Politieke partijen trekken samen op naar de verkiezingen

Politieke partijen trekken samen op naar de verkiezingen

De bevoegdheden van het lokale bestuur zijn groot en de gevolgen van besluiten zijn voor iedereen in de eigen leefomgeving merkbaar. Om die reden vindt Han Noten het een probleem dat slechts 62% van de inwoners van Dalfsen de vorige keer naar de stembus is gekomen om te stemmen. Hij ziet het als een persoonlijke uitdaging om samen met de politieke partijen de opkomst te bevorderen.

Na overleg tussen de politieke partijen is er voor gekozen om samen op te trekken tijdens de aanloop naar de verkiezingen. Zo komt er een speciale verkiezingssite voor de gemeente Dalfsen waarin alle standpunten van de partijen op komen te staan en wordt social media gebruikt om de bevolking te stimuleren vooral te stemmen. Helaas komt er op deze site geen stemwijzer.

Dat Han Noten de verkiezingen serieus neemt blijkt wel uit het feit dat hij het burgerpanel in wil zetten om te achter halen waarom mensen niet gaan stemmen. Vervolgens wordt er een bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis voor de niet-stemmers om te achterhalen wat de beweeg redenen zijn voor deze groep(en). “Het is een experiment”, aldus Noten “we hebben nooit geprobeerd te leren van deze mensen, misschien kunnen zij ons inzicht geven waarom er geen stembehoefte is zodat wij er van kunnen leren”.

Wethouder von Martels vult aan dat er de afgelopen jaren veel geïnvesteerd is in stenen en dat dit zich zal verschuiven naar veel investeringen op het sociale vlak. Een grote verschuiving welke iedereen gaat merken. Hoe beter de bewoners vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad, des te meer draagvlak voor de besluiten welke er genomen worden.

Foto 1
Artikel delen: