Nu weer volop blauwe bessen in Ommen

Nu weer volop blauwe bessen in Ommen

DALFSEN – OMMEN – In de blauwe bessenkwekerij aan de Balkerweg 37 zitten volop blauwe bessen aan de struiken. In tegenstelling tot andere kwekerijen hebben ze hier geen last gehad van vorst of vogels. Er zitten veel bessen aan de struiken en ze zijn van goede kwaliteit. Veel Dalfsenaren hebben de weg naar Ommen al gevonden, omdat u ze zelf mag plukken. Wel tegen betaling uiteraard.

“We verwachten dat er zeker tot 25 augustus volop geplukt kan worden. De vroege soort geeft nog zeker een week bessen en de late soort begint nu pas” Aldus Ingeborg Honer. “De meeste mensen weten niet hoe leuk en eenvoudig het is om zelf jam te maken”

Hier de bereiding:
“1 klein pakje geleisuiker (500 gram), 1250 gram blauwe bessen, even wassen, in de pak, aan de kook brengen, 5 minuten laten koken en dan zo warm mogelijk in de potjes. Binnen een half uur heb je 4 tot 5 potjes heerlijke zelfgemaakte jam. Het grote voordeel bij blauwe bessen is dat het schoonmaken/ uitzoeken weinig tijd kost en je hoeft de jam niet te zeven omdat de pitjes zo klein zijn dat je ze niet opmerkt in de jam.” Hebt u geen tijd of zin om zelf te plukken? ze zijn ook te koop in makkelijke snoepbekers bij de Groene marke in Ommen en ook nu ook in Dalfsen. Openingstijden pluktuin: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 voor info www.natuurlijkerwijs-ommen.nl of tel 0523-234003 tot 1 september open. Eigenlijk wilden wij geen reclame maken maar u wijzen op de mogelijkheden. Nog even ter aanvulling Ingeborg Honer-Marsch is familie van Pot uit Hoonhorst en is zelf geboren Lemelervelder (Marsch Vogelaarstraat) De struiken komen van oorsprong uit Dalmsholte (bij fam. Huisjes en Sturis, waar mensen uit Lemelerveld en Dalfsen jaren hun bessen plukten.)

Artikel delen:
Foto 1