Regio Politie Persberichten vanzondag 7 november 2010

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Staphorst – Op de Binnenweg werd in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november een 19-jarige automobilist uit Genemuiden aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel op door zijn hoge snelheid. De ademanalyse gaf een uitslag van 550 ug/l. Daarop moest de man zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal uitgereikt.

Man aangehouden voor belediging

Staphorst – Op de Oude Rijksweg werd in de vroege ochtend van zondag 7 november een 19-jarige man uit Koekange aangehouden voor belediging. De man was met een groep vrienden die zich eerder al behoorlijk vervelend had gedragen richting de politie. Toen ze in een taxi stapten en bij het wegrijden de politiemedewerkers opnieuw passeerden, vond de man het nodig om zijn ontblote achterwerk te tonen. Helaas voor de man moest de taxi kort daarna stoppen, waarop agenten hem konden aanhouden. Hij kan proces-verbaal tegemoet zien. (2010106107)

 Rijden onder invloed

Zwolle – Aan de Diezerstraat werd in de vroege ochtend van zondag 7 november een 19-jarige bromfietser uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 280 ug/l. Dat leverde de man, een beginnend bestuurder, een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur op. (2010106101)

 Zwollenaar aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Op de Melkmarkt werd in de vroege ochtend van zondag 7 november een 18-jarige Zwollenaar aangehouden voor mishandeling. De man had even daarvoor een 21-jarige man uit Wezep zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen. Daarbij liep het slachtoffer letsel aan zijn oog op. De 18-jarige Zwollenaar is voor nader onderzoek ingesloten. Hij kan proces-verbaal tegemoet zien. (2010106126)

 Jongen aangehouden voor belediging

Zwolle – Een 18-jarige jongen uit Wezep werd in de vroege ochtend van zondag 7 november aangehouden voor belediging. De jongen was erg vervelend aanwezig bij een opstootje op de Melkmarkt, waarop hij gevorderd werd de binnenstad te verlaten. Bij het weglopen riep de jongen beledigende teksten in de richting van de politie. Daarop werd hij aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2010106143)

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Zaterdagochtend 6 november werd in zijn woning in Holterbroek een 31-jarige Zwollenaar aangehouden voor mishandeling. De man had eerder die dag zijn 26-jarige vriendin in het gezicht geslagen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010105951)

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Zaterdagavond 6 november werd in een woning in Zwolle-Oost een 19-jarige Arnhemmer aangehouden voor mishandeling. De man had eerder die avond zijn 17-jarige vriendin uit Zwolle geslagen en bij haar thuis een deur vernield. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010106056)

 Man aangehouden voor bedreiging

Zwolle – In Zwolle-Oost werd zaterdagavond 6 november een 29-jarige man aangehouden voor bedreiging. De man zou eerder die avond zijn 62-jarige moeder hebben bedreigd. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Omdat de man al eerder met de politie in aanraking is geweest voor bedreiging- en geweldzaken, kreeg hij een tijdelijk huisverbod uitgereikt.

 Tijdelijk huisverbod

Huiselijk geweld komt voor in alle lagen van de samenleving. De slachtoffers zijn meestal vrouwen en kinderen, maar het treft ook mannen, ouders en ouderen. De wet Tijdelijk Huisverbod biedt, naast strafrechtelijke maatregelen, extra handvatten om een eind te maken aan huiselijk geweld. Door een tijdelijk huisverbod op te leggen wordt de geweldspiraal doorbroken en kan de hulpverlening in gang worden gezet. Politie, gemeenten en hulpverleningsinstanties werken hierin nauw samen. Het huisverbod, opgelegd door de burgemeester, houdt in dat een pleger tien dagen niet thuis mag komen. Ook mag hij/zij geen contact opnemen met de partner of de kinderen. Zonodig kan het huisverbod worden verlengd tot maximaal vier weken. Wie zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. Meer informatie over hettijdelijk huisverbodvindt u op internet.(2010106070)

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – In de vroege ochtend van zondag 7 november werd aan de Dijkstraat een 30-jarige Zwollenaar aangehouden voor mishandeling. De man had eerder die nacht bij een uitgaansgelegenheid aan de Burg. Drijbersingel een 20-jarige plaatsgenoot zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen. Het slachtoffer moest zich voor een wond bij het oog in het ziekenhuis laten behandelen. De 30-jarige Zwollenaar is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010106124)

 Man aangehouden voor diefstal

Zwolle – Op de Vispoortenplas werd zaterdagmiddag 6 november een 40-jarige man uit Zwolle aangehouden voor diefstal en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Tijdens surveillance zag een politiemedewerker de man lopen met een beautycase waaraan nog een winkellabel hing. Omdat de man een bekende van de politie is, ontstond het vermoeden dat de beautycase afkomstig was van diefstal. Daarop werd de man staande gehouden. Hij kon zich echter niet legitimeren, waarop hij werd aangehouden. Bij fouillering bleek de man bovendien in bezit van een rijbewijs dat als gestolen geregistreerd stond. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (2010106007)

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle – Op de Wolweverstraat werd in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november een 32-jarige man uit Zwolle aangehouden voor openbare dronkenschap. Bij de politie was melding gemaakt van een dronken persoon die voor overlast zou zorgen. Ter plaatse werd de 32-jarige Zwollenaar aangetroffen. Omdat hij weigerde te vertrekken, werd hij aangehouden en ter ontnuchterting ingesloten. De man is later op de ochtend met een proces-verbaal heengezonden. (2010106096)

 Jongen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Zwolle – Aan de Larixstraat werd in de vroege ochtend van zondag 7 november een 18-jarige Zwollenaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. De jongen had eerder die nacht aan een drietal auto’s die aan de Rijpstraat geparkeerd stonden vernielingen gepleegd. Aan de Pieter Steijnstraat gooide hij even later bij een conflict een fiets door het glas van een voordeur. De jongen werd voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010106140)

Winkeldief met behulp van omstanders aangehouden

Hardenberg – Aan de J.C. Prengerlaan werd zaterdagmiddag 6 november een 17-jarige jongen uit Hardenberg aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had kort daarvoor bij een winkel aan het van Wevelinckhovenplein een fles whisky gestolen. Een toevallig passerende getuige zette daarop de achtervolging in. Samen met een aantal andere passanten zag hij dat de winkeldief een schuur bij een woning in ging. Daar kon de politie de jongen later aanhouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten en kan proces-verbaal tegemoet zien. (2010106027)

 Man aangehouden voor bedreiging en ontvoering

Deventer/Zwolle – Op het NS-station in Zwolle werd zaterdagavond 6 november een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden voor bedreiging en ontvoering. De man was eerder die avond bij zijn 36-jarige ex-partner in Deventer geweest en had haar meerdere malen met de dood bedreigd. Vervolgens was hij er met hun twee weken oude baby vandoor gegaan. Al snel bleek dat de man in de trein van Deventer naar Zwolle was gestapt. Daarop snelden politiemensen naar het station in Zwolle, waar de man in de trein kon worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De baby verkeerde in goede gezondheid en is met de moeder herenigd. (2010106061)

Rijbewijs bromfietser ingevorderd

Deventer – Op de Bokkingshang werd in de vroege ochtend van zondag 7 november een 31-jarige bromfietser uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 605 ug/l. Daarop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd en werd met een proces-verbaal heengezonden. (2010106100)

 Jongen aangehouden voor vernieling auto

Raalte – Op de Almelosestraat werd in de vroege ochtend van zondag 7 november een 18-jarige jongen uit Raalte aangehouden voor vernieling. Door een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid was gemeld dat er een auto was vernield. Getuigen konden de politie de vermoedelijke dader aanwijzen. Deze 18-jarige Raaltenaar lag iets verderop op straat en was niet meer aanspreekbaar. Daarop werd een ambulance opgeroepen. Terwijl de jongen werd behandeld, kwam hij bij zijn positieven. Hij bleek een gekneusde hand en gekneusde ribben te hebben, maar hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis. Daarop werd hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010106109)

Extra persbericht: getuigenoproep vernielde auto’s

Steenwijk, 07-11-2010

Op zaterdag 6 november tussen 15.00 en 21.15 uur zijn aan zeven auto’s die geparkeerd stonden op de parkeerplaats tegenover het Steenwijkerdiep aan de Tukseweg vernielingen gepleegd. Er werden onder meer spiegels en ruitenwissers vernield. Twee eigenaren hebben inmiddels aangifte gedaan, de andere eigenaren wordt verzocht contact op te nemen met de politie of aangifte te doen via internet: www.politie.nl. De politie is op zoek naar getuigen van deze vernielingen. Hebt u op zaterdag 6 november tussen de genoemde tijdstippen iets gezien wat verband kan houden met deze zaak, of beschikt u anderszins over relevante informatie, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie in Steenwijk via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melding doen kan via Bel M., Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.  

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

    Artikel delen: