The Old Times Skifflers maakte prachtige SKIFFLE muziek

The Old Times Skifflers maakte prachtige SKIFFLE muziek

DALFSEN – STERREBOS – Het is een groep van 5 mannen die hun roots hebben in de zestiger jaren. Zij namen vanmiddag bij Partycentrum Het Boskamp de toeschouwers mee terug naar het tijdperk van de skiffle muziek. Daarvoor waren ze speciaal uit Emmen (dr) gekomen. Het programma “SKIFFLE AND MORE” is een semi-akoestisch muziekprogramma dat bij de bezoekers ontzettend in de smaak viel.

Lees verder »

Dalvo MB1 Kampioen

Dalvo MB1 Kampioen

DALFSEN – Afgelopen zaterdag is het MB1 team van Dalvo met een klinkende overwinning kampioen geworden. De meisjes hebben tot nu toe 1 set verloren en zijn dus ongeslagen als eerste geëindigd. Met nog 3 wedstrijden te gaan zullen Domique, Maaike, Marjolein, Ellian, Kimberly, Emma en Susanne er vast voor zorgen dat ze de 9 sets in winst omzetten.

Lees verder »

Vv Hoonhorst wint wederom van sv Dalfsen met 2-3.

Vv Hoonhorst wint wederom van sv Dalfsen met 2-3.

DALFSEN – HOONHORST – Dit leverde in de 2 minuut al een grote mogelijkheid op voor Dalfsen. Luc van de Vegt stond oog in oog met de zeer goed keepende Herman de Ruiter van Hoonhorst. Deze mogelijkheid ging net naast. En toch was het wederom Hoonhorst die in de 9e minuut zo ineens op voorsprong kwam, uit het niets maakte Joris Damman de 0-1 voor Hoonhorst.

Lees verder »

USV zondag naar Nieuw Heeten

NIEUWLEUSEN  – Door het oneven aantal teams in de 5e klasse I had USV afgelopen weekend geen wedstrijd op het programma staan. Zondag komt het team van coach Theo van ’t Zand wel in de wei. Dan gaat de reis richting Nieuw Heeten. De eerste ontmoeting in Nieuwleusen eindigde op 27 oktober in een 1-1 gelijkspel.

Lees verder »

Niet flitsend, De Bevers verliest met 2-3

LEMELERVELD – Afgelopen zaterdag speelde de trotse koploper De Bevers D1 uit Lemelerveld in Groningen tegen de nummer twee Donitas. Twee punten voorsprong was de minimale marge in het voordeel van de dames van De Bevers. Natuurlijk een wedstrijd bomvol geladen met druk, emoties en spanning, op dit moment is dit voor beide teams natuurlijk iedere week van toepassing, de opgaande lijn van de teams in de laatste wedstrijden toont aan dat zowel Donitas en De Bevers in top vorm zijn, dus beloofde het een spannende pot te worden.

Lees verder »

Stokvisdennen en DIJC winnen Stedentoernooi

Stokvisdennen en DIJC winnen Stedentoernooi

DALFSEN – Zaterdag 15 maart is de schaatstrainingsgroep van de Stokvisdennen ex aequo met de Deventer IJsclub op de eerste plaats geëindigd bij het Stedentoernooi op de Scheg in Deventer. Samen met DSO uit Epe en de Baancommisie Deventer organiseerde de Stokvisdennen nu al weer voor de 38ste keer dit prachtige toernooi.

Lees verder »

ASC houdt schade beperkt

ASC houdt schade beperkt

DALFSEN – Na de onverwachte nederlaag vorige week bij OZC Ommen was het team van coach Marcel Waaijer in de thuiswedstrijd tegen Drienerlo gebrand op een beter resultaat. De Dalfsenaren kwamen echter moeizaam uit de startblokken en pas na een half uur leken zij een licht veldoverwicht te creëren maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet.

Lees verder »

Open dag OBS De Bonte Stegge

Open dag OBS De Bonte Stegge

DALFSEN – Een aantal kinderen van OBS De Bonte Stegge kondigden zaterdag in het centrum , de informatie avond en open dag aan.Dit deden ze in de vorm van een flashmob en het uitdelen van bonte ballonnen. Voorbijgangers werden onverwacht getrakteerd op een geweldige dans op het nummer Hallo Wereld van Kinderen voor Kinderen. De informatie avond vindt plaats op donderdagavond 20 maart om 19.30 uur.

Lees verder »

Open Volleybaltoernooi Lemelerveld

Open Volleybaltoernooi Lemelerveld

LEMELERVELD – Hier is het dan eindelijk weer, het grootst in de wijde omtrek en nu al voor de negenendertigste keer: het Ten Broeke Open volleybaltoernooi. Zoals altijd wordt het toernooi georganiseerd door Volleybalvereniging De Bevers en dit jaar zal het plaatsvinden van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juni.

Lees verder »

Voortgang graafwerk Groene Geul Vechterweerd

Voortgang graafwerk Groene Geul Vechterweerd

VECHTERWEERD – Het graafwerk aan de groene geul begint vorm te krijgen, de 12 meter brede watergang naar “het Havengebied Boerhoes” is op 20 meter na geheel uitgegraven, een deel van de gronden zijn afgegraven en veel zwarte grond afgevoerd. Dat gaat per tractor en dummy naar een loswal die is aangelegd aan de het eind van de geul stroomafwaarts.

Lees verder »

Als dit geen lente is… Het smaakt naar meer.

Als dit geen lente is…  Het smaakt naar meer.

HOONHORST – EMMEN – Overal barsten de bloemknoppen aan bomen open, het begint hier en daar echt kleurig en fleurig te worden. Als dit geen lentegevoel geeft weet ik het niet meer. Vandaag een koude bries, maar de vooruitzichten zijn weer prima. Genieten van de natuur. Uit de wind en in het bos is het vandaag goed wandelweer, de zon breekt nu al door. Deze foto’s genomen aan de Emmerweg.

Monumenten Hessenweg 4 een rijks monument

Monumenten Hessenweg 4 een rijks monument

DALFSEN – Hessenweg 4 een rijksmonument, maar het mooiste van deze boerderij is niet vanaf de weg zichtbaar. Voor de historie zou herstel van dit geheel de moeite waard zijn is mijn bescheiden gedachte. Maar de bewoner stelt het niet op prijs dat van het woongedeelte en de schuren foto’s worden gemaakt, zij willen dit graag privé houden en dat hebben we te respecteren. Maar de achterzijde van de boerderij is ook een plaatje.

Lees verder »

vv ASC’62 : een voetbalclinic voor basisschoolmeiden

DALFSEN – Voetbalvereniging ASC ’62 wil het damesvoetbal graag onder de aandacht brengen bij de basisschoolmeiden van Dalfsen. Dit willen wij doen door middel van een clinic voorafgaande aan het schoolvoetbaltoernooi op 9 april 2014. Op 2 april 2014 tussen 14:30 en 15:30 uur verzorgen speelsters of spelers van vv ASC ’62 een clinic voor alle meiden die meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi.

Lees verder »