Duurzaam en leefbaar Lemelerveld van start - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril

Duurzaam en leefbaar Lemelerveld van start

Na goed voorbeeld van Duurzaam Hoonhorst en Synergie Nieuwleusen is vanavond ook Lemelerveld begonnen aan een projectgroep: duurzaam en leefbaar Lemelerveld.  Met dit initiatief willen de Lemelevelders met projecten beginnen welke het dorp duurzaam en meer leefbaar maken. De drie oprichters Michel Koenjer, Betsy Ramerman en Edwin van Dijk zien graag dat het project breed gedragen wordt. Plaatselijk belang, ondernemers en andere belangstellenden worden van harte aanbevolen om zich aan te sluiten. Vanavond was de start in zaal Reimink waar onder grote belangstelling wethouder Klaas Agricola het openingswoord deed.

De wethouder zei dat de gemeente hier helemaal achter staat en ze graag willen ondersteunen. Het is goed dat door middel van deze projectgroep de ideeën verbonden worden in Lemelerveld.  De inwoners kunnen dan zelf dynamiek inbrengen en actief meedenken en natuurlijk uiteindelijk actief mee doen! Door deze samenwerking kan er over de eigen grenzen heen gekeken worden. Het moet succes en voldoening geven. Volgens de wethouder gaat dit helemaal goed komen gezien de successen in Hoonhorst en Nieuwleusen. Hij hoopt dat Lemelerveld gaat voor het duurzaamste dorp van Overijssel.

Deze avond werd gebruikt om de eerste plannen op tafel te krijgen en waar mogelijk werkgroepjes te vormen van ongeveer 8 personen. Lemelerveld is een ondernemend dorp en houdt van aanpakken, aldus de initiatiefnemers, daarom hebben we er alle vertrouwen in!

Foto's 3
Duurzaam en leefbaar Lemelerveld van start - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril
Duurzaam en leefbaar Lemelerveld van start - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril
Artikel delen: