Regio Politie Persberichten van vrjdag 29 oktober 2010

Twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op donderdagmiddag 28 oktober werden bij een winkel aan de Nieuwstraat een 40-jarige en een 35-jarige vrouw uit de gemeente Noordoostpolder aangehouden voor winkeldiefstal. Op het moment dat zij de winkel verlieten ging het detectiepoortje af. Bij controle bleken de vrouwen spullen bij zich te hebben uit meerdere winkels die vermoedelijk van winkeldiefstal afkomstig waren. Beide vrouwen werden voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed

Zwolle – Op donderdagavond 28 oktober werd aan de Van Karnebeekstraat een 16-jarige jongen uit de gemeente Olst-Wijhe aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed op zijn bromfiets en werd staande gehouden omdat hij te hard op zijn bromfiets reed. Op straat blies hij een P/A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 195 u/gl. Proces-verbaal werd tegen opgemaakt voor rijden onder invloed. (2010103497)

 Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle – In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 oktober werd aan de Jufferenwal een portier vast gegrepen door een jonge man . De man zou daarna in de richting van het Maagjesbolwerk zijn gelopen. De man , een 20-jarige Zwollenaar werd even verderop aangetroffen. De man was direct opstandig en vervelend en gaf geen gehoor aan een oproep van de politie om te stoppen met bellen. Na meerdere oproepen hiertoe werd door de politie geprobeerd om de telefoon van de man te pakken om het bellen te stoppen. Hierop verzette de man zich waarna hij onder controle werd gebracht en aangehouden. De man was zichtbaar onder invloed en werd ter ontnuchtering ingesloten. (2010103520)

 Man aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – Op donderdagmiddag 28 oktober werd een 42-jarige man uit Zwolle aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn 35-jarige vrouw mishandeld. Voor beiden zal een hulpverleningstraject worden gestart. (2010103469)

 

 Man aangehouden voor rijden onder invloed

Dedemsvaart – De politie heeft donderdagavond 28 oktober op de Rollepaal een 38-jarige man uit Wezep aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 495 ug/l. Hij heeft een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur gekregen. (2010103513)

 Autokraak ’s ochtends bij school

Getuigenoproep

Deventer – Een 38-jarige inwoonster van Deventer deed op donderdagochtend 28 oktober aangifte van inbraak in haar auto. De vrouw had haar auto om 08.15 uur geparkeerd op het Spijkerpad om haar kind op school af te leveren. Toen zij om 08.30 uur terug kwam bij haar auto, bleek dat een raam was ingeslagen en haar tas met inhoud was gestolen. De politie roept mensen, die rond dat tijdstip iets hebben gezien dat verband kan houden met deze autokraak, op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld misdaad anoniem, telefoonnummer 0800-7000. (2010103275)

 Inbraak bij bedrijven

Deventer – Bij een bedrijf aan de Boxbergerweg werd op vrijdagochtend 29 oktober ingebroken. Men kwam binnen door een deur te forceren. Het is nog onduidelijk of er iets werd weggenomen. Bij een horecagelegenheid aan de Waterstraat werd op donderdagochtend 28 oktober ingebroken. Men kwam hier binnen door een deur te forceren. De buit bestond uit de inhoud van de kassa. De politie stelt een nader onderzoek naar de inbraken in.

Artikel delen: