Memphis Maniacs headliner op Stone Rock Festival

Memphis Maniacs headliner op Stone Rock Festival

Deze week voegt Stone Rock Festival drie nieuwe bands toe aan de line-up. De Memphis Maniacs worden als headliner toegevoegd aan het programma. Tevens spelen de Amsterdamse band Sunday Kids en de lokale hardrock band Lick op het gratis festival. Afgelopen week lanceerde het festival de vernieuwde website (www.stonerock.nl) met nieuwe vormgeving en maakte het festival bekend dat Hey Kid, Gingerpig en Sabotage op zullen treden.Memphis Maniacs zijn de meesters van de mash up. De Maniacs gooien met ingenieus muzikaal knip- en plakwerk onverwachte combinaties van hits uit zeer uiteenlopende genres over, achter en door elkaar. Hun uiterst explosieve show laat het publiek keer op keer in verbazing en extase achter. Na hun doorbraak tijdens Noorderslag 2011 overtuigde het succesvolle mash-up collectief Memphis Maniacs op zo’n 60 zeer uiteenlopende festivals (waaronder Paaspop, Parkpop, Solar, Concert at Sea, Dance Valley, Oerol en Valtifest).
Sunday Kids, die een deel van zijn roots uit Zwolle te danken heeft, spelen ruwe rock blues met country invloeden. De uit Amsterdam afkomstige band graaft diep in de schatkist die Amerikaanse roots rock heeft opgeleverd maar laat hier en daar toch ook diepgewortelde Nederlandse invloeden horen waar we trots op mogen zijn. Afgelopen jaar brachten ze het debuutalbum “Twang Wolf Sessions” uit.
De 5 jongens van LICK zijn hardrockfans! Onder invloed van Rock ’n Roll creëerden zij een volle, authentieke sound die een tinteling doet opwekken die sinds de jaren ’80 niet meer is gevoeld. Rauwe gitaarlicks, beukende drums en een zanger die nog het meest doet denken aan Steven Tyler in zijn jonge jaren.
Stone Rock toonde afgelopen vrijdag de vernieuwde website. Een week eerder al werd de nieuwe vormgeving getoond. De vernieuwde website is verfrissend en past goed bij wat Stone Rock uit wil stralen. Het gratis festival zal volgende week de laatste drie namen bekend maken voor het festival.
Stone Rock – Stationsweg Dalfsen– zaterdag 22 juni – Gratis toegang
Line up:
Memphis Maniacs
Black Spiders
Backcorner Boogieband
Elementary Penguins
Maison Du Malheur

Artikel delen: