Reactie gemeente: Plan ’t Plein Nieuwleusen

Reactie gemeente: Plan ’t Plein Nieuwleusen

Dalfsen: op dinsdag 3 december besluit het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen of het plan ’t Plein Nieuwleusen voldoet aan de kaders die de gemeenteraad heeft gesteld. Nieuwleusen Synergie heeft samen met zijn partners, SV Nieuwleusen, volleybalvereniging Flash, korfbalvereniging d’Ommerdieck en Stichting De Schakel het plan ’t Plein ingediend bij het college. Het plan ’t Plein is een plan om een Kulturhus te realiseren in Nieuwleusen op het sportpark bij De Schakel. De initiatiefnemers willen heel graag het plan met de uitkomsten van het college medio december toelichten op de Algemene ledenvergaderingen.

Kaders voor het plan

De raad van de gemeente Dalfsen heeft voor het mogelijk realiseren van een Kulturhus op 20 november 2012 kaders gesteld waaraan het plan getoetst zou worden. Die kaders zijn: samenwerking, huisvesting, locatie, financiële haalbaarheid, exploitatie/beheer/gezamenlijke programmering.

Besluitvorming

Op 3 december 2013 besluit het college van burgemeester en wethouders of het plan ’t Plein Nieuwleusen voldoet aan de door de raad gestelde kaders. Op 4 december is er vervolgens overleg over de uitkomsten van het collegebesluit met de betrokken partijen.

Artikel delen: