Dalfsen viert 16e landelijke Dag van de Mantelzorger

DALFSEN – Zaterdag 9 november aanstaande is het de 16e landelijke Dag van de Mantelzorger. Mantelzorgers verrichten waardevol werk. Daarom gaat op 9 november de aandacht uit naar de mantelzorgers in ons land. In de gemeente Dalfsen wordt er die dag een gezellige middag in kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld georganiseerd. Zaterdag 9 november wordt er in kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld een middag georganiseerd in het teken van de mantelzorgers. De middag begint om 13.45 uur en zal gevuld worden met een aantal workshops, waaronder een klankreis met klankschalen, parfum/make-up met magneetsieraden en biljart.

De Dag van de Mantelzorger wordt georganiseerd namens de Lokale Werkgroepen Mantelzorg Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen en het Carinova Steunpunt Mantelzorg.
Dalfsen biedt inwoners WeHelpen.nl
De gemeente Dalfsen zet zich in voor iedereen die een ander wil helpen of geholpen wil worden. Dit doen zij door onder andere de Dag van de Mantelzorger, maar ook het project WeHelpen sluit hierop aan. Op WeHelpen.nl kunt u zelf hulp organiseren, maar ook uw hulp aanbieden aan hulpvragers. Samen met WeHelpen willen we ervoor zorgen dat mensen elkaar vinden en dat elkaar helpen weer vanzelfsprekend wordt.

Mantelzorg in Nederland
Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Een mantelzorger is iemand die langdurig en onbetaald zorgt voor zijn/haar naaste. In Nederland zorgen maar liefst 2,6 miljoen mensen meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor een ander. In totaal zijn er 3,5 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Deze cijfers zijn zorgwekkend. Mantelzorg is intensief en wordt vaak gedurende het proces steeds zwaarder. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar lopen wel tegen meerdere problemen aan.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, www.dalfsen.nl of neem een kijkje op www.wehelpen.nl/mantelzorg.

Artikel delen: