Regio Poltie persberichten van zaterdag 20 nov. 2020

Rijbewijs van beschonken bestuurder ingevorderd

Staphorst – Op de A28, ter hoogte van Staphorst, is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november een 39-jarige man uit De Bult aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en had zodanig een verkeersongeval veroorzaakt. Hij was tegen de markeringsborden langs de weg aan gereden. De man was fysiek niet meer in staat mee te werken aan een blaastest, waarop een bloedproef is afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen brandstichting gezocht

Kampen – Vrijdagochtend 19 november – tussen 06.00 en 07.30 uur – zijn aan de Boven Nieuwstraat en de Hofstraat twee fietsen in brand gestoken. De fietsen zijn zwaar beschadigd, zo niet totaal vernield. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze brandstichting. Zij worden verzocht zich te melden via 0900-8844.(2010109818) 

Rijbewijs ingenomen van beschonken bromfietser

Kampen – Op de Industrieweg is vrijdagavond 19 november een 51-jarige bromfietser uit Kampen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 670 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.(2010110006) 

Getuigenoproep mishandeling Hofstraat

Kampen – In de Hofstraat heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november rond 00.45 uur een mishandeling plaatsgevonden van een 18-jarige man uit IJsselmuiden. De man zou met een paal op zijn hoofd zijn geslagen door een 25-jarige plaatsgenoot, welke niet meer ter plaatse was. Voor de zekerheid is de 18-jarige door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet verder behandeld te worden. Op basis van het signalement van de verdachte, kon deze even later in de omgeving worden aangehouden. Hij verklaarde te zijn bedreigd door het slachtoffer. Hierop is ook de 18-jarige aangehouden. Beide mannen zitten nog vast voor nader onderzoek. Voor de exacte toedracht wil de politie echter graag (nogmaals) in contact komen met getuigen die op de Hofstraat aanwezig waren. Getuigen die niet officieel door de politie gehoord zijn, maar er wel bij waren of even heel kort met de politieagenten gesproken hebben, worden verzocht te bellen met 0900-8844. (2010110067) 

Let op: verkeerssituatie Slenkstraat en Dijkgraafstraat gewijzigd!

Kampen – Een (klein) jaar geleden heeft de gemeente Kampen wegaanpassingen doorgevoerd i.v.m. de bouw van een verzorgingshuis aan de Schoutstraat / Slenkstraat. De Slenkstraat en de Dijkgraafstraat zijn eenrichtingswegen geworden. Verder is er aan de Slenkstraat een stopverbod gekomen van 07-16.30 uur. Enkele maanden terug is er een overleg geweest met vertegenwoordigers van de school de Trekschuit, de gemeente Kampen, de projectleider van de bouw en de politie. De aanleiding was dat de school en de wijkagent signaleerden dat er verkeersgevaarlijke situaties ontstonden doordat het stopverbod en het eenrichtingsverkeer genegeerd werden. Er werd afgesproken dat het aantal parkeerplaatsen aan de Schoutstraat uitgebreid zou worden met twee en dat de politie zou handhaven. Uit de controles bleek het aantal overtredingen met name op vrijdagmiddag erg groot. Afgelopen vrijdagmiddag 19 november heeft de politie daarom een controle uitgevoerd, gericht op het negeren van het eenrichtingsverkeer. In totaal werden er 20 bekeuringen uitgedeeld; het boetebedrag is 90 euro. Bestuurders rijden vaak op de ‘automatische piloot’. Veranderingen worden daardoor niet opgepakt en dat is niet zonder risico’s. Een algemene waarschuwing is daarom wel op zijn plaats.  (2010110115) 

Twee gewonden bij verkeersongeval

Tuk – Vrijdagmiddag 19 november zijn op de Ruxveenseweg een 39-jarige vrouw en een 4-jarig jongetje uit Zuidveen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De 39-jarige vrouw reed op Hooidijk en wilde de Ruxveenseweg oprijden. Zij zag daarbij een 24-jarige automobilist uit Veeningen over het hoofd die uit de richting van Giethoorn kwam en verleende hem geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg. De 24-jarige en een derde inzittende uit de auto van de vrouw bleven ongedeerd. De slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.(2010109982) 

Getuigenoproep aanrijding met doorrijden

Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding met doorrijden. Op vrijdagmiddag 19 november, rond 17.50 uur, stond een 49-jarige automobiliste uit Zwolle met haar auto voor de stoplichten op de Monteverdilaan bij de kruising met de Zwartewaterallee. De vrouw stond voor rechtdoor de Rembrandtlaan op. Naast haar stond – voor rechtsaf – een auto, die vervolgens een manoeuvre maakt alsof hij achter de vrouw wil gaan staan voor rechtdoor. Hij reed hiertoe achteruit en raakte met zijn achterkant de bumper van de auto van de vrouw. Deze raakte hierdoor ontzet. Toen de vrouw uitstapte om de schade te regelen, gaf de verdachte vol gas en ging ervandoor. De politie komt graag in contact met getuigen, met name de bestuurder die voor de vrouw bij de stoplichten stond. Men wordt verzocht zich te melden op 0900-8844.(2010110001) 

Computerapparatuur gestolen bij bedrijfsinbraak

Zwolle – Bij een bedrijf aan Punterweg is in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november ingebroken. Onbekenden verschaften zich toegang en namen een hoeveelheid computerapparatuur weg voor enkele duizenden Euro’s. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.(2010109813) 

Onverzekerd, geen APK en defecte verlichting

Zwolle – Aan het Zijltje is vrijdagavond 19 november een 53-jarige bestuurder van een bestelbus uit Sneek aangehouden. De bestelbus bleek onverzekerd te zijn, geen APK-keuring te hebben en beide achterlichten waren defect. Er is driemaal proces-verbaal opgemaakt.(2010110050) 

Man aangehouden met drugs

Zwolle – Op de Jan Buschstraat is in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november een 25-jarige man uit Wijhe aangehouden. De politie zag de man lopen op de Hogenkampsweg en wilde hem controleren. Hierop ging de man er rennend vandoor, ondertussen zijn bezittingen van zich af gooiend. Ter hoogte van de Ruusbroecstraat kon hij worden aangehouden. In de teruggevonden tas van de man zaten hoeveelheden drugs en drugsgerelateerde instrumenten. De man is ingesloten voor nader onderzoek.(2010109754) 

Man op heterdaad aangehouden voor vernieling

Zwolle – In de parkeergarage aan de Emmawijk is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november een 19-jarige man uit Hattem aangehouden voor vernieling van één c.q. meerdere auto’s. Op basis van een doorgegeven signalement werd de man aangetroffen naast een auto, waarvan de achterruit was vernield. De handen van de verdachte zaten tevens onder het bloed en hij had een groot kettingslot bij zich. In de parkeergarage werden nog twee andere auto’s aangetroffen met een kapotte ruit. De man is ingesloten voor nader onderzoek.(2010110100) 

Aangehouden voor belediging en niet tonen id-bewijs

Hardenberg – In de Voorstraat is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november een 23-jarige man uit Hardenberg aangehouden voor belediging en het niet op bevel tonen van een id-bewijs. De politie surveilleerde in de Voorstraat, toen zij keihard werd toegeschreeuwd in beledigend taalgebruik door de verdachte. Bij zijn staande houding weigerde hij zich te legitimeren. Hij kreeg voor beide overtredingen een proces-verbaal.(2010110056) 

Onder invloed en zonder rijbewijs

Deventer – Aan de J. Strieningstraat is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november een 29-jarige man uit Deventer aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 245 ug/l. Hij bleek tevens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor beide overtredingen is proces-verbaal opgemaakt.(2010110088) 

Twee verdachten aangehouden op bouwterrein

Deventer – Op een bouwterrein aan het Wezenland zijn in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 november twee mannen aangehouden voor poging tot diefstal c.q. het betreden van verboden terrein. De mannen hielden zich verdacht op op het terrein. Er is een nader onderzoek naar de twee ingesteld. De mannen zijn 23 en 26 jaar en afkomstig uit Deventer.(2010110057)

Artikel delen: