Molen Massier houdt weer haar traditionele meimarkt

Molen Massier houdt weer haar traditionele meimarkt

NIEUWLEUSEN – De stichting Molen Massier houdt op zaterdag 11 mei (de zaterdag vóór Moederdag) weer de traditionele meimarkt op het terrein rond de molen.
Een groot aantal standhouders presenteert een gevarieerd aanbod in hun marktkramen. Daarnaast zijn er in de loop van de dag diverse optredens van shantykoor De Scheepsjagers en de Country Dancers Ankum en Witharen. Bezoekers kunnen met een hoogwerker op 40 meter hoogte genieten van een fraai uitzicht over de markt.

Verder is er de gehele dag een fietsmarathon van Team Dalfsen, dat met deze sponsoractie geld bijeenbrengt voor de bestrijding van en onderzoek naar de ziekte ALS. De scouting uit Nieuwleusen zorgt voor een klimwand waar kinderen, gezekerd en wel, tot zes meter hoog kunnen klimmen. Ook is er voor de kinderen een knuffelhoek met dieren. Op het achterste plein is weer een kunstmarkt met werk van veel kunstenaars uit de regio en ook de tweedehands boekenmarkt is er weer. Voor dat laatste kunnen nog steeds boeken worden aangeleverd bij de molen.

In de molen is een expositie te zien van fotografenplatform Kamerata, Deze groep van vier fotografen uit Dalfsen en directe omgeving toont bijzonder werk. De groep stelt bovendien kinderen in de gelegenheid om de schoonheid van het fotograferen te ontdekken. Onder begeleiding kunnen kinderen met een professioneel fototoestel aan de slag, waarna de resultaten ter plekke worden afgedrukt. Verder wordt er op de markt ook een nieuw gps-spel geïntroduceerd, dat de deelnemers langs een route met verschillende molens leidt.

De stichting Molen Massier is zelf van de partij met de verkoop van ansichtkaarten waar de molen op staat (zowel in de molen als op de markt), hobby-artikelen die soms ter plekke worden gemaakt, en een kraam met planten en bloemstukjes.

De meimarkt vindt zoals gebruikelijk plaats op het terrein van Molen Massier, op de hoek van de Veldweg en het Westeinde in Nieuwleusen. Hij duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Artikel delen: