Politieke partijen plakken verkiezingsaffiches

DALFSEN – Vrijdag 7 februari komen de politieke partijen om 10.00 uur bij elkaar om de eerste verkiezingsaffiches op het aanplakbord op de hoek van de Bruinleeuwstraat/Raadhuisstraat te plakken.

Op 19 maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Een belangrijk onderdeel van de campagnes van de politieke partijen zijn de verkiezingsaffiches. Verkiezingsaffiches worden gebruikt om de boodschap van een partij uit te dragen en de herkenbaarheid te vergroten. Vanaf deze week mogen de politieke partijen uit de gemeente Dalfsen hun verkiezingsaffiches aanplakken op de daarvoor bestemde aanplakborden.

Vrijdag 7 februari om 10.00 uur plakken de politieke partijen de eerste verkiezingsaffiches op het aanplakbord op de hoek van de Bruinleeuwstraat/Raadhuisstraat te Dalfsen. U bent van harte uitgenodigd om bij dit moment aanwezig te zijn!

Gemeenteraad
De gemeenteraad wordt eens in de vier jaar gekozen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Vervolgens benoemt de raad de wethouders. De gemeenteraad wordt voorgezeten door de burgemeester.
De gemeenteraad is het ‘hoofd’ van de gemeente. Op het gebied van het gemeentelijk beleid is de gemeenteraad de baas. De raad beslist waar geld aan wordt besteed en aan welke gemeentelijke regels (verordeningen) de burgers zich moeten houden. De raad heeft drie hoofdtaken:
1. Volksvertegenwoordiging;
2. Kaderstelling;
3. Controle op de uitvoering van het beleid door het college.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.dalfsenkiest.nl of volg de gemeenteraadsverkiezingen op Twitter (@DalfsenKiest) of Facebook (www.facebook.com/dalfsenkiest).

 

Artikel delen: