demonstratieve tocht. Deze tocht begint om 16:00 bij het Kerkplein en eindigt bij de zwevende steen. Ze willen hiermee de bevolking kenbaar  maken dat de kap tegen gehouden moet worden. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op te roepen “ja” te kiezen bij de heroverweging.

Lees verder »

80 jarige haalt trekkercertificaat

80 jarige haalt trekkercertificaat

DALFSEN – HEINO – Mijn schoonvader Gerard Beltman ( de aardappelboer uut Heino) heeft op 80 jarige zijn eerste certificaat behaald. Hij is geslaagd voor het trekkercertificaat. Op de bijgaande foto de officiële uitreiking door de heer van Lenthe die het examen heeft afgenomen.

Bericht Loten verkoop orgelactie Grote Kerk te Dalfsen

DALFSEN – Enkele weken terug heeft het officiële startschot voor de diverse acties voor de restauratie van het orgel in de Grote Kerk geklonken. De commissie heeft de komende tijd een groot aantal initiatieven op de rol staan. De eerste actie is de grote verloting met de uitreiking van de prijzen op de bazaar van 11 april aanstaande.

Lees verder »

Dorcas Winkel krijgt bezoek van groep 4 van de GBS “De Uitleg”

Dorcas Winkel krijgt bezoek van groep 4 van de GBS “De Uitleg”

DALFSEN – Als de bel gaat bij de grote rode deuren van de innameafdeling van de Dorcas Winkel staat groep vier van “De Uitleg” voor de deur. De klas werkt over afval en recycling en komen daarom een bezoekje brengen aan de Dorcaswinkel. Ze komen goederen, die ze zelf niet meer nodig hebben inbrengen voor de Dorcaswinkel. Ze hebben geleerd dat je niet zomaar spullen weg moet gooien maar dat je daar anderen mee kunt helpen. Maar ze willen ook graag zien wat er met al die spullen gebeurt.

Lees verder »

Gevaar bij vorst Vechterweerd

Gevaar bij vorst Vechterweerd

VECHTERWEERD – De nieuwe noodbrug bij de stuw was vanochtend spekglad. Tientallen fietsers uit Dalfsen zijn gelukkig omgekeerd, nadat 1 fietser vanut Zwolle glijdend naar beneden was gekomen. Levensgevaarlijk! Een inzender zag eigen liever dat de gelijkvloerse kruising z.s.m. weer terugkomt!

Lees verder »

Country line dancing in buurtkamer de Schakel

NIEUWLEUSEN – Tijdens de maandelijkse inloopavond van buurtkamer de Schakel in Nieuwleusen kunt u op woensdag 26 maart vanaf 19.30 uur kijken naar een demonstratie Country line dancing. Uiteraard kan er ook meegedanst worden voor diegenen die dit leuk vinden. De buurtkamer is toegankelijk voor iedereen die het leuk vindt om anderen te ontmoeten.

Lees verder »

Spoorwegovergangen tijdelijk afgeloten

DALFSEN – ZWOLLE – Van 15 tot en met 20 maart worden in opdracht van ProRail ’s nachts onderhoudswerkzaamheden aan een aantal spoorwegovergangen op het traject Zwolle – Dalfsen uitgevoerd. De werkzaamheden vinden plaats tussen 23.00 en 07.00 uur. Het gaat om de overgangen Herfterlaan, Selhorstpad, Erfgenamenweg en Oude Dalfserweg  in Herfte. Tijdens de werkzaamheden kunnen de spoorwegovergangen tijdelijk gesloten zijn voor alle verkeer.

Lees verder »

Achterkant houtloods Riezebos

Achterkant houtloods Riezebos

DALFSEN – Riezebos heeft wat achterstallig onderhoud ingehaald. er valt echt eer te behalen aan dit project. Vanuit Ankumspad is de achterkant houtloods weer toonbaar, we hebben goede reacties ontvangen van dorpsgenoten. Binnenkort gaat steiger weg.

 

Compostactie Rova, kan milieuvriendelijker

DALFSEN – Gemeente Dalfsen en de Rova zijn erg goed bezig met de aandacht aan het milieu en de compostactie wordt erg op prijs gesteld. Toch vraag ik mij af of dit niet milieu vriendelijker kan. Nu wordt een ieder die compost wil gevraagd naar Zwolle te rijden, is het in de gedachte van energiebesparing niet veel beter dat Rova bij voorbeeld op de gemeentewerf Dalfsen een container neer zet met losse compost en en een aantal pallets met zakken.

Lees verder »

Het nieuwe plantseizoen is begonnen

Het nieuwe plantseizoen is begonnen

Vorig jaar om deze tijd was er op de volkstuinen nog niet zo veel te beleven. Het was koud en nat en de lente liet op zich wachten. Nu is menig tuinder er al helemaal klaar voor en zitten de tuinbonen al in de grond. Een nieuw plantseizoen en weer nieuwe kansen om de groenteafdeling in de supermarkt zo lang mogelijk links te laten liggen.

Lees verder »

Themabijeenkomst mantelzorgers: ‘Wat is respijtzorg ?’

NIEUWLEUSEN – In Nieuwleusen organiseren Carinova Steunpunt Mantelzorg en de Lokale Werkgroep Mantelzorg Nieuwleusen op dinsdag 15 april a.s. een themabijeenkomst voor mantelzorgers en iedereen die betrokken is bij mantelzorg. De bijeenkomst vindt plaats in de ‘De Olmen’, Oosterveen 21, 7711 BN Nieuwleusen en duurt van 19.30 – 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Miedema – Flierman van Carinova Steunpunt Mantelzorg via tel. 0900 86 62 of met mevrouw F. Harke van de Lokale Werkgroep Mantelzorg Nieuwleusen via tel. (0529) 85 09 10. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden en opgave is niet verplicht.

Lees verder »

Den Haag en Europa op bezoek bij Dalfser Agrariers

Den Haag en Europa op bezoek bij Dalfser Agrariers

DALFSEN – Dalfser agrariërs werden afgelopen vrijdag, 7 maart bezocht door een zware politieke delegatie. Op initiatief van VVD Dalfsen samen met de AJK (Jonge agrariers) kwamen tweedekamerlid Helma Lodders (VVD portefeuille landbouw) en Malik Azmani (VVD tweedekamerlid uit het Vechtdal) met Wijno Zwanenburg (VVD-kandidaat voor EU parlement) samen met lokale vertegenwoordiging vijf agrarische bedrijven in de regio bezoeken.VVD DAlfsen lijsttrekker Gabrielle van der Feltz en 2e kandidaat Roelof Schuring ontvingen samen met bestuursvertegenwoordiging Rein Kuipers de landelijke collega’s.

Lees verder »

Vandaag voorpagina Telegraaf en op TV: Wim van Tippe!

Vandaag voorpagina Telegraaf en op TV: Wim van Tippe!

DALFSEN – Dalfsennet wordt overspoelt met mailtjes over een artikel van onze kaas maker Wim van Tippe ( Damman) welke zelfs de voorpagina heeft gehaald hier wat mailkopjes van kijkers: Russen vallen Dalfsen binnen, Willy, houd jij svp de pers op afstand in het Sterrebos! Vandaag voorpagina Telegraaf en een telefonisch interview! Tippe wereldberoemd:Hahahahahaaaaaaaaa Tippe op de voorpagina van de Telegraaf en in het Telegraaf TV-nieuws.

Lees verder »