De Heer Visser: prima zaak dat het oude behouden blijft

visser1.jpg

De Heer Visser: mooi al dat oude!

Hoonhorst – Wij troffen de Heer Visser ook kijkend bij de molen in Hoonhorst. Hij vindt het geweldig dat de molen en de molenaarswoning in Hoonhorst worden gerestaureerd. Er is al zo veel verloren gegaan in dit dorp.

visser2.jpg

De molenaarswoning

Bijvoorbeeld die oude kerk, jammer dat de mensen toen niet in opstand zijn gekomen om de sloop hiervan te voorkomen. Ik weet nog dat er bij die oude kerk (niet alleen in Hoonhorst maar ook in Vilsteren) paardenstallen stonden voor mensen die per paard naar de kerk gingen.

visser3.jpg

De winkel en schilderszaak van Hagedoorn

Ook de woning van Dorus Sticht en Jans Koerhuis waren prachtige huisjes om te zien. Onlangs nog is de boerderij van Diepman afgebroken. Jammer, zo beeldbepalend voor Hoonhorst , van mij hadden ze er wel een stal van mogen maken. En dan die grote boerderij van Hein Damman in het centrum van het dorp, was toch een prachtige ruimte geweest voor een verenigingsgebouw.

visser4.jpg

De boerderij van Damman Koelmansstraat

In Vilsteren hebben ze dat wel beter aangepakt. Zo iets is ook voor toeristen aantrekkelijk. Maar gelukkig is het hier nog niet te laat. Vaak zit het op het geld vast. Het zal ook wel te veel kosten om alles te redden, maar het is en blijft wel mooi.

visser5.jpg 

De oude boerenleenbank

Hier gingen we vroeger heen met onze spaarpotjes. De spaarportjes waren voorzien van tandjes, als het je het geld er een klein beetje indeed, kon je niet meer terug, want dan hielden de tandjes dat tegen.

 

Hier zat de Hoonhorster bankdirecteur de heer Verkerk. Als je eens wat van je eigen geld op wilde halen, wilde hij toch wel erg graag weten waarvoor, want hij beschermde zijn klanten voor verkeerde aankopen, of wilde hij die omzet niet missen?  Laten we het er maar op houden dat hij het goed bedoelde.

 

Naast deze boerenleenbank zat toen de A.B.T.B. en later de bond waar de bekende Joop Koerhuis de zaken regelde. Hij had de naam al gekregen van Joop van de Bond.

Artikel delen: