Toch nog telefoonterreur na bel-me-niet register

Het wettelijke bel-me-niet register voorkomt niet altijd dat mensen worden lastig gevallen met ongewenste telefonische verkooppraatjes. Gek wordt je daar van, en ook nog steeds ongevraagde reclamemailtjes.

Volgens toezichthouder OPTA zijn er in het eerste jaar van het bestaan bijna 10.000 klachten over ingediend. Het register trad op 1 oktober 2009 in werking. De OPTA is inmiddels 48 onderzoeken begonnen wegens vermoedelijke overtreding van de regels. Twee bedrijven kregen al een boete. Het bel-me-niet-register telt 5,6 miljoen telefoonnummers. Bedrijven weten het register te omzeilen via gegevens die ze in handen krijgen via online prijsvragen of via enquêtes, aldus de OPTA. Ze mogen alleen bellen, als de consument daar zelf om vraagt. Ook mogen ondernemers hun eigen klanten telefonisch benaderen, maar niet zonder hen te wijzen op het bestaan van het register.(*bron ANP)

VEEL GESTELDE VRAGEN

http://www.wijkopennietaandedeur.nl/veelgestelde-vragen.php

Ik heb me toch ingeschreven bij het Bel-Me-Niet-Register?

Dat kan heel goed. Sinds de invoering van dit register hebben zich gemiddeld 350.000 mensen per maand ingeschreven. Totaal gaat het intussen om meer dan 4,4 miljoen geblokkeerde telefoonnummers (peildatum maart 2010).

Natuurlijk mag je aannemen dat als je niet gebeld wilt worden door verkopers, je dus óók geen zin hebt in verkopers aan de deur. Maar daar werkt het Bel-Me-Niet-Register helaas niet tegen. Het enige dat hier voorlopig tegen werkt is een sticker.

Artikel delen: