Han Noten geeft reactie op onrust in het dorp

Han Noten geeft reactie op onrust in het dorp

Dat onze burgemeester betrokken is bij het welzijn en veiligheid in Dalfsen blijkt wel uit de snelle reactie en de actuele kennis van zaken, Han Noten heeft aan Dalfsennet persoonlijk een reactie gegeven waarin hij te kennen geeft blij te zijn met het adequate optreden van de Politie die nacht. De bewuste groep houdt de gemeente al een langere periode bezig en in voorgaande overleggen is er afgesproken om daadkrachtiger op te treden.

 

De gemeente maakt zich zorgen om deze groep welke bekend staat binnen diverse overheidsinstanties. De jeugdhulpverlening houdt zich bezig met deze groep, maar Han Noten geeft te kennen dat ze hier langzamerhand te oud voor worden en naar een ander hulpverleningstraject gaan. Of de Reclassering hierin meer betrokken gaat worden kon hij niet bevestigen.

 

Volgens de burgemeester duurt de overlast te lang en wordt het te heftig. Zo wordt er rondom de vijver bijna elke dag door de gemeente een schoonmaakactie gehouden. Hij geeft aan dat het geduld echt op raakt, daarom zal de repressie ook groter worden. Deze moet niet gezocht worden bij de woningbouwvereniging, want deze kan niet handhaven. De Politie, gemeente en het hulpverleningstraject gaan hierin strakker samenwerken.

Artikel delen: