Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 11

DALFSEN – Het eerste team van de Trefkoele speelde maandagavond een belangrijke wedstrijd in de C2 klasse van de K.N.B.B. Ze moesten het opnemen tegen een mede kandidaat voor de toppositie in deze klasse. De Pomerans uit Zwolle was de tegenstander. In de openingspartij tussen Evert Jan Holsappel en Jan Bulthuis begon Holsappel stroef.

Lees verder »

Extra Rit Boodschappen Bus

DALFSEN – OMMEN – Boottocht door de Weerribben: Bericht van de boodschappenbus:  Wij organiseren een ingelast uitje naar de Weerribben. Dit is een uniek gebied maar nog unieker als u er met de boot door heen vaart. En wat deze tocht nog meer bijzonder maakt is dat u de rietsnijders aan het werk kunt zien. Onderweg krijgt u uitleg hoe het riet gesneden wordt, hoe het getransporteerd wordt en waarvoor het riet allemaal gebruikt wordt.

Lees verder »

Compostactie Rova kan milieuvriendelijker, deel 2

DALFSEN – Gisteren op Dalfsennet al melding gemaakt van de compostactie die de gemeente Dalfsen doet, samen met de Rova. Aandachtspunt is waarom moeten Dalfsenaren daarvoor naar Zwolle rijden? Milieuvriendelijker is de compost met containers in Dalfsen te plaatsen zodat Dalfsenaren die daar gratis op kunnen halen. Met honderden auto’s richting Zwolle is duurder aan brandstof dan de waarde van de compost..

Lees verder »

Het eerste Nederlandse Cigarbox guitar festival

DALFSEN – OMMEN – Het Vechtdal, een uniek toeristisch gebied langs de Overijsselse Vecht, krijgt een nieuwe attractie: het 1st National Cigarbox Festival op zaterdagmiddag 6 september 2014. Bo Hudson (Ommen) en Cigarbox Henri (Dalfsen), beiden een van de weinige Cigarbox guitar bouwers en –spelers uit oost Nederland, liepen al een tijdje rond met plannen om een Cigarbox Festival te organiseren. In bikers café Calluna, op de grens Dalfsen – Ommen, werd deze week een zeer enthousiaste en gastvrije partner gevonden voor dit festival.

Lees verder »

Nieuwleusen Synergie zoekt E-Coordinatoren

NIEUWLEUSEN – De initiatief groep Duurzaam Energiegebruik van de Coöperatie Nieuwleusen zoekt 40 E- coördinatoren die mee willen helpen om energiecontrollers die de coöperatie heeft bij inwoners in hun woningen te plaatsen en te zorgen dat deze meters onder de bevolking gaan rouleren . De groep wil de Nieuwleusense bevolking met het plaatsen van deze meters zelfbewust maken van hun energie gebruik.

Lees verder »

In de Potstal gaat ook alles gewoon door

In de Potstal gaat ook alles gewoon door

HOONHORST – De werkzaamheden in de Potstal gaan onverminderd verder, hoewel er steeds minder in het zicht komt omdat het gebouw eerst moet drogen om aan afwerking van wanden en vloeren te kunnen denken. Daarvoor is het nodig dat de verwarmingsinstallatie gaat draaien, maar dat duurt nog zeker een paar weken.

Lees verder »

Gastles op cbs De Spiegel tijdens Week van het Geld

Gastles op cbs De Spiegel tijdens Week van het Geld

DALFSEN – RegioBank Dalfsen geeft gastles op cbs De Spiegel tijdens Week van het Geld. Deze week hebben groep 7 en 8 van cbs De Spiegel in Dalfsen een leerzame en leuke Bank voor de Klas-gastles gekregen van Jan Gjaltema, Adviseur van genoemde bank in Dalfsen. De les vond plaats in het kader van de Week van het Geld en was een van de meer dan 200 gastlessen die RegioBank heeft gegeven op scholen door het hele land.

Lees verder »

Mans ( Mannes) van Leussen overleden

DALFSEN – De in Dalfsen bekende Mannes van Leussen is afgelopen week overleden. Hij is 93 jaar geworden. Heel veel kennen hem als landbouwvoorlichter bij het landbouwconsulentschap in Zwolle. Mans hield zich pakweg 30 jaar geleden ook behoorlijk bezig met toen en hot item “zure regen”. Mans zei altijd: zure regen bestaat niet. Hij durfde het ook aan om met keihard bewijs de strijd aan te gaan aan de zogenaamde deskundigen. Die gingen er van uit dat bomen in het bos dood gingen van zure regen. Onzin zei Mans. Hij ging het bewijzen.

Lees verder »

De Bonte Stegge gaat de ruimte in.

DALFSEN –  Maandag 17 maart gaat op basschool het “Ruimteproject ” van start. Alle ouders is verzocht om bij de bijzondere start op maandagochtend om 8.30 uur op het schoolplein aanwezig te zijn. De leerlngen en leerkrachten gaan zich in de periode van 17 tot 27 maart, verdiepen in de ruimte, het zonnestelsel en nog veel meer.

Lees verder »

Namen gezocht groepsfoto

Namen gezocht groepsfoto

We plaatsen regelmatig een groepsfoto op deze site. Het gaat om foto’s, waarvan niet alle gegevens bekend zijn. Het doel is de ontbrekende gegevens te achterhalen voor ons archief. We stellen het op prijs ontbrekende namen van personen van u te horen.

Lees verder »

Seniorentoneel

LEMELERVELD – Woensdag 26 maart om 14.00 uur en donderdag 27 maart om 19.30 geeft het seniorentoneel van SWOL weer haar jaarlijkse toneeluitvoering in Zaal Reimink te Lemelerveld. Sinds oktober is de toneelgroep druk bezig om een mooie klucht in te studeren.

Lees verder »

Onderwerp ASC danst voor ASC

Onderwerp ASC danst voor ASC

DALFSEN –  Altijd al eens willen Zumba’en of lekker willen dansen op Latijns Amerikaanse muziek? En durf jij de uitdaging aan om 2 uur lang met ons mee te komen Zumba’en? Op zaterdag 12 april zullen we met zo veel mogelijk mensen Zumba gaan dansen onder leiding van Mayke Jansen.

Lees verder »

Kolde’r’ zet humoristisch en spannend stuk neer.

Kolde’r’ zet humoristisch en spannend stuk neer.

HOONHORST – Een k(luchtig) blijspel “Bonje na het bal” werd gisteren geweldig neergezet door Toneelgroep Kolde’r’. Het stuk bestaande uit 3 bedrijven… dat herschreven is door Mimi & Peter van Waterschoot van er Gracht. De spanning werd er tot het laatste moment in gehouden, terwijl er ondertussen vele dwaze en humorvolle momenten voorbij kwamen. Deze kolderieke gebeurtenissen staan garant voor een leuke avond toneel.

Lees verder »

Politieke partijen spreken zich tijdens debatavond uit over Rechterensedijk

Politieke partijen spreken zich tijdens debatavond uit over Rechterensedijk

Op de laatste debatavond in Lemelerveld stond de Rechterensedijk op de agenda. Waar dit onderwerp zo veel mogelijk gemeden werd bij de vorige debatten, kwam de Rechterensedijk deze avond uitgebreid aan de orde. In dit artikel een overzicht van de standpunten per partij. Mocht u voor heroverweging kiezen, dan weet u wat u kunt verwachten van de politieke partijen.

Lees verder »