Vrijwilligers Unicef Lemelerveld bedanken vrijwilliger Unicef Dalfsen ,  Gé Velthuis. - Foto: H.G. Foto
Foto: H.G. Foto

Vrijwilligers Unicef Lemelerveld bedanken vrijwilliger Unicef Dalfsen , Gé Velthuis.

In Dalfsen heeft Gé Velthuis zich 39 jaar ingezet voor Unicef met de verkoop van kaarten en cadeaus. Wie is haar samen met nog enkele vrijwilligers rond de tijd van kerst niet tegengekomen.  Op de kerstmarkt , maar met name in de bibliotheek , waar ze altijd welkom waren om de verkoop te doen.   Gé stopt , nu de verkoop door vrijwilligers stopt. 
Na 64 jaar is er een eind gekomen aan  de eigen kaartverkoop voor Unicef door vrijwilligers in Nederland.  Wat blijft zijn bestaande activiteiten zoals sponsorlopen, veilingen en  diverse acties.
Hierbij zullen nog wel de leuke cadeaus die het hele jaar door via de website van Unicef te bestellen zijn verkocht kunnen worden. En kaarten kunnen  ook nog gemaakt worden via www.Unicef.nl
Natuurlijk blijven vrijwilligers ook nog gastlessen geven op scholen. Heel belangrijk om onze  kinderen  te laten beseffen dat alle kinderen recht hebben op onderwijs, gezondheidszorg, een veilig thuis en bescherming tegen oorlogsgeweld.

Gé vindt  het wel jammer  nu ze stopt,  dat daarmee Unicef Dalfsen eigenlijk ook stopt.
Dus doet ze hierbij een oproep aan ook met name jonge mensen  met leuke ideeën om zich in te zetten voor Unicef.
Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen  vallen allen onder het Regionaal Unicef Comité Zwolle.  In Zwolle is nu een groep jonge mensen actief met allerlei  activiteiten, die ook plaats kunnen vinden in omringende dorpen.  Dus vindt je het ook belangrijk om wat te doen voor kinderen  dan ben je van harte welkom  bij Unicef met je tijd en ideeën.
In Nieuwleusen hebben  Maria de Roo, Janny v.d. Hoek  en Klaasje Tempelman  jaarlijks een mooie activiteit tijdens de oranjeloop en in Lemelerveld zijn we aan het brainstormen over nieuwe activiteiten. Dus het zou leuk zijn dat er in Dalfsen ook aandacht blijft voor Unicef. Voor meer informatie mag contact opgenomen worden met Klazien Broeks,  Unicef Lemelerveld. (lbroeks@kpnplanet.nl)

39 jaar vrijwilliger dat verdiend  een bloemetje, daarom is ze donderdag middag bezocht  door haar “collega’s” Eefke Eggens  en uit Lemelerveld Diny Laarman en Klazien Broeks die haar mochten  verrassen namens Unicef.  Voor Gé is het grootste cadeau dat kinderen geholpen konden  worden en daar heeft ze haar steentje absoluut aan bijgedragen.
Namens Gé , alle Dalfsenaren bedankt voor jullie bijdrage aan Unicef want zonder jullie had ze dit ook geen 39 jaar met plezier kunnen doen.

Foto's 3
Vrijwilligers Unicef Lemelerveld bedanken vrijwilliger Unicef Dalfsen ,  Gé Velthuis. - Foto: H.G. Foto
Foto: H.G. Foto
Vrijwilligers Unicef Lemelerveld bedanken vrijwilliger Unicef Dalfsen ,  Gé Velthuis. - Foto: H.G. Foto
Foto: H.G. Foto
Artikel delen: