Reggefiber plaatst tweede wijkcentrale in Dalfsen - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril

Reggefiber plaatst tweede wijkcentrale in Dalfsen

DALFSEN – 5 april – Reggefiber heeft een start gemaakt met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Dalfsen. De tweede wijkcentrale voor het glasvezelnetwerk van Reggefiber is geplaatst aan de Langkamp. Om te kunnen genieten van de vele voordelen van glasvezel heeft elke wijk zo’n wijkcentrale nodig. Een wijkcentrale is een verdeelpunt waar alle glasvezelverbindingen bij elkaar komen. In Dalfsen worden in totaal twee wijkcentrales geplaatst en er komt er ook één in Lemelerveld.
Wat gaat er allemaal gebeuren?

Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk naar iedere woning moeten alle straten open. De voorbereidingen voor de aanleg van het netwerk zijn in volle gang. Reggefiber is druk bezig met de voorbereidingen van de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op dit moment is de verwachting dat voor de zomer de eerste schop in de grond zal gaan. Omdat recentelijk 30% van de huishoudens kozen voor glasvezel kan iedere woning binnen het aansluitgebied van Dalfsen en Lemelerveld een kosteloze glasvezelaansluiting krijgen en wordt hiermee voorbereid op de toekomst.

Huishoudens zonder een glasvezelabonnement.

Vanwege het succes dat 30% van de huishoudens van Dalfsen en Lemelerveld kozen voor glasvezel is de aanleg van glasvezel voor alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Reggefiber kosteloos. Het enige wat Reggefiber vraagt, is toestemming om de glasvezelaansluiting in de woning aan te mogen leggen. Wanneer de bewoner een abonnement afsluit bij een serviceprovider die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt, kan er gebruik worden gemaakt van de diensten op het netwerk. Daarbij is er een vrije keuze uit meerdere aanbieders: Concepts, Fype, KPN, Lijbrandt, Plinq, Scarlet, Solcon, Tele2, XS4ALL, Telfort en Vodafone.

Glasvezelwinkel.

Reggefiber heeft een glasvezelwinkel aan de Wilhelminastraat 8 in Dalfsen. Hier kunnen inwoners vragen stellen over de aanlegwerkzaamheden van het glasvezelnetwerk of een glasvezelabonnement bestellen. Openingstijden staan op www.eindelijkglasvezel.nl/dalfsen.

Artikel delen: