Regio Politie Persberichten van 11 november 2010

Bromfietser gewond bij ongeval

Ommen – Een 19-jarige bromfietser uit Hardenberg raakte woensdagavond 10 november gewond bij een ongeval. Hij reed over de Hessenweg toen een 38-jarige automobiliste van de carpoolplaats aan die weg kwam rijden. Er ontstond een aanrijding tussen beiden. Het slachtoffer werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Haltverwijzing na verkeersovertreding

Grafhorst – Een 15-jarige jongen uit Genemuiden is woensdag 10 november  –  in het kader van Groep en Kick – doorverwezen naar Halt. Op zijn fiets stak hij op een ongeoorloofde wijze de Grafhorsterweg over. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010107085)

 Waarschuwingen na te hoge snelheid

IJsselmuiden – Woensdag 10 november zijn 17 bestuurders gewaarschuwd omdat zij op de Koekoeksweg te snel hadden gereden. De snelste reed 87 km/u waar een maximumsnelheid geldt van 60 km/u. De aangekondigde controles worden herhaald en binnenkort wordt er bekeurd. (2010107252)

 Aangehouden voor bedreiging

Kampen – In de Anjerstraat is donderdag 11 november even na middernacht een 42-jarige vrouw uit Kampen aangehouden voor het bedreigen met een mes van een politieman. Na een melding over een dreigende situatie zijn de agenten naar de woning gegaan. Terwijl de politie met de betrokkenen probeerde te praten kwam de vrouw naar buiten lopen en bedreigde één van de agenten met een mes. Na enkele waarschuwingen gooide ze het mes weg waarna ze kon worden aangehouden. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen haar wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2010107329)

 Winkeldief aangehouden

Steenwijkerland – Op woensdagochtend 10 november is in een winkel aan het Steenwijkerdiep een 54-jarige man uit Steenwijk aangehouden voor winkeldiefstal. De man probeerde twee blikken bier weg te nemen zonder te betalen. (2010107136)

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Een 45-jarige man uit Zwolle is woensdag 10 november aangehouden voor mishandeling. Ondanks een contactverbod heeft de man op dinsdag 9 november zijn ex-echtgenote mishandeld en bedreigd. De vrouw deed 10 november aangifte, waarna de man in zijn woning kon worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (2010107205)

 Man mishandeld

Zwolle – Op de Dokter Stolteweg is woensdagmorgen 11 november een 55-jarige man uit Zwolle mishandeld door een familielid. Terwijl de man samen met zijn zoon in de auto zat te wachten werd hij aangesproken door een familielid waar hij al langere tijd onenigheid mee heeft. Toen hij uitstapte werd hij zonder verdere aanleiding mishandeld en bedreigd. De man deed aangifte. Een onderzoek is ingesteld.

 Onder invloed

Witharen – Op de Maatschappijwijk werd donderdag 11 november net na middernacht een 41-jarige automobilist uit Dedemsvaart gecontroleerd op het rijden onder invloed. De ademanalyse van de man gaf een uitslag van 255 ug/l. Dit leverde hem een rijverbod van een uur en een proces-verbaal op. (2010107315)

 Slagharen – Ook een 38-jarige man uit Stegeren bleek bij een controle op de Coevorderweg teveel te hebben gedronken. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 365 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. (2010107335)

 Man aangehouden voor witwassen en in kader Opiumwet

Deventer – Een 53-jarige man uit Deventer werd dinsdag 9 november aangehouden voor witwassen en in het kader van de Opiumwet. De politie kreeg enkele tijd geleden een melding ‘ongebruikelijk bezit’; een indicatie dat de man boven zijn stand leefde. Hierop werd een onderzoek gestart, dat leidde tot de aanhouding van de man en het doorzoeken van zijn woning aan de Adelboltstraat. Bij deze doorzoeking werd onder andere een vuurwapen en een contant geldbedrag aangetroffen. Daarnaast stuitten de rechercheurs op een aanzienlijke hoeveelheid wiet en een ruimte die vermoedelijk was ingericht om de wiet tot joints te verwerken. Een auto en een breedbeeld tv van de verdachte werden inbeslaggenomen, evenals het vuurwapen en de wiet. Een nader (financieel) onderzoek naar de man volgt. Omdat de man een uitkering kreeg, zal ook de uitkeringsinstantie participeren in dit onderzoek.

 Politie IJsselland investeert in de opsporing van zogenaamde financieel-economische criminaliteit. De meeste vormen van criminaliteit hebben immers een financieel motief. De politie is er dan ook veel aan gelegen om geld en luxegoederen van deze criminelen af te nemen. Misdaad mag niet lonen!

 Meisje aangehouden voor baldadigheid

Deventer – Een 16-jarig meisje uit Deventer is woensdagavond 10 november aangehouden voor baldadigheid. Op de Brinkgreverweg trapte zij tegen een politiewagen en een bushaltehokje. Na verhoor is zij in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010107312)

 Man aangehouden voor belediging politiemensen

Deventer – Op de Henri Dunantlaan is woensdagavond 10 november een 21-jarige, – luidruchtige -Deventenaar aangehouden voor belediging van politiemensen. Hem was gevraagd wat minder kabaal te maken. Hierop beledigde hij hen. Na zijn verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010107313)

 Aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Een 51-jarige man uit Apeldoorn is woensdagmiddag 10 november aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een schoenenzaak aan het Boreelplein nam hij een paar schoenen weg zonder af te rekenen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2010107251)

 Gewond bij aanrijding

Schalkhaar – Bij een verkeersongeval op de Zandbeltweg is woensdagavond 10 november een 17-jarige bromfietser uit Deventer gewond geraakt. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door nog onbekende oorzaak botste hij aan de linker kant van de (zand)weg tegen een boom. Naar het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.(

Artikel delen: