Derby Flash; de visies van JB2 en JB1

 

NIEUWLEUSEN – Afgelopen donderdagavond 31 januari werd er in sporthal De Schakel een heuse verenigingsderby gespeeld. Sinds dit volleybalseizoen is volleybalvereniging Nieuwleusen in het trotse ‘bezit’ van twee B-jongensteams. Beide teams worden getraind door Eric Berkemeijer, zelf speler van Heren 1. Dat er enige mate van rivaliteit te zien was tijdens de wedstrijd was van te voren al te voorspellen. In de wedstrijdverslagen echter spraken ze hun waardering voor elkaar uit.

 

 

 

JB2 kijkt op naar JB1

“Aan het begin van de eerste set kwamen we redelijk mee met JB1. We hebben zelfs even met een kleine voorsprong voorgestaan”, aldus Michiel Rozemuller en Mark Dunnink.  “Maar aan die pret kwam al snel een eind”. Jongens B1 kwamen met een paar flinke opslagen weer terug en wonnen uiteindelijk de eerste set met een flinke voorsprong.
“Toen we van veld gewisseld hadden, kwam de volgende nederlaag al snel opzetten”, vertellen de heren verder, “Na even gelijk op te zijn gegaan, werd na vijftien punten ook de tweede  set verloren door B2. De derde en vierde set gingen net zo als de eerste twee, aan het begin gingen we gelijk op maar we hielden dat niet vol. Uiteindelijk verloren we met 4-0 en moesten we toegeven dat JB1 ons nog steeds de baas is…  We kunnen als JB2 wel terugkijken op een leuke en leerzame wedstrijd. En qua niveau viel het ons niet tegen.”

Jongens Flash zijn goed
Noah Bos van JB1 vertelt dat zijn team afgelopen donderdag haar eerste wedstrijd van het jaar heeft gewonnen tegen onze eigen JB2. Zoals JB1 al had verwacht, zou het een niet al te spannende maar wel leuke wedstrijd worden door de goede band tussen de twee teams.
Het feit dat de wedstrijd leuk startte en in het begin gelijk op ging, geeft volgens hem aan hoe goed Nieuwleusen is. Dat de eerste set uiteindelijk voor B1 besliste, maakte het spel niet minder leuk. Met dezelfde lol begonnen beide teams aan de tweede set. De toeschouwers zorgden er joelend voor dat het sfeertje nog leuker werd. De spelverdeler van B2 heeft iedereen verbaasd met zijn kei harde service, hierdoor heeft hij zeker vijf punten weten te pakken. De jongens van B1 lieten niks merken, want met de pass scherp en goed geplaatste set ups had de aanval totaal geen last van het blok of de verdediging. B1 maakte deze set af met een score van 25-13.
De derde set ging gelijk als de eerste en werd snel afgesloten met 25-18 voor B1. Maar bij de afsluitende set was het voor B2 een missie om die set nog te pakken. “Ze begonnen dan ook goed tot B1 ingreep om hen nog even naar de grond te ‘beuken’” vertelt Bos, “Maar het is maar net wat je beuken noemt, want libero Wiljon van der Hoek zat er goed bij. En vergeet de redding van Mark Dunnink niet. Toch sloten we de wedstrijd af met een 25-16 voor B1.”

Artikel delen: