Alle berichten van De Redactie

Grote Stuntel

Grote Stuntel

DALFSEN – Groenpootruiters zijn vogels die voornamelijk tijdens de voor-, en najaarstrek te zien zijn. Ze broeden in Noord-Europa en overwinteren met name in de kustgebieden van West-Afrika. Ieder jaar een (retour)reis van ca 20.000 km met als brandstof vet, terwijl de vogel zelf ca 250 gram weegt. Een prestatie van formaat dus.

Lees verder »