Regio Politie Persberichten van 29 december 2010

Bestuurder met rij-ontzegging aangehouden

Staphorst – Op de Meestersweg werd dinsdagmiddag 28 december een 27-jarige man uit Staphorst aangehouden voor het rijden tijdens een rij-ontzegging. De man werd op de Muldersweg door agenten gezien terwijl hij een busje bestuurde en werd herkend als automobilist waarvan het rijbewijs nog ingevorderd moest worden.

Toen men vervolgens achter het busje aanreed, versnelde de bestuurder de en ging ervandoor. Op de Meestersweg kon het busje na een stopteken worden stilgezet. De verdachte had inmiddels met zijn bijrijder van plaats gewisseld. Zijn rijbewijs is alsnog ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. (2010120899)

 Zeecontainer met papier in brand

IJsselmuiden – Dinsdagmiddag 28 december kwam er een melding binnen van een container, die in de brand stond aan de Plasweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een zeecontainer met papier. Het papier is vermoedelijk in de brand gestoken. De brandweer bluste de brand en de politie stelt een onderzoek in naar de eventuele brandstichter. Getuigen worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844. (2010120837)

 Halt-verwijzing voor schieten met melkbus

Kampen – Op dinsdagavond 28 december werd een 16-jarige jongen uit Kampen door surveillerende agenten betrapt op het schieten met een melkbus aan de Schaepmanlaan. Hij krijgt een verwijzing naar Halt, omdat hij minderjarig is.

 Dit jaar hebben de gemeente en politie Kampen nog meer dan andere jaren geïnvesteerd in het terugbrengen van de overlast door het schieten met melkbussen. We willen met z’n allen een gezellige jaarwisseling, maar ook de periode voorafgaand hieraan met zo weinig mogelijk incidenten afsluiten. De gemeente heeft hiervoor een aantal maatregelen getroffen (zie www.kampen.nl), waarover veelvuldig gecommuniceerd is. Daarnaast is de politie iedere avond aanwezig op plekken waar overlast veel voorkomt en heeft regelmatig contact met zowel buurtbewoners als overlastgevers. Dit alles heeft ertoe geleid dat er een forse afname zichtbaar is in het aantal meldingen dat binnenkomt met betrekking tot overlast. Tot aan de Kerst kreeg de politie minder dan tien meldingen. In de afgelopen week is dit iets toegenomen, vermoedelijk omdat oud en nieuw in zicht komt. Het politieteam Kampen blijft fors investeren, in samenwerking met de gemeente, om de overlast tot een minimum te beperken en te zorgen dat iedereen een fijn oud en nieuw heeft.(2010120979)

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – In de nacht van 28 op 29 december werd een 20-jarige man uit Nijverdal aangehouden voor mishandeling. Hij zou op de Jufferenwal een 18-jarige Zwollenaar mishandeld hebben. Het slachtoffer liep hierbij een snee boven zijn oog op. De man uit Nijverdal werd ingesloten op het bureau en kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2010121005)

 Aangehouden voor poging diefstal

Zwolle – Dinsdagavond 28 december kreeg de politie een melding dat een man op de Ministerlaan bezig was het slot van een aanhanger, die vast stond aan een boom, te forceren. Hierop gingen politiemedewerkers onmiddellijk ter plaatse. Zij hielden een 22-jarige Deventenaar aan, die met een betonschaar bezig was het slot van de aanhanger door te knippen. Daarnaast troffen zij nog een betonschaar en twee kniptangen aan in het voertuig van de verdachte. De man werd aangehouden en ingesloten op het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt. (2010120981)

 Verdacht persoon aangehouden

Zwolle – De politie kreeg in de nacht van 28 op 29 december omstreeks 05.00 uur een melding dat er een persoon rondliep in een tuin aan de Langenholterweg. Meerdere eenheden gingen direct ter plaatse en doorzochten de omgeving. Zij troffen een 16-jarige Zwollenaar, die ineengedoken bij een gevel zat. Toen zij hem sommeerden om te blijven waar hij was, koos de jongen het hazenpad. Hij had vermoedelijk niet gerekend op nog meer politiemensen, want hij liep recht in de armen van één van de agenten. De jongen werd aangehouden en bleek behoorlijk wat ‘verdachte’ goederen op zak te hebben waaronder twee navigatiesystemen, een stanleymes, een schroevendraaier, een zaklamp en een behoorlijk bedrag aan cash geld. De jongen zal in ieder geval nader moeten verklaren wat hij ’s nachts in de betreffende tuin deed. Verder wordt onderzocht in hoeverre de aangetroffen goederen afkomstig zijn van diefstal of zijn gebruikt bij stelen en/of inbreken. (2010121021)

 Bromfietser onder invloed en met rij-ontzegging de weg op

Bergentheim – Op de Haarweg werd dinsdagavond 28 december een 50-jarige bromfietser , zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. De man voegde met zijn bromfiets in op de provinciale weg N348 richting Hardenberg om vervolgens via de Haarweg zijn weg te vervolgen. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 380 ug/l. Tevens had de man reeds een rij-ontzegging. Er is proces-verbaal opgemaakt van zijn overtredingen. (2010120963)

 Rijbewijs ingevorderd van beginnend bestuurder

Dedemsvaart – In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 december is op de N377 een 21-jarige automobilist uit Schuinesloot aangehouden wegens rijden onder invloed. De man – een beginnend bestuurder – blies 365 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en is er proces-verbaal opgemaakt.

 Meer weten over beginnend bestuurders en alcohol? Klik hier.(2010120983)

Overval op supermarkt

Diepenveen – Op dinsdag 28 december omstreeks 19.00 uur heeft er een overval plaats gevonden bij een supermarkt aan het Karel de Groteplein. Drie mannen kwamen de winkel binnen, bedreigden de caissières met vermoedelijk een pistool en deden een greep in de kassa’s. Vervolgens verlieten ze de winkel en gingen ervandoor in de richting van de Karel de Grotelaan. Op basis van verklaringen van getuigen werd een 23-jarige inwoner uit Deventer later op de avond aangehouden als één van de vermoedelijke daders. Zowel de technische recherche als de speurhondgeleider hebben ondersteuning gegeven aan het onderzoek op de plaats van de overval. (2010120942)

 Zakkenrollerij

Deventer – Een 25-jarige inwoner van Deventer heeft aangifte gedaan van zakkenrollerij. Uit de zak van zijn jas werd zijn portemonnee gerold met daarin de gebruikelijk bescheiden van pinpas tot id-kaart. Het voorval vond plaats in het centrum van Deventer.

 Wilt u weten hoe u zakkenrollerij kunt voorkomen? Klik hier.(2010120832)

 Vernieling winkelruit

Deventer – Op 29 december rond 01.00 uur hebben twee onbekende mannen de ruit vernield van een winkelpand aan de Broerenderstraat. Er werden op voorhand geen goederen vermist uit de etalage. De omvang van het schadebedrag is onbekend. Er werd een noodraam geplaatst. De politie heeft de vernieling in onderzoek. (2010121015)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: