Regio Politie Persberichten van woensdag 17 november 2010

Veelpleger aangehouden

Zwolle – De politie heeft dinsdagmiddag 16 november een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. Een getuige alarmeerde de politie. Tijdens de fouillering werd ondergoed, zes kledingstukken en een bril aangetroffen. De man is een veelpleger en zit voorlopig vast.

Onveilig weggedrag fietsende jeugd

Kampen – Bij een controle op schoolgaande jeugd in het kader van het verkeersproject ‘Groep en Kick’ werden op dinsdagmorgen 16 november zes fietsers staande gehouden. Zij fietsten op de Plasweg tegen het verkeer in of reden hinderlijk met z’n drieën naast elkaar op de Burgemeester van Engelenweg. Alle overtreders kregen een doorverwijzing naar Bureau Halt. Als ze daar niet aan mee willen werken, dan krijgen ze alsnog een boete.

(2010108843)

 Auto in de sloot

Scheerwolde – Op dinsdagavond 16 november raakte aan de Ingenieur Luteijnweg een auto in de sloot. De auto stond met de voorzijde in het water. De 20-jarige bestuurder uit Steenwijk was, door een onbekende oorzaak, met zijn auto in de sloot terecht gekomen. De man werd door ambulancepersoneel onderzocht en kon daarna huiswaarts keren. Zijn auto werd door een berger uit de sloot gehaald en afgesleept

(2010109133)

 Bromfietscontrole

Genemuiden – Agenten van het team Horst en Waterland hebben woensdagmorgen 17 november in samenwerking met het team Verkeer een bromfietscontrole gehouden op de Kamperzeedijk. In totaal werden zes bestuurders bekeurd voor het overtreden van de maximum snelheid, inhalen over een doorgetrokken streep en het verhogen van de constructiesnelheid.

 

Ongeval met letsel

Zwolle – Twee vrouwen van 44 en 31 jaar uit Zwolle zijn dinsdagmiddag 16 november gewond geraakt na een ongeval op de Monteverdilaan. De 31-jarige vrouw reed op haar scooter richting Holtenbroek. Toen ze de 44-jarige vrouw passeerde kwam ze met haar stuur achter het hengsel van de tas die de 44-jarige vrouw aan haar fiets had hangen. Daarna vielen ze beiden. De 44-jarige vrouw liep een hoofdwond en letsel aan haar zij op. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De andere vrouw had last van haar schouder.

(2010109073)

Zwollenaar aangehouden voor witwassen

Zwolle – Een 38-jarige man uit Zwollenaar werd maandag 15 november aangehouden in zijn woonplaats, omdat hij verdacht wordt van witwassen. De politie kreeg onlangs een melding dat de man een auto zou bezitten die niet paste bij zijn inkomen (een zogenaamde melding ‘ongebruikelijk bezit’). Hierop werd een onderzoek gestart en de betreffende auto werd inbeslaggenomen. De man werd na zijn verhoor in vrijheid gesteld en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

 

 

Twee aanhoudingen voor winkeldiefstal en belediging

Deventer – Een 36-jarige vrouw uit Deventer werd dinsdag 16 november in een winkel aan het Karel de Groteplein aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had voor ruim 30 euro aan goederen weggenomen zonder daarvoor te betalen. Omdat de vrouw een jong kind bij zich had, werd een oudere zoon van de vrouw gebeld om dit kind op te vangen. Bij aankomst reageerde deze 18-jarige Deventenaar echter zeer opgefokt en beledigend in de richting van de politiemedewerkers. Daarop werd ook hij aangehouden. Het tweetal werd, met behoorlijk verzet, overgebracht naar het bureau. Daar werd ook het jongste kind opgevangen. Op het bureau bleek dat de vrouw nog diverse boetes had openstaan. Nadat ze deze had betaald is ze heengezonden. Voor de winkeldiefstal werd proces-verbaal opgemaakt. De 18-jarige jongen kreeg proces-verbaal aangezegd voor belediging.

(2010109047/2010109048)

 Insluiping bij bedrijf

Deventer – Bij een bedrijf aan de Pikeursbaan werden dinsdag 16 november tussen 08.30 en 18.00 uur diverse goederen gestolen. Vermoedelijk is dit het werk geweest van een insluiper. Het slachtoffer mist een portemonnee met geld, een rijbewijs, een bankpas en een mobiele telefoon. Er is een nader onderzoek ingesteld.

(2010109082)

 Hennepplantage ontmanteld

Deventer – Aan de D. Meelesstraat werd dinsdagochtend 16 november een hennepplantage ontmanteld. De politie trof in het pand 120 plantjes en diverse apparatuur voor hennepteelt aan. Uit onderzoek bleek dat er in het pand al eerder was geoogst. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Naar de bewoonster van het pand wordt een nader onderzoek ingesteld.

(2010109004)

Artikel delen: