Regio Politie Persberichten van donderdag 28 oktober 2010

Twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op woensdagavond 27 oktober werden een 49-jarige en een 39-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal in vereniging. De 39-jarige man had een gsm uit de winkel meegenomen zonder deze bij de kassa te betalen. Beide mannen werden voor nader onderzoek door de politie overgenomen van het winkelpersoneel en overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Bij een winkel in de Nieuwstraat werd op woensdagmiddag 27 oktober een 18-jarige en een 20-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden samen jassen gepast en op een gegeven moment een jas meegenomen uit de winkel zonder deze te betalen. Bij controle bleken ze nog meer spullen bij zich te hebben die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren.

(2010103136)

 Man aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – Op woensdagavond 27 oktober werd een 23-jarige man uit Zwolle aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn zus bedreigd met een mes. Voor beiden zal een hulpverleningstraject worden gestart.

Dagrapport Voorlichting vanaf: 27-okt-10 00:00 tot 28-okt-10 8:43:13

(2010103171)

 

Inbraak bedrijf

Zwolle – In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 oktober werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Botterweg. De daders waren overlopen door mensen die in het pand aan het werk waren. Beide inbrekers waren, toen ze op de vlucht sloegen, in een grote put van circa vier meter diep gevallen. Een van hen wist echter hieruit te ontkomen. De ander, een 33-jarige Zwollenaar werd door de brandweer en ambulancepersoneel uit de put getakeld en met een heupfractuur naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

(2010103212)

 Vrouw gewond bij aanrijding

Zwolle – Op woendagavond 27 oktober vond aan de Middelweg een aanrijding plaats tussen twee auto’s. Een auto, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Dedemsvaart, reed op de Bachlaan en wilde ter hoogte van de kruising met de Middelweg linksaf de Middelweg oprijden. Op de Middelweg reed een auto, bestuurd door 43-jarige man uit Zwolle. Voor deze auto reed een bus. Vermoedelijk zag de vrouw niet dat er een auto achter de bus reed waardoor zij toen zij de kruising op reed, de auto van de 43-jarige Zwollenaar aanreed. Door de aanrijding schoot de auto van de 48-jarige vrouw de berm in en van een talud af en kwam naast een boom tot stilstand. De auto van de 43-jarige man kwam op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer terecht. De 48-jarige vrouw werd met vermoedelijk een hersenschudding door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

(2010103153)

 Beginnend bestuurder onder invloed

Hardenberg – Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Fluitenberg werd in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 oktober aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 195 ug/l. Dit leverde de man een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal op.

 

Iedereen die voor het eerst een rijbewijs haalt, wordt automatisch een beginnend bestuurder. Bepaalde verkeersovertredingen worden dan geregistreerd bij het Openbaar Ministerie. Wie binnen vijf jaar drie zware overtredingen op zijn of haar naam krijgt, zal geconfronteerd worden met een schorsing van het rijbewijs. Kijk voor meer informatie op www.om.nl.

(2010103191)

 Bestuurder aangehouden voor openstaande boetes

Deventer – Een 39-jarige automobilist uit Deventer werd woensdag 27 oktober op de Diepenveenseweg aangehouden bij een verkeerscontrole. De man had boetes openstaan voor een bedrag van circa

€ 1.300,-. Bij nadere controle bleek tevens dat de bestuurder een onherroepelijk vonnis op naam had staan waarop een celstraf van 25 dagen staat of een geldbedrag van € 692,57. De bestuurder koos voor betaling van de openstaande bedragen.

(2010103002)

 

Verkeerscontrole

Deventer – Woensdag 27 oktober hield de politie een algemene verkeerscontrole op verschillende locaties in Deventer. Er werden in totaal 43 bekeuringen uitgeschreven, waarvan dertig keer voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Zes keer werd er bekeurd voor niet handsfree bellen, vier keer voor het negeren van het rode verkeerslicht, twee keer voor overtreding van de maximumsnelheid (brom/snorfiets) en 1 keer voor een te hoge constructiesnelheid.

(2010103106)

 Wees alert op onbekenden aan de deur

Deventer – De politie waarschuwt inwoners om alert te zijn op onbekenden die aanbellen bij woningen en bewoners met een smoesje geld afhandig proberen te maken. Dinsdag 26 oktober werd melding gedaan van een voorval waarbij een bewoner van de Molenbelt rond 06.45 uur een onbekende jongeman op de stoep had staan. Met de belofte het ’s avonds terug te brengen vroeg hij of hij wat geld kon lenen om naar huis te kunnen reizen. De bewoner voldeed aan zijn verzoek, maar zag het geld niet terug. Het signalement van de man: ca. 24 jaar, blanke huidskleur, mager postuur, 1.80 m., accent (mogelijk Fries). (2010102920)

 

Fietser aangereden

Deventer – Een 35-jarige man uit Deventer is woensdagmiddag 27 oktober gewond geraakt nadat hij was aangereden door een automobilist. De man verklaarde dat hij aan de verkeerde kant van de Brinkgreverweg fietste. Vanaf de Diepenveenseweg reed een 30-jarige man uit Deventer de Brinkgeverweg op. Daarbij reed hij de fietser aan. De fietser is voor de zekerheid per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had last van zijn rug en arm. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(2010103141

Artikel delen: