Kans op plotselinge heel heftige onweersbui

Festivals en evenementen moeten dit weekend rekening houden met mogelijk zeer zware onweersbuien. De meteorologen van de verschillende weerdiensten adviseren zeker tot en met zondag weerbericht en neerslagradar goed in de gaten te houden. De buien kunnen plotseling ontstaan en gepaard gaan met zeer zware windstoten, hagel, heel veel neerslag en onweer. Overlast dus, zeggen onder meer Weerplaza en WeerOnline.nl. Het KNMI verwacht vrijdag in de loop van de ochtend al enkele onweersbuien, met ’s middags en ’s avonds steeds nieuwe buien. Het kan daarbij hagelen.

 

WeerOnline.nl constateert plaatselijk dichte mist in de ochtend, vooral in het noorden. Mist op warme dagen is volgens het bureau een vreemde combinatie en geeft aan dat er zeer veel energie aanwezig is. Veel dagen met zwaar onweer begonnen de afgelopen jaren met mist.

 

Broeierig

Het kwik loopt vandaag snel op en het is broeierig warm; 26 tot 29 graden wordt het volgens Weerplaza. Ook zaterdag en zondag blijft het broeierig, met soms een droge periode, maar soms ook zware onweersbuien. Na het weekeinde zijn de buien minder zwaar en is het ook wat minder warm. (ingezonden bericht)

 

Artikel delen: