Bestemming Roelofs-gebouw

Bestemming Roelofs-gebouw

DALFSEN – Er zijn weer gegadigden voor het Roelofs-gebouw. Vandaar dat de verbouw en het aanzien nu drastisch zijn aangepakt. Het wordt weer een plaatje. Mooi dat deze hoek van het industrieterrein dan ook weer gevuld wordt met bedrijvigheid. Zal de crises in Dalfsen dan toch ten einde lopen? O ja, Jeroen was er ook.

Lees verder »

De Kunst van het Rondkomen—Dalfsen

DALFSEN – Samen maken we het verschil! Armoede is een actueel en groeiend probleem, ook in de gemeente Dalfsen. Uw organisatie/u persoonlijk heeft hier ook mee te maken. Wij nodigen u uit voor een conferentie waarin wij de resultaten van onze inventarisatie presenteren. Ervaringsdeskundigen presenteren knelpunten en oplossingen. Vooraankondiging donderdag 22 mei om 15.00 uur Raadzaal, gemeentehuis Dalfsen. Wees erbij en reserveer de datum alvast in uw agenda!

PvdA Dalfsen wil lagere grondprijzen Nieuwe Landen2

LEMELERVELD  – De PvdA fractie heeft vragen gesteld over de hoogte van de grondprijzen in de gemeente Dalfsen . In een brief aan het college van B en W vraagt de partij om te overwegen om bouwkavels goedkoper te maken. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Lemelerveld bleek opnieuw uit reacties van bezoekers dat dure kavels mensen ervan weerhouden om te gaan bouwen. Dat probleem bestaat met name in de nieuwe wijk Nieuw Landen II.

Lees verder »

Trefkoele

Trefkoele

DALFSEN – Nieuwe beelden rond de Trefkoele, zie ook hier weer de veranderingen. Ook hier zat Pekkeriet te wroeten.

Babbeltruc in Dalfsen

Babbeltruc in Dalfsen

DALFSEN – Gisteravond was er een vrouw met babbeltruc in Dalfsen. De bewoners hebben gedreigd om de politie te bellen. Dat heeft geholpen, daarna is ze vertrokken. Heeft u ook mensen aan de deur gehad of vertrouwt u de boel niet, neem dan even contact op met de politie, maar lees vooral het verhaal hier onder.

Lees verder »

Wilhelminastraat afgesloten voor al het verkeer

Wilhelminastraat afgesloten voor al het verkeer

DALFSEN – Zelfs een fietser die denkt dat lukt me wel, kwam weer terug met de opmerking zelfs voor een fietser is er geen gaatje te vinden. De hele kruising is afgesloten en ook open gebroken. Hierna gaan ze druk bezig om die enorme regenwater rioolbuizen te leggen aan te sluiten. Deze worden helemaal achter de gemeentewerf gelegd en het regenwater wordt op deze manier geleid naar de sloot die daar ligt.

Lees verder »

Bouw drinkwaterproductielocatie Vechterweerd van Vitens op schema.

Bouw drinkwaterproductielocatie Vechterweerd van Vitens op schema.

MARSHOEK – VECHTERWEERD – DALFSEN – De bouw van de nieuwste drinkwaterproductielocatie Vechterweerd van Vitens loopt op schema. Dalfsennet heeft voor u een rondleiding gekregen op het bouwproject om Dalfsenaren te informeren die straks voorzien worden van drinkwater uit dit gebied. In september 2013 zijn de bouwwerkzaamheden gestart, inmiddels is er al heel wat zichtbaar van de ruwbouw. De projectmanager van Vitens de heer Eric van der Kooij verzorgde voor Dalfsennet de rondleiding en zoals gewoonlijk met de zonrichting mee.

Lees verder »

Aannemersbedrijf Riezebos stort zich in nieuwe markt

Aannemersbedrijf Riezebos stort zich in nieuwe markt

DALFSEN – Aannemersbedrijf Riezebos uit Dalfsen is zich in ander werk er bij verdiepen. Caravanbouw? Het leek er wel op. Vanmiddag werd er een de werkplaats uitgereden, ik zei nog: ik weet wel een mooie camping! Maar dat was het niet. Ze maken daken die je in of op het huidige dak kan plaatsen. Tot nog toe werden dakkapellen aan de zijkant in een dak gemaakt. Maar wat Riezebos nu in ontwikkeling heeft is bijna een hele verdieping die je in een dak plaatst.

Lees verder »

Muur bij Hospice Dalfsen

Muur bij Hospice Dalfsen

DALFSEN – Aan de achterkant van de Hospice in Dalfsen zijn leerlingen van het Opleidingscentrum de Grift uit Nieuwleusen druk bezig een muur te metselen. 4 jongemannen zijn daar druk mee doende. De jongeman op de laatste foto gaat vrijdag meedoen aan het Nederlands kampioenschap metselen in Zwolle. Hij geeft aan als hij die dag goede zin heeft, wel een kans maakt om dit te gaan winnen.

Lees verder »

Straatwerk Wapen van Dalfsen

Straatwerk Wapen van Dalfsen

DALFSEN – De bouw op de plek waar het Wapen van Dalfsen heeft gestaan schiet al behoorlijk op. Het bedrijf Pekkeriet Dalfsen, is al bezig om het nieuwe trottoirs langs de weg er in te leggen. Ook aan de voorkant voor het gebouw moet nog worden voorzien van straatwerk. Het zou mooi zijn als dat ook aan een Dalfser bedrijf gegund zou worden, maar vermoedelijk zal dat door een bedrijf gebeuren uit ver weggie stan.

Voortgang waterfront

Voortgang waterfront

DALFSEN – Hier weer wat beelden van het waterfront van vandaag. De bouw van de Albert Heijn en ook de overkant waar vandaag zwart zand werd gestort. Verder nog 2 foto’s van hoe het er allemaal uit moet gaan zien straks als alles klaar is.

Opening usv Hulsterlanden

NIEUWLEUSEN – USV opent vrijdagmiddag 11 april op feestelijke wijze de overkapping van het boardingveld op sportpark Hulsterlanden. De faciliteit in onoverdekte vorm bestaat al sinds 2003. De overkapping werd mogelijk gemaakt door een subsidie Sportaccommodaties en Jeugd’ van de Provincie Overijssel en toewijzing hiervan door de gemeente Dalfsen.

loopnieuws

loopnieuws

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de afgelopen week bij diverse wedstrijden actief. Bij de Bunkercross in Olst liep Esther Kamphof de 5 kilometer in 29.30 en Geesje Tempelman in 34.31 minuten.

Lees verder »

Sallandse boeren in de zonnepanelen

DALFSEN – In augustus 2013 stelde LEADER een nieuwe subsidieregeling open voor het installeren van zonnepanelen op agrarische bedrijven. Stimuland polste bij verschillende Overijsselse gemeenten of er interesse was om op te treden als cofinancier, een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de LEADER-subsidie. De gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer toonden zich bereid om mee te financieren. In samenwerking met LTO  Salland kon Stimuland met succes een aanvraag namens 45 Sallandse agrariërs indienen.

Lees verder »

Lever textiel aan voor het Koningsportret!

DALFSEN – Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen nu hun textiel aanleveren voor het Koningsportret. De gemeente is op zoek naar basismaterialen, waarmee Jasper Krabbé aan de slag kan om het Koningsportret te maken. De Oranjeverenigingen in de gemeente Dalfsen, de Feestcommissie in Lemelerveld en de gemeente Dalfsen hebben de handen ineen geslagen om de raadzaal in Dalfsen te voorzien van een uniek Koningsportret. Beeldend kunstenaar Jasper Krabbé is gevraagd om dit Koningsportret te ontwerpen.

Lees verder »

Personen voor onderzoek meegenomen

Personen voor onderzoek meegenomen

OMMEN – ARRIËN – Op dit moment zijn er Engels sprekende asfaltteerders in Arriën die hun diensten aanbieden. Deze personen worden voor nader onderzoek meegenomen door de politie. De politie waarschuwde al vaker om goed op te letten als men zaken wil gaan doen met deze mensen.

Boomwandeling Zwolle

ZWOLLE – Op zaterdag 22 maart organiseert ErUit een boomwandeling in Zandhove. Tijdens een twee uur durende wandeling maken de deelnemers kennis met de bijzondere (naald)bomencollectie van dit oude landgoed in Zwolle-Zuid. Er is aandacht voor het vergroten van de soortenkennis en volop ruimte voor interessante wetenswaardigheden en achtergrondverhalen over het landgoed zelf en de bomen die er te vinden zijn.

Lees verder »

Voorlichtingsbijeenkomst Openbaar Vervoer

DALFSEN – Ik blijf mobiel, Voorlichtingsbijeenkomst Openbaar Vervoer voor senioren. In 2013 hebben diverse informatiebijeenkomsten in de provincie Overijssel plaats gevonden voor senioren over het Openbaar Vervoer. Ook in 2014 wil de provincie Overijssel weer informatiebijeenkomsten aanbieden.

Lees verder »

“Rosengaerde gaat verbouwen”

“Rosengaerde gaat verbouwen”

DALFSEN – Op de verpleeghuisafdeling van Rosengaerde wordt vanaf 17 maart een derde huiskamer gerealiseerd. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Voor onze cliënten betekent dit dat de kwaliteit van zorg nog verder zal toenemen, want de groepen zullen kleiner worden en interne verhuizingen overbodig.

Lees verder »

Schlagerfestival Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – In een stampvolle zaal van het Witte Peerd in Nieuwleusen werd zondagmiddag een door Hendrik Jan Kouwen georganiseerd Schlagerfestival gehouden. Optredende artiesten waren het zo langzamerhand landelijk bekende Shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren, de zanger Kappi uit Markelo en het bekende Brook Duo, eveneens uit Markelo.

Lees verder »

De Groene Musketiers lanceren ‘Actie Regenton’

De Groene Musketiers lanceren ‘Actie Regenton’

LEMELERVELD – Verdien geld met regenwater! Niemand maakt er gebruik van, maar als burger kun je nu geld verdienen aan een subsidieregeling door heel simpel een formulier in te vullen en een regenton aan te schaffen. Zelfs het aanschaffen van een regenton is niet nodig. Wat je moet doen is zorgen dat je regenwater van het dak niet in het riool loopt. Dat levert je al snel een paar honderd euro op.

Lees verder »

Muziek in onderwijs

DALFSEN  – Er zit muziek in het Onderwijs: leerlingen maken videoclip voor de 10e Dag van de leerplicht 20 Maart 2014 wordt voor de 10e keer de Dag van de Leerplicht georganiseerd! Speciaal voor de Dag van de Leerplicht hebben leerlingen van het praktijkonderwijs uit de regio IJssel-Vecht een videoclip met een rap opgenomen. De videoclip en de rap gaan over leerplicht en het recht op onderwijs.

Lees verder »

Petitie tegen voorgenomen bezuiniging openbaar vervoer OV

DALFSEN – Teken petitie tegen voorgenomen bezuiniging openbaar vervoer in Overijssel! De petitie is erop gezet door het comité voor behoud goed openbaar vervoer. De plannen van de provincie zijn rampzalig voor de inwoners en reizigers van Overijssel.”in het meest gunstige geval wordt uw reis alleen maar veel duurder, maar het kan ook zijn dat uw verbinding totaal verdwijnt”, schrijft het comité.

Lees verder »

Oranjefeesten Dalfsen op 25, 26 en 27 april

DALFSEN – Afgelopen week werd tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Oranjevereniging Dalfsen ook het programma voor 2014 bekend gemaakt. Tijdens deze vergadering bleek dat alle activiteiten van 2013 erg geslaagd en drukbezocht waren, meer informatie daarover is te vinden in het jaarverslag op de website. Voor 2014 kan iedereen nu een kijkje nemen op de website waar het programma te vinden is en tevens verschillende opgaveformulieren.

Lees verder »

Finales DC Consult schoolhandbaltoernooi vrijdag 21 maart!

Finales DC Consult schoolhandbaltoernooi vrijdag 21 maart!

DALFSEN – Op woensdag 5 en 12 maart 2014 werd in Dalfsen alweer de 13e  editie van het schoolhandbal toernooi gehouden! In verband met  de verbouwing van de Trefkoele werd dit jaar het toernooi over twee middagen verdeeld. Alle scholenteams waren zeer enthousiast! Daarmee werden het een zeer geslaagde middagen. A.s. vrijdag 21 maart zullen de finales nog gespeeld  gaan worden.

Lees verder »