Dalfser Ouderen moeten dubbele prijs betalen

DALFSEN –  Ouderen uit de gemeente Dalfsen moeten bubbele prijs betalen voor uitjes van zorgRvoor.

Bezuinigen

Helaas voor onze klanten in Dalfsen, heeft het gemeentebestuur beslist niet meer mee te doen met ZorgRvoor. Dat betekent dat alle klanten in Dalfsen vanaf 1 januari nog wel meekunnen, maar de dubbele prijs betalen.

 Met de gemeenten Ommen en Hardenberg wordt nog gesproken, maar we hebben er hoop in dat deze gemeenten nog wel door willen blijven gaan.

Sponsor Bingo Loterij

Onze waardebonnen, die een ieder van u heeft ontvangen, zijn nog het hele jaar 2010 geldig. U kiest een uitje, vult de bon in en levert die bij de chauffeur in. U krijgt dan van hem of haar ook nog eens      € 5,00 voor consumpties (mits anders vermeld). Dit wordt u aangeboden door de Sponsor Bingo Loterij. U kunt echter maar één keer gebruik maken van dit aanbod. Heeft u de waardebon niet (meer), meld dat dan aan de chauffeur, we schrijven er dan eentje voor u uit.

Bij de blauwe uitjes ontvangt u GEEN € 5,– voor consumpties erbij!!

Omschrijving uitjes November

Uitje 01: Winkelen in Lingen

  Er kwam veel vraag van u om dit stadje nog eens op het programma te zetten, dus dat hebben we maar gedaan. Heerlijk winkelen in Lingen.

Uitje 02: Hoe werd er vroeger geslacht: De Wemme (Zuidwolde)

Slachtdag 2010: Het thema is “vergeten eten”. Oude gerechten worden klaargemaakt en kunnen door u worden geproefd. En als u het lekker vindt kunt u het recept zelfs meenemen!  

Hoe maakte men vroeger worst en er is een wedstrijd “wie maakt de lekkerste gehaktbal”.

De Wemme is een cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum.

Uitje 03: Tuinland Zwolle

Lekker winkelen in een groot tuincentrum!

Uitje 04: Pannenkoeken eten in Wapenveld

Pannenkoeken eten in ’t Mussennest in Wapenveld.

’t Mussennest is een rustplaats voor hongerige en vermoeide fietsers die er een gastvrij onthaal vinden. Wandelaars strijken neer op het ruime terras en wij gaan er lekker pannenkoeken eten en genieten van een mooie rit naar Wapenveld!Uitje 05: Valse kunst in Vledder (entree 65+: € 5,00)

Er is maar één Museum Valse Kunst in de wereld en dat staat dus in Zuidwest Drenthe in het fraaie brinkdorp Vledder. Daar kun je de Mona Lisa aanraken en van heel dichtbij bekijken. Bij de echte in Parijs zal je dat niet lukken. Alles wat duur is, wordt vervalst: gouden sieraden, edelstenen, merkkleding, Breitling- en Rolex-horloges, bankbiljetten, munten, Egyptische mummies, zeldzame vazen, de dagboeken van Hitler en natuurlijk schilderijen. Er zijn meer valse Van Goghs dan echte. Criminelen weten op heel veel manieren hun slachtoffers op te lichten.

Uitje 06: Paleis ‘t Loo

  Een bekend uitje naar een prachtige plek in Nederland. Met als extra: Nationaal Museum Paleis Het Loo heeft samen met het Rijksmuseum in Amsterdam op een veiling in Londen een

serie van 18 porseleinen borden kunnen aankopen, die in 1822 beschilderd zijn met plattegronden van de provincies. De unieke reeks was bestemd voor koning Willem I en is afkomstig van vorstelijke nazaten in Duitsland. De set is voor het Rijksmuseum van bijzondere betekenis, omdat er geen andere kunstvoorwerpen bekend zijn die zo duidelijk de korte periode uit onze geschiedenis belichten, waarin het Koninkrijk der Nederlanden ook het huidige België en Luxemburg omvatte. Tussen 1814 en de onafhankelijkheid van België in 1830 bestond het land uit 18 provincies. Op de donkerblauwe rand van de borden is in goud het Rijkswapen en het wapen van de betreffende provincie aangebracht.

Uitje 07: Eten in Stadsherberg Het Klepperhuus Hardenberg en winkelen in Hardenberg

Lekker kleren kopen bij C&A en daarna heerlijk eten in ’t Klepperhuus. Zij is gelieerd aan de Baalderborg Groep, een stichting voor zorgverlening aan en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. In het oerknusse eetcafé met hotelaccommodatie krijgen mensen met een verstandelijke beperking een horeca-opleiding. Zij werken onder andere in de bediening. Hun spontaniteit en warmte geven ’t Klepperhuus iets heel speciaals en zorgen dat het er extra prettig toeven is. We nemen de `stadshap`, dat is een keuze uit een Schnitzel of kipfilet met patat, mayonaise en rauwkost en een Dame Blanche als toetje (€ 12,50).

Uitje 08: Paranormaal- en sieradenbeurs in Zwolle (entree 65+

€ 5,00)

Tijdens de Paraview Paranormaal beurs zijn er talloze standhouders aanwezig die actief zijn op het gebied van new age en alternatieve geneeswijzen. Met een toegangskaartje voor de paranormaalbeurs mag men gratis ook naar de Sieradenbeurs. Diverse standhouders zullen een verscheidenheid aan sieraden, kralen en materialen tentoonstellen aan de bezoekers. Er zijn bijvoorbeeld handgemaakte kettingen, armbanden en oorbellen, sieraden uit andere culturen en een grote diversiteit aan kralen. Daarnaast heeft iedere deelnemer speciaal voor de beurs een aantal aanbiedingen. Maar ook als iemand zelf een uniek sieraad wil maken, zit diegene op deze beurs goed. Je kunt hier namelijk allerlei soorten kralen en materialen vinden en zelfs kosteloos een workshop volgen (wel dienen materiaalkosten betaald te worden).

Uitje 09: Bioscoop Hardenberg (De Voorveghter)

De film “Pranzo di Ferragosto” wordt vandaag gedraaid.

Pranzo di Ferragosto is een heel kleine, maar hartverwarmende Italiaanse film over de levensvreugde van ouderen. Deze film velt geen oordeel, maar toont ons enkel de kracht en vitaliteit van een aantal oude dames gedurende een paar snikhete dagen in Rome. De film heeft inmiddels meerdere prijzen gewonnen en was een publieksfavoriet op het filmfestival in Rotterdam. Entree is € 8,50 en dat is inclusief koffie. Voor mensen uit Hardenberg die er zelf kunnen komen: u bent van harte welkom (u betaalt dan uiteraard geen ritkosten).

Uitje 10: Paleis Soestdijk

 

Dat je niet zomaar naar Paleis Soestdijk kunt hebben we vorige maand wel ondervonden. Maar nu staat het uitje écht vast. Een groot aantal mensen die vorige maand zich hadden ingeschreven, gaan nu in november mee, maar er zijn nog een paar plaatsen. In december gaan we trouwens ook nog een keer. Na 1 januari 2011 wordt het paleis gesloten voor bezoekers! Entree is € 12,50

Uitje 11: Kaarsen maken in Emst (€ 4,50 per persoon)

We gaan kaarsenmaken in “t Smallert”: Hier kunt u volgens eeuwenoude methoden zelf uw kaarsen dompelen. In onze museumvitrines ziet u een wereldwijde collectie handgemaakte antieke kaarsen. Een ruim assortiment kaarsen treft u aan in onze kaarsenboetiek evenals kandelaars, olielampen en aanverwante artikelen.

Uitje 12: Markt en winkelen in Emmen

Een bekend uitje. U kunt gaan markten, maar bij slecht weer kunnen we ook naar een overdekt winkelcentrum.

Uitje 13: Concert Avereest

Saskia Viersen viool  en Mitsuko Saruwatari piano

Zij spelen van L. van Beethoven o.a. de Frühlings-Sonate en de Kreutzér-Sonate. Beiden behoren tot de beroemdste sonates voor viool en piano

Saskia Viersen is een Nederlands violiste. Ze woont en werkt voornamelijk in Duitsland.

Saskia Viersen was soliste bij onder andere het Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Berliner Symphoniker. Ze speelde in de meeste landen van Europa, in Zuid-Amerika en in Azië. Zij was winnares op onder meer het Nationaal Vioolconcours Oskar Back, het Gyarfas Concours in Berlijn en het Lipinsky-Wieniawski Concours in Polen.

Mitsuko Saruwatari heft bij eerdere optredens voor SKOA bewezen een pianiste van grote klasse te zijn.

Er wordt een collecte gehouden, men vraagt € 10,00.

Uitje 14: Kleding kopen Enter

Een bekend uitje voor velen van u. We gaan kleren kijken, passen en misschien wel kopen. Daarna gaan we lunchen bij de Italiaan (koud of warm).

Uitje 15: Emsbüren: kerstshow en diner

U kent dit uitje natuurlijk, maar nu gaan we eerst eten bij Emstflower en daarna krijgen we een rondleiding door de verlichte tuin: “Emstflower by light” met duizenden kaarsjes. Het menu kost

€ 12,75 en bestaat uit: Gebonden groentensoep, fijne stukjes varkensvlees met champignons in een zachte roomsaus, aardappelpuree, rode kool, appelcompote en stoofperen. Een luchtige chocolademouse met slagroom is het toetje.

Uitje 16: Spelletjes en Stamppotbuffet

We gaan naar vogelpark “De Lorkeershoeve”: naast het bezoeken van de vogels (120 verschillende soorten) wordt er een spelletjesmiddag georganiseerd en gaan we daarna aan het stamppotbuffet (14 euro inclusief toetje).

Uitje 17: Bad Bentheim

We willen deze prachtige rondrit toch nog een keer op het programma zetten. En na de rondrit maken we nog even tijd om  naar de combi-super in Uelsen te gaan, daar kunt u nog wat winkelen. In de winkel is een conditorei, dus als u niet wilt winkelen kunt u daar een kopje koffie drinken (met iets lekkers erbij).De BoodschappenPlusBus wordt mede mogelijk gemaakt door:            

 En de gemeenten: Hardenberg, Ommen en Dalfsen

En 16 fanatieke vrijwilligers!!!

ZorgRvoor

Chevalleraustraat 18

7731 HL Ommen

06-17075952

Artikel delen: